reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

@Felia - kobieto jaki zegar ... jaka stara !!!! Quwa wypraszam se - ja to jestem stara 42 l (tak, tak dobrze czytasz ... 42):growl: i wiesz co - mam bezczelność chcieć zostać mama i zostanę choćbym miala se ten brzuch wystrugac ! U lekarzy słyszę - " ale Pani pesel" quwa , a wkoło znajome powyżej 44 lat rodzą - wiec i dla Nas jest szansa !!! A praca ... zawsze mozna znaleźć inna - wiem łatwo pisać - ale czasami lepiej poszukać mniej prestiżowej ( wg nas ) pracy i mieć swiety spokój i ducha i głowy. Co do l4 - olać to - czy ktoś idąc na zwolnienie patrzy się na innych ? - NIE -!!! kochana pamiętaj bajki maja zazywczaj szczęśliwe zakończenie :tak:. To my jesteśmy królową własnej bajki ,wiec smutasy wyrzucamy koronę poprawiamy i zapier....my do przodu po swoje marzenia ... i broń Cie gonić te marzenia - Idziemy po nie z głową do gory i cycem do przodu :rofl: Pomysl tak : widzimy, słyszymy, mamy dwie nogi i dwie ręce" Głowa do góry - uda nam sie - wszystkim się Nam uda - ktoś tu zgasi światło !!!!:ninja2:
Dzieki. Ja takiego myslenia musze sie pierw nauczyc. Jestem raczej typem czlowieka, ktory zawsze przejmuje sie innymi i probuje jak najlepiej dopasowac sie, aby wszystko gralo. Owszem, zdaje sobie sprawe, ze to zly tok myslenia, ale trudno mi od niego odejsc. Pozniej dopiero zaluje, ze cos moglam a cos nie zrobilam.
Idź prywatnie do psychiatry, weź L4. Odsapniesz od pracy i tych problemów i bedziesz mogła na spokojnie podejść do nowej procedury. Przy okazji dostaniesz jakieś proszki, które pomogą Ci się wyluzować. Skoro mają zwalniać to i tak nie masz nic do stracenia.
Ja 1,5 miesiąca przed udanym transferem byłam na L4 od neurologa (wiedziałam że nie będę miała do czego wracać). Nie dość że odpoczęłam od tej gonitwy, nie musiałam się stresować o kolejne wolne, to jeszcze super dr tak mnie pozytywnie nastawiła (też byłam po poronieniu), że i do bety mi czas jako tako minął i potem nie szalałam z nerwów między wizytami:)
Praca zawsze się znajdzie:)
Pojde, nie wiem tylko o czym maja zamiar ze mna tam rozmawiac. Zawsze wyobrazalam sobie takie wizyty tak, ze ide tam i rycze i wyje i tyle. Nie wiem czego sie spodziewac po wizytach u tego typu lekarza, co i jak oni tam przerabiaja. Poczytam troche na temat i pewnie zdecyduje sie :)

reklama
Zobacz załącznik 859496
Miałam czas, same staruszki przede mną a poza tym usiadłam. Całkiem chłoidno było nie miałam pojęcia ze mnie tak zetnie. Na powietrzu od razu lepiej. No na przyszłość będę wiedziała żeby duchoty uńikac.

Co do hiperki to jak ja przyszłam w 3 dniu do Novum i tez odrobina wody, jajniki 10cm to od razu leki mi zapisano. O takie
Ten dostinex zwłaszcza i Orgametril i clexane bo ja żylaki mam. Amotax to po punkcji antybiotyk. No i nie rozkręciło się dalej, wystarczyło w łóżku poodpoczywać. Może spytaj w szpitalu o to na obchodzie, wiem ze czasem w szpitalach nie wiedza co robić do końca przy hiperkach.
U mnie dostali cała historię z kliniki
Zobacz załącznik 859496
Miałam czas, same staruszki przede mną a poza tym usiadłam. Całkiem chłodno było nie miałam pojęcia ze mnie tak zetnie. Na powietrzu od razu lepiej. No na przyszłość będę wiedziała żeby duchoty uńikac.

