reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam serdecznie! Bardzo proszę o pomoc. Dostaliśmy wiadomość z kliniki o rozwoju zarodków w 3 dobie :
1 -3/10c
2 -3/2
3 -3/8
4 -3/6 fr30%

Kryteria oceny:

1/ Pierwsza cyfra to ocena jakościowa zarodka.
Skala 1-4 gdzie zarodek z oceną 1 jest najlepszy, 2 dobrej jakości, 3 średniej jakości, 4 zarodek zatrzymany w rozwoju.
2/Druga cyfra to liczba komórek w zarodku.
3/Litera "c" oznacza że zarodek kompaktuje (usiłuje przejść do następnego etapu rozwoju,moruli). Zjawisko to podnosi jakość zarodka.
4/ "fr x %" jest to określenie stopnia fragmentacji zarodka, zjawiska niekorzystnego, obniżającego jakość zarodka. Im wyższy odsetek fragmentacji tym jakość słabsza.
5/Zarodek oceniony jako "x/M" to morula. Skala ocen: 1 najlepsza, 2 dobra, 3 średnia, 4 słaba jakość.

Wszystkie są średniej jakości :(mamy jakie kolwiek szansę?

Dziewczyny ...jutro Cudotwórca...no właśnie boję się,że pokładam zbyt duże nadzieje...
i ,że jak nie wyjdzie to bęęęęędzie baaardzo żle....

ale ! miałam byc dobrej myśli :)

Aśka-znajdę Cię ja tam? :D
Tylko się ni chowaj po kątach :D

No i fajnie :) teraz czekaj na wizytę ❤❤❤❤ i juz nie badaj tej bety tylko sie ciesz z dzidzi pod sercem :)
Właśnie dumam nad tym. Nie dam rady chyba nie zrobić przed serduszkiem tylko pytanie kiedy. I muszę do kliniki zadzwonić. W sumie w klinice kazali najwcześniej jutro betować ;) Mam pakiet Medicover to może zapisze się tam na wizyte i przy okazji znajda pecherzyk.

reklama
Dziewczyny ...jutro Cudotwórca...no właśnie boję się,że pokładam zbyt duże nadzieje...
i ,że jak nie wyjdzie to bęęęęędzie baaardzo żle....

ale ! miałam byc dobrej myśli :)

Aśka-znajdę Cię ja tam? :D
Tylko się ni chowaj po kątach :D
@Murawa - będzie dobrze. My dziś byliśmy i powiem tak " macie rację - konkretny " , a czy cudotwórca okaże się za jakiś czas

Do góry