reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cóż to takiego ten intralipid? Ja w poniedziałek mialam transfer i w sumie tak się zastanawiam czy biorąc teraz tyle progesteronu i estradiolu to nie powinno się zrobić wyników jakiś ? bo w sumie lekarz tylko powiedział że beta za dwa tygodnie
Masz jakieś zalecenia po transferze? Co bierzesz?

"Intralipid zaś jest tłuszczową emulsją uzyskiwaną z oleju sojowego, fosfolipidów z żółtek jaj i gliceryny oraz wody. Jest wskazany i używany do żywienia pozajelitowego. Niektóre doniesienia medyczne sugerują ze Intarlipid obniża aktywność komórek Natural Killers (NK), co miałoby mieć korzystny wpływ na implantację zarodka i zapobiega poronieniom. To działanie Intralipidu jest niepotwierdzone, a jego zastosowanie w tym celu jest poza wskazaniami medycznymi"

U mnie lipa dziewczyny. 27dpt blastek i nie ma echa zarodka. Pecherzyk 10,07.
W 17dpt był 7,3 z widocznym YC...

Koniczynko, to nie pomylka na usg? Trzymam kciuki z calej sily, aby jednak wszystko bylo ok. Czytalam z usmiechem, ze wkoncu wszystko ok u was, tyle dobrych wiesci. Trudno mi zrozumiec, czemu teraz taki obraz usg :(

Moja bratowa w 6 tygodniu nie miala serduszka a juz w pod koniec 7 pieknie bilo
Co prawda poronila ale to inna bajka ona ma inne problemy z dwurozna macica i mthfr plus prawdopodobnie zespol antyfosfolipidowy ktory uaktywnia sie dopiero w ciazy przed wyniki sa ok
Ja tam trzymam kciuki kochana
Ale mie ma echa zarodka, nie tylko serduszka. No zobaczymy

78BC6819-A59D-4E70-A3B5-0B37BCCA94EA.jpeg
Koniczynko, to nie pomylka na usg? Trzymam kciuki z calej sily, aby jednak wszystko bylo ok. Czytalam z usmiechem, ze wkoncu wszystko ok u was, tyle dobrych wiesci. Trudno mi zrozumiec, czemu teraz taki obraz usg :(

No wyglada to tak

Załączniki

• 78BC6819-A59D-4E70-A3B5-0B37BCCA94EA.jpeg
    78BC6819-A59D-4E70-A3B5-0B37BCCA94EA.jpeg
    290,9 KB · Wyświetleń: 661
reklama
Do góry