Co do hiperki to jak ja przyszłam w 3 dniu do Novum i tez odrobina wody, jajniki 10cm to od razu leki mi zapisano. O takie
Ten dostinex zwłaszcza i Orgametril i clexane bo ja żylaki mam. Amotax to po punkcji antybiotyk. No i nie rozkręciło się dalej, wystarczyło w łóżku poodpoczywać. Może spytaj w szpitalu o to na obchodzie, wiem ze czasem w szpitalach nie wiedza co robić do końca przy hiperkach.
Zobacz załącznik 859496
Miałam czas, same staruszki przede mną a poza tym usiadłam. Całkiem chłodno było nie miałam pojęcia ze mnie tak zetnie. Na powietrzu od razu lepiej. No na przyszłość będę wiedziała żeby duchoty uńikac.

Lekarz z kliniki dał mi dostinex,mam jeszcze neoparin,tylko tego orgametrilu nie mam , wiec moze mi wypisza jak wyjde,
Ciekawe czy my na starość też wiecznie nie będziemy miały czasu jak te wszystkie staruszki;)
Dziękuję Ci bardzo za rozpiske jesteś boska:D

Ostatnia edycja:
Dziewczynki ja za chwilę mam punkcję. Transfer odroczony ze względu na zbyt duże ryzyko hiperstymulacji. Trochę mnie to zdołowało, bo te zarodki ostatnio były takie słabe, że nie wiem czy coś z nich będzie po rozmrożeniu. Miłego dnia wszystkim!

Dziewczynki ja za chwilę mam punkcję. Transfer odroczony ze względu na zbyt duże ryzyko hiperstymulacji. Trochę mnie to zdołowało, bo te zarodki ostatnio były takie słabe, że nie wiem czy coś z nich będzie po rozmrożeniu. Miłego dnia wszystkim!
Kochana kciukasy za transfer✊✊✊ ja dopóki nie trafilam tam tez mialam strasznie kiepskie zarodki a tam przeżyłam szok jak sie dowiedzialam jakie cudenka wyhodowali:)

@Megi1985@ kochana to teraz dbaj o siebie i niech lekarze że Tobą należycie zajmą.
Kurczę ja to aż tak się nie znam na tych hiperkach ale po 13 jajkach aż taka...
A za maluchy 3mamy cały czas mocne ✊✊✊✊✊
Walcz Kochana ❤❤❤
Dziękuję❤❤❤
Też się nie znam na hiperkach ,ale u mnie pracuje tylko jeden jajnik (z drugiego był tylko jeden pęcherzyk) noi wszystko zaczęło się od tego prawego jajnika pewnie te wszystkie jaja z niego pobrali i teraz @daje o sobie znać, bo lewy jest ok,a też głupia byłam i odrazu do roboty na następny dzień ,a że praca siedząca to też ucisk więc to wszystko się skumulowało.

To mamy podobnie :-) Już leci 8tc,wszystko byloby super,gdyby nie dojazdy do pracy zatłoczoną komunikacją miejską.Szczególnie rano jest dramat,upolowanie miejsca siedzącego graniczy z cudem, a klimatyzacja jest tylko w teorii...Jeszcze nie zemdlalam,ale zdarzylo mi się już kilka razy wysiadać tylko po to,żeby posiedzieć kilka minut i pooddychać normalnym powietrzem...nie wiem ile jeszcze tak wytrzymam
Ja chyba kupię sobie taki wachlarzyk najtańszy chiński ;) serio, pamietam ze to mi kiedyś pomagało bardzo. Poza tym to się w oczy rzuca i pewnie ktoś ustąpi, chociaż ja jak się gorzej poczuje to poprosze i tyle :)

Nie martw się, ja miałam rozmrażane wszystkie 7 do tej pory i wszystkie pieknie się porozmrażały. Te nieco gorsze statystyki crio w porównaniu do świeżych są dlatego ze zazwyczaj najładniejsze zarodki podaje się w pierwszej kolejności a pierwszy zazwyczaj jest świeży.

reklama
Dziewczyny po co Wy sie tak katujecie i do pracy chodzicie. Sa teraz upaly wiec o jakies zaslabniecia nie trudno, zaraz pewno zaczna Wam sie mdłości. Siedzcie w domu choc ten pierwsze trymestr. Tak długo czlowiek walczyl o maleństwo wiec teraz czas odpiczac i cieszyć sie tym stanem. Dodatkowo jestescie poddatne na rozne wirusy, itp. Itd a nigdy nie wiadomo kto np siedzi obok nas w autobusie

Do góry