reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A chcesz brac pakiet czy nie? Ja Ci powiem ze mialam ten 2+1 i bylismy z mezem bardzo zadowoleni. Wykorzystalosmy 2 procedury z niego ale procedury to swoja droga. Ja bym poszla z torbami jakbym za kazda wizytę miala placic bo ja czesto szlam sie di mojego ulubionego doktorka sie po prostu poradzic. Chyba przed druga wizyta juz podpisaliśmy umowe zeby nie placic za wizyty ze dr sie az pytal czemu tak szybko bo to w rejestracji zakatwialam. Nawet jakbym zaszla w ciążę w pierwszej procedurze ti sie by mi to oplacilo bo w tedy czesc kasy zwracaja

My wykorzystaliśmy wszystkie 3 procedury z tego pakietu. Oprócz darmowych wizyt w czasie leczenia, są też darmowe wizyty do końca 3 mc, darmowe badania hormonów w czasie stymulacji i bety po każdym transferze:)

reklama
Dziewczynki ja za chwilę mam punkcję. Transfer odroczony ze względu na zbyt duże ryzyko hiperstymulacji. Trochę mnie to zdołowało, bo te zarodki ostatnio były takie słabe, że nie wiem czy coś z nich będzie po rozmrożeniu. Miłego dnia wszystkim!
Spokojnie. Najnowsze metody mrożenie - nitryfikacja nie wpływają na jakość zarodków [emoji3]

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
MAJ to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-05-23 gosia321 wizyta przed crio
2018-05-23 Hooope86 podglądanie jajek w trakcie stymulacji
2018-05-23 Justin87 wizyta celem omówienia dalszego leczenia
2018-05-23 Vorreiavereunbimbo punkcja !!

2018-05-24 Blondasek85 wizyta startowa do ivf
2018-05-25 Somatotropina88 beta !!
2018-05-25 koliber091987 podglądanie jajek w trakcie stymulacji
2018-05-26 anita9014 beta !!
2018-05-28 Malinka1989 podglądanie maluszka <3
2018-05-28 Gotart usg serduszkowe :)
2018-05-28 Malaja32 podglądanie maluszka <3
2018-05-29 redferrari beta !!
2018-05-30 Kamillos badania prenatalne I trymestru
2018-05-30 Netiaskitchen wizyta u nowego lekarza, podglądanie maluszka
2018-06-01 shaggy podglądanie maluszka ❤️
2018-06-04 Maryanka Usg II trymestru
2018-06-05 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka <3
2018-06-05 limoncia1 badania prenatalne I trymestru
2018-06-09 limoncia1 podglądanie maluszka <3
2018-06-12 Barburka podglądanie maluszka ❤️
2018-06-13 jasani termin porodu
2018-06-14 Netiaskitchen podglądanie maluszka ❤️
2018-06-18 Maryanka podglądanie maluszka <3
2018-06-19 Justin87 wizyta u Paśnika
2018-06-19 misis188 podglądanie maluszka <3
2018-06-19 ona232 usg I trymestru
2018-06-22 Peugeotka36 termin porodu
2018-06-25 Murawa wizyta u Paśnika
2018-07-08 Aguleczka29 termin porodu
2018-07-16 hope322 termin porodu
2018-08-02 Oczekiwanie2017 termin porodu
2018-08-04 Weronika63 termin porodu
2018-08-11 walczaca o szczescie termin porodu
2018-08-16 aga06 termin porodu
2018-08-19 misis188 termin porodu
2018-08-21 Zylwia termin porodu
2018-08-27 encka86 termin porodu
2018-09-08 Iskra_82 termin porodu
2018-09-22 RedHotChiliPepper28 termin porodu
2018-09-28 Doris30 termin porodu
2018-09-29 Barburka termin porodu
2018-09-30 shaggy termin porodu
2018-10-02 nadziejaprzedewszystkim termin porodu
2018-10-19 Maryanka termin porodu
2018-11-01 mmileczkaa termin porodu
2018-12-11 Malinka1989 termin porodu
2018-12-19 limoncia1 termin porodu
2018-12-19 tamiza termin porodu
2018-12-26 ona232 termin porodu
2018-01-04 Pat1980ka termin porodu
2019-01-04 Netiaskitchen termin porodu

Felia jesteś z krk? A gdzie teraz podchodzisz? Stara? Jaka stara? Serduszko jak człowiek ma depresję to niestety wszystko jest 1000 razy cięższe niż dla innego człowieka. Brzuch będzie, była biochemiczna,masz zarodki, a pracą się nie przejmuj w krk jest jej dużo. W jakiej branży pracujesz? Felia z depresją też można funkcjonować tylko strasznie człowieka wymęczy. Pisz do nas zastrzyki zaczęłaś?
Tak, z Krk i tu tez podchodze. Zarodkow poki co juz nie mamy, ostatni uchowal sie do 6 tygodnia az poronilam. Bylam wczoraj na wizycie, dostalam Menopur, Puregon i dalej Genaptetyl. Takze od dzis zaczynam z tymi trzema na raz. W sobote wizyta kontrolna i zobaczymy ile jajeczek wogole sie pojawi. Lekarz zadecydowal o mocniejszej stymulacji, az boje sie hiperki.

