reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

JoM - niech nadzieja umrze ostatnia. Bedziesz mama i takiej wersji sie trzymamy !!

ja bede podchodzic za jakies 6 miechow ponownie. i bede mama po raz drugi - inaczej byc nie moze

reklama
lolitka - Oczywiście wiem , że masz rację , ale po tych ciągłych porażkach to czasami nawet nie umiem sobie wyobrazić tego że ja mogę mieć dziecko. Postaram się poprawić , obiecuję.

Powiedz lepiej jak tam synuś , na pewno już kawał chłopa z niego.

niuska - bardzo mi przykro , że się nie udało. Trzymaj się

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ciągle o tym zapominam napisać. To do tych dziewczyn które są przed stymulacją. wcale nie trzeba brać leków z kliniki ( chyba że macie to zastrzeżone w umowach). są przynajmniej dwie apteki jedna w białymstoku "pod gryfem" a druga w krakowie "apteka ewy rydz" gdzie sprzedają np. gonal. ovitrelle , gonapeptyl i ceny sa o wiele niższe przynajmniej od tych które proponowali mi w klinikach. za gonal 900 zamiast 1500 zł za pena w klinice ,w krakowie płaciłam 1099 zł wiec różnica jest ogromna. ja np. wykorzystałam w poprzedniej stymulacji 2025jednostek gonalu i tylko ostatnie 225 kupiłam w klinice bo po nie już nie opłacało się jechać. jeśli mniej wiecej wiadomo ile mozecie potzrebować to trzeba poprosić o recepte w klinice i tyle. u mnie nie byli bardzo szczęśliwi z tego powodu ale receptę dostałam.

Niuska, trzymaj sie babeczko! Walka jeszcze nie jest zakończona, nie poddawaj się. Osiagniesz wymarzony cel jakim jest macierzyństwo!

Dziewczyny, przeczytałam Wasze rozważania na temat immunologii. Uważam, że to bardzo ważny problem, na który większość lekarzy nie zwraca uwagi lub się po prostu na tym nie zna. W obecnej klinice gdzie podchodziłam do inv, na starcie kazano wykonać mi częśc z tych badań. Między innymi: białko s, białko c, antykoagulant toczniowy, antytrombinę III akt, przeciwciała kardiolipidowe, p/c antyfosfolipidowe. Przy inv zdecydowano na podanie sterydu i clexanu. Miałam za sobą dwie ciaże biochemiczne, wroi śluz, jestem alergiczką. Myślę, że w moim przypadku immunologia miała wpływ na powodzenie. Dobrze jest wiec zasugerowac lekarzowi taki kierunek działań a jesli nie to samemu wykonac badania.

Dziewczynki juz wiadomo beta<2 zalamka. najgorsze jest to,ze jak podchodzilam do iui to powtarzalam,ze zawsze ivf zostaje, bo skoro jestem zdrowa i przyczyn brak to na pewno sie uda.niestety sie nie udalo:-(

niuśka bardzo mi przykro, każda z nas wie jak ci ciezko:zawstydzona/y:
nie udzielam się teraz na forum bo jest mi rowniez ciężko, moja porażka była 3 tyg temu, też wierzyłam że się uda, nie mam mrozaków ani pieniedzy na kolejna probe, zaczynam dopiero nowym roku.

reklama
Do góry