reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Za

Za crio buliłam zawsze 1500zl. 600 to chyba za cos innego;)
600 zł jak chcesz specjalnym kurierem przewieźć zarodki z kliniki do kliniki. Do tego 3eba doliczyć koszty zagrożenia w nowej klinice w Ciechocinku to 500 zł za komórkę ( w zasadzie to za dwie bo tyle sie mieści w tym termosie) :p

Padniecie... mój teść mi mówił jaką pozycja jest dobra do robienia dzieci;) jak on z teściową miał problemu żeby zajść w 2 ciaze to tak robili cytuję od tylu ;) masakra

reklama
Dziewczynki ja za chwilę mam punkcję. Transfer odroczony ze względu na zbyt duże ryzyko hiperstymulacji. Trochę mnie to zdołowało, bo te zarodki ostatnio były takie słabe, że nie wiem czy coś z nich będzie po rozmrożeniu. Miłego dnia wszystkim!
W każdej klinice inaczej do wszystkiego podchodzą. U mnie też było duże ryzyko. Miałam duży estradiol i dużo komórek. Czułam sie fatalnie. Pojechałam po 5 dniach na transfer i bylam prawie 100% pewna że transfer się nie odbędzie. Ale doktor stwierdziła że faktycznie jajniki da trochę przestymulowane ale tragedii nie ma. Wtedy ogólnie już czułam się ok oprócz bólu tych jajników. A teraz czekam na zrobienie bety. Kazała mi po 9 dniach od transferu ale nie wiem czy nie wykonać wcześniej bo już b cokolwiek chciała wiedzieć. Powodzenia w takim razie;-)

Tak, tak...napewno ktoś ustąpi:-D:-D:-D
Ja to sobie myślałam, że jak wygląd brzucha nie będzie budził wątpliwości, że to nie ciąża spożywcza, to ludzie będą bardziej życzliwi. Nic bardziej mylnego. Widzę że ludzie patrzą na brzuch i szybko odwracają głowę, że niby nie widzą. Ostatnio byłam u naczyniowca-kolejka 8 krzeseł wszystkie zajęte. To stanęłam na przeciwko i oparłam się o ścianę. Popatrzyli na twarz, na brzuch i fru głowa w bok :-D Biedaków potem pewnie karki bolały, bo jak raz obrócił głowę to już nie mogli spojrzeć w drugą stronę, bo musieliby znowu spojrzeć na mnie:-D
Tylko raz ekspedientka w sklepie powiedziała, żebym jej wózkiem podjechała to mi zapakuje arbuza-dobra duszyczka-młoda, jeszcze jej nikt nie powiedział że ciężarne trzeba ignorować. A jak byłam na początku i właśnie bywało słabo w kolejkach, to żałowałam że nie mam mdłości, bo chętnie bym nie jednego obrzygała:-D:-D:-D

Niestety podpisuje się rękami i nogami pod tym co napisałaś :(. Byłam wczoraj w diagnostyce na badaniu moczu (czyli wizyta w gabinecie polega na zostawieniu pojemniczka, podaniu danych i zaplaceniu za usługę -trwala 2 minuty). Czekałam półtorej godziny w kolejce znaczna część stojąc. A jak miałam wchodzić do gabinetu wepchala się przede mnie kobieta. Powodem było to że jest starsza (ale jednocześnie ruchliwa, energiczna i pyskata). Czułam się dobrze i chciałam zobaczyć jak ludzie podchodzą do ciężarnych...
Oczywiście są też miłe sytuacje, ale one zdarzają się w moim przypadku naprawdę rzadko (np.dziś w autobusie dziewczyna ustąpiła mi miejsca :). Do tej pory jestem Jej wdzięczna.

600 zł jak chcesz specjalnym kurierem przewieźć zarodki z kliniki do kliniki. Do tego 3eba doliczyć koszty zagrożenia w nowej klinice w Ciechocinku to 500 zł za komórkę ( w zasadzie to za dwie bo tyle sie mieści w tym termosie) :p

Padniecie... mój teść mi mówił jaką pozycja jest dobra do robienia dzieci;) jak on z teściową miał problemu żeby zajść w 2 ciaze to tak robili cytuję od tylu ;) masakra

Dobrze, że nie zademonstrował:-D

W takim razie ja na jedna procedure wydalam juz wiecej [emoji33]
Tylko tam jest jeden transfer w cenie. Wiec jak wyjdzie wiecej transferow to i koszt wiekszy.
Ale rzeczywiscie z tego co piszecie to tam dosc tanio.
Wiec ja mimo ze mialam juz tam jedna pełna procecure bez pakietu to teraz wezme pakiet. Madry Polak po szkodzie. Chyba bylam zbyt pewna siebie ze sie uda w pierwszej procedurze. ;)

reklama
Tylko tam jest jeden transfer w cenie. Wiec jak wyjdzie wiecej transferow to i koszt wiekszy.
Ale rzeczywiscie z tego co piszecie to tam dosc tanio.
Wiec ja mimo ze mialam juz tam jedna pełna procecure bez pakietu to teraz wezme pakiet. Madry Polak po szkodzie. Chyba bylam zbyt pewna siebie ze sie uda w pierwszej procedurze. ;)
Nawet z jednym transferem o wiele bardziej sie to oplaca. Ja jestem w novum. Na procedure z jednym transferem wydalam okolo 10 -11 000. Kolejny transfer to koszt okolo 2 tys. Zostalo mi ostatnie, 3 podejscie i w razie czego uderzam do Ciechocinka i biore pakiet.

Do góry