Transfer bedzie najwczesniej w lipcu. Doktor stwierdzil, ze lepiej bedzie dac odpoczac organizmowi po stymulacji i na mrozaczku podejsc. Szanse niby te same wedlug niego, a ryzyko mniejsze, ze cialo bedzie przeciazone lekami.

Pojde, nie wiem tylko o czym maja zamiar ze mna tam rozmawiac. Zawsze wyobrazalam sobie takie wizyty tak, ze ide tam i rycze i wyje i tyle. Nie wiem czego sie spodziewac po wizytach u tego typu lekarza, co i jak oni tam przerabiaja. Poczytam troche na temat i pewnie zdecyduje sie :)
U psychologa gadasz chyba o czym chcesz, może Ci seria spotkań pomóc, ale L4 nie dostaniesz. Psychiatra zrobi wywiad (życiorys, stan zdrowia, z czym przychodzisz), przepisze leki, ewent.zleci badania, może dać zwolnienie. Ja bylam u neurologa z bólem pleców, dr stwierdziła że to na tle nerwowym i też zaczęła leczyć głowę:)

Tak, z Krk i tu tez podchodze. Zarodkow poki co juz nie mamy, ostatni uchowal sie do 6 tygodnia az poronilam. Bylam wczoraj na wizycie, dostalam Menopur, Puregon i dalej Genaptetyl. Takze od dzis zaczynam z tymi trzema na raz. W sobote wizyta kontrolna i zobaczymy ile jajeczek wogole sie pojawi. Lekarz zadecydowal o mocniejszej stymulacji, az boje sie hiperki.

Transfer bedzie najwczesniej w lipcu. Doktor stwierdzil, ze lepiej bedzie dac odpoczac organizmowi po stymulacji i na mrozaczku podejsc. Szanse niby te same wedlug niego, a ryzyko mniejsze, ze cialo bedzie przeciazone lekami.
U kogo w krk?

U psychologa gadasz chyba o czym chcesz, może Ci seria spotkań pomóc, ale L4 nie dostaniesz. Psychiatra zrobi wywiad (życiorys, stan zdrowia, z czym przychodzisz), przepisze leki, ewent.zleci badania, może dać zwolnienie. Ja bylam u neurologa z bólem pleców, dr stwierdziła że to na tle nerwowym i też zaczęła leczyć głowę:)
Felia miałam w swoim życiu tak jak ty wrażenie że pasma nieszczęść ciągną się jeden po drugim. Żyłam w stresie i napięciu kilka lat niestety to wpłynęło na ogólny stan zdrowia. W kulminacyjnym momencie gdy wszystko wybuchło pomógł mi psycholog z krk rok chodziłam on zadawał pytania ja na nie odpowiadałam i nagle usłyszałam swoj glos i zrozumiałam że nie miałam szans przejść przez to wszystko bez szwanku, że to nie moja wina że nie wytrzymałam, że to załamanie musiało przyjść. Mnie pomógł jak chcesz dam ci namiary, psycholog nie jest przrreklamowany tylko trzeba trafić do dobrego. Najpierw poszłam do innego a on cala wizytę rysował wykresy i zaczął mi wmawiać takie rzeczy kt wogóle nie miały miejsca. Buziaki i trzymaj się

Ja chyba kupię sobie taki wachlarzyk najtańszy chiński ;) serio, pamietam ze to mi kiedyś pomagało bardzo. Poza tym to się w oczy rzuca i pewnie ktoś ustąpi, chociaż ja jak się gorzej poczuje to poprosze i tyle :)

Tak, tak...napewno ktoś ustąpi:-D:-D:-D
Ja to sobie myślałam, że jak wygląd brzucha nie będzie budził wątpliwości, że to nie ciąża spożywcza, to ludzie będą bardziej życzliwi. Nic bardziej mylnego. Widzę że ludzie patrzą na brzuch i szybko odwracają głowę, że niby nie widzą. Ostatnio byłam u naczyniowca-kolejka 8 krzeseł wszystkie zajęte. To stanęłam na przeciwko i oparłam się o ścianę. Popatrzyli na twarz, na brzuch i fru głowa w bok :-D Biedaków potem pewnie karki bolały, bo jak raz obrócił głowę to już nie mogli spojrzeć w drugą stronę, bo musieliby znowu spojrzeć na mnie:-D
Tylko raz ekspedientka w sklepie powiedziała, żebym jej wózkiem podjechała to mi zapakuje arbuza-dobra duszyczka-młoda, jeszcze jej nikt nie powiedział że ciężarne trzeba ignorować. A jak byłam na początku i właśnie bywało słabo w kolejkach, to żałowałam że nie mam mdłości, bo chętnie bym nie jednego obrzygała:-D:-D:-D

reklama
Dziewczynki ja za chwilę mam punkcję. Transfer odroczony ze względu na zbyt duże ryzyko hiperstymulacji. Trochę mnie to zdołowało, bo te zarodki ostatnio były takie słabe, że nie wiem czy coś z nich będzie po rozmrożeniu. Miłego dnia wszystkim!
Jesteś w dobrych rękach. LUDZIE Z CIECHOCINKA jak to czytacie dajcie z siebie wszystko! Trzymaj się i daj nam znać

Do góry