reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hola, na mnie też możesz zawsze liczyć z "zasadzeniem kopów":-D I teraz wysyłam Ci jednego na lepszą motywację. Na razie wirtualnego, ale kto wie, jak motywacja Ci spadnie. Miejmy nadzieję, że nie:-D

reklama
JoM - czekam na poprawe kobito. sie nie dawaj.... wiem ze ciezko.... Moj niuniek a jak - duzy. jest bardzo dlugi:) i juz zeby mu wychodza. szczerbak z niego. i zaczyna juz jesc zupki. tez przez to bedziesz przechodzila:)

hola
- a no jestem wielka. 181cm zywej wagi ;)))))
proponuje ci zebys se ten encorton brala i clexane tez. immunologia to powazna sprawa i niemal nie do zbadania. takie powierzchowne badania malo wykryja o ile wogole wykryja. mozna miec problem z krzepliwoscia choc nic badanie moze nie wykazac. ja se na wlasna reke wzielam oba leki bo lekarze czesto nie chca przepisywac. a ja uwazam ze trzeba do tego testu chociaz pobrac jak sie 2 czy 3 razy nie udaje. ja w udanym podejsciu wzielam clexane po raz pierwszy, i zajelam sie tarczyca ktorej nikt mi nie chcial leczyc bo wyniki niby w normie ( a gowno bylo nie w normie). sie sama podleczylam i mysle ze w duzym stopniu to mialo wplyw na powodzenie - choc nigdy nie wiadomo do konca. teraz jak bede podchodzic to tez se bede oba leki podawac. encorton juz se kupilam. pozniej clexane dokupie

elala - nawet w polsce czesto nie robia immunologii. ja mieszkam tez za granica i osttanie 2 podejscia robilam w polsce i tez sama musialam sie podleczyc....trza byc sternikiem wlasnego statku bo konowalow nie brakuje

Ostatnia edycja:
hola - no tsh mialam 3.2... a to za duzo jak dla starajacych (choc dla ogolu spoleczenstwa jest to ok wartosc). i przez to mialam tex ft4 w niskich wartosciach (ale znowu - norma dla ogolu). wiec se leki wzielam, tsh zbilam przed podejsciem i bylo cacy. niby nie mam niedoczynnosci tarczycy w doslownym tego slowa znaczeniu, ale wyniki sa zle jesli mowimy o staraniach

sen
- ja se nie zaszkodzilam i nie zaszkodze:) ja se stymulacje do ivf tez sama prowadzilam (czytaj: sama dawkowalam, inne dawki niz lekarz stosowalam). a ostatnie podejscie to juz szukalam lekarza ktory po prostu zrobi mi to co chcialam i jakimi lekami: napisalam jaki chce miec protokol, z jakimi lekami, jaka stymulacje i czy sie zgadza na to czy nie bo inaczej ide gdzie indziej szukac. i sie zgodzil..... cala ciaze tez se sama leki dobieralam....

Ostatnia edycja:
lolitka zazdroszczę ci odwagi no i wiedzy. musisz ją mieć skoro wszystko poszło ok. masz jakieś wykształcenie w tym kierunku?
kurcze to clexane jest cholernie drogie a mój gin wali wszystkie leki na 100 % bo podobno jest ju sprawdzany że za dużo wypisał na zniżki:cool:. fraxiparine jednak tańsza a działanie takie samo może gin pozostanie przy niej.

Hola: na necie mozna wsio kupic za polowe ceny. A wyksztalcenia medycznego nie mam. To raczej wynik samoksztalcenia ostatnich 4 lat, siedzenia w literaturze medycznej itd (to moje hobby)

Co do clexane to jasne mozna zastapic fragminem. Ten sam lek

Niuska - tak mi przykro
unhappy.gif
wiem jak Ci teraz musi być ciężko, słowa tu mało pomogą .... ale uwierz - niedługo się uda, ja jestem tak pełna wiary, że musi się niedługo nam wszystkim poszczęścić :-)

niedawno wróciłam z moimi bąbelkami, testowanie mam 22go .... dziękuje wszystkim za słowa otuchy i kciuki

co do clexane - doktor powiedział, że jakiś czas temu zmienili przepisy i mają zakaz wydawania go na ryczałt, jeśli jest jakiekolwiek zagrożenie dla kobiety odnośnie ciąży

reklama
Do góry