reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Te koszty to ta oststnia procedura. Zanim doszliśmy do tego momentu szukaliśmy przyczyny tego wszystkiego. Na wstępie moje wizyty i sprawdzanie owulacji ok 600 zł, później sprawdzanie mojego męża.....badania w których wyszło że tu jest problem....ok 500 zł. Następnie wizyty u androloga (PONOĆ JEDNEGO Z NAJLEPSZYCH W POZNANIU :crazy:) ....tam zostawiliśmy ok 5000 tys....niepotrzebnie, ale wtedy jako nie doświadczeni nie wiedzieliśmy o co chodzi, a w międzyczasie ten również prof wysłał nas na badania genetyczne za które zapłaciliśmy ok 1500 zł. Później zauważyliśmy że coś jest nie tak i poszliśmy do invimedu, tam kilka wizyt u androloga chyba 4 czyli 600 zł ,leki na wzmocnienie nasilenia ok 600-700 zł (niestety niewiele pomogły) ,kilka badań nasienia, biopsja męża 1300 + leki. Przed zakwalifikowaniem do in vitro moje 3 wizyty u gin ok 500 zł i badania i na koniec procedura in vitro i leki. Mam tylko nadzieję że będzie ok bo nie mamy mrożaków :hmm:
U nas bardzo podobnie przebiegało wszystko. Podobne kwoty , podobny problem. Obyło się bez biopsji. I mamy mrozaczki w razie wu. Musimy być dzielne. Życzę powodzenia;-)

reklama
Mam dziś jakieś złe przeczucia... Piersi mniej mnie bolą, brzuch w ogóle... Strasznie się boję, że dzieje się coś niedobrego... [emoji20]

Ja prowadziłam tabele w ktorych zapisywalam kazda wydana zlotowke. Mysle ze nas leczenie ponad sto tys kosztowalo ale dziewczyny trzeba walczyć. Js mialam to szczescie ze otrzymałam tez pomoc finansowa od rodziny-20tys. I szlak mnie trafia jak ktos narzeka ze musi wydawac sto zlotych miesiecznie na leki ize to duzo a znam takie przypadki. Niestety prxy in vitro trzeba ogladac kazda wydana zlotowke
Quwa @misis188 przebiłas!!! :szok::szok:

Mi ostatnio w klinice powiedzieli że mogą zrobić całe podsumowanie ,ale czy ja chcę?
No a teraz właśnie siedze sobie u fryzjera z kawiorem na głowie:-D
Stwierdziłam że jak pije ten prze dobry śluz ślimaka to i kawior dobry,a na spontana weszłam do fryzjera bo już mnie te włosy denerwowały:dry: noi weźcie tu oszczędźcie:-) :)
Czasami chwila dla naszego relaksu też jest potrzebna... trzeba odkładać ale żyć normalnie aby nie zwariować...

reklama
Do góry