reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny dzisiejsze wiadomości na forum mnie dobily :hmm: Beta @asia513, jakaś dziwna historia @Nicolee....:sorry: To nie na moje nerwy. Jestem przerażona i boje się myśleć co tam u mnie sie dzieje. A do usg to juz w ogole zeswiruje :sad: Czemu takie rzeczy nas spotykaja..? Czemu jak juz sie uda to nie moze byc spokoju chociaz przez te 9 miesięcy?
Dziewczyny naprawdę liczbę,ze te Wasze zle wiadomości to jakas fatalna pomylka! Trzymam kciuki,zeby wszystko dobrze sie skonczylo!

Ja nie wiem, czy ja mam na drugie imię pech?
Dostałam receptę na to co na zdjęciu, zjezdzilam pół Wrocławia o godzinie 19 i oczywiście nie dostałam.... Jutro jadę do kliniki niech mi wypisze receptę na coś dostępnego.... Coś się stanie jak przyjmę strzały 1 dzień po terminie? Mam nadzieję że nie.
IMG_20180515_211715.jpg

Znając życie, pewnie żadna z Was tego nawet na oczy nie widziała [emoji28] [emoji106] tylko ja mam jakieś mikstury zawsze z kosmosu [emoji28] [emoji106]

Załączniki

• IMG_20180515_211715.jpg
    IMG_20180515_211715.jpg
    67,2 KB · Wyświetleń: 568
A napiszesz nam z ciekawości czy macie refundację a jeśli nie to ile to kosztuje???
Bardzo lubię poznawać fakty o innych krajach i wkur.... się ze większość daje refundację ale o Austrii nic jeszcze nie słyszałam.

Cześć. Tak mamy refundację częściowa tzn. 1/3 musieliśmy zapłacić przed rozpoczęciem stymulowania -wyszło 1000euro. W tym sa leki (ile bym nie potrzebowała to za darmo), badania krwi, wizyty itd plus pomoc psychologa jeśli ktoś potrzebuje. Bez refundacji około 3000e.

Ja nie wiem, czy ja mam na drugie imię pech?
Dostałam receptę na to co na zdjęciu, zjezdzilam pół Wrocławia o godzinie 19 i oczywiście nie dostałam.... Jutro jadę do kliniki niech mi wypisze receptę na coś dostępnego.... Coś się stanie jak przyjmę strzały 1 dzień po terminie? Mam nadzieję że nie. Zobacz załącznik 857328
Znając życie, pewnie żadna z Was tego nawet na oczy nie widziała [emoji28] [emoji106] tylko ja mam jakieś mikstury zawsze z kosmosu [emoji28] [emoji106]
@Hooope86 któraś chyba ostatnio z dziewczyn pisała że miała ten drugi roztwór. Ale dokładnie nie pamiętam.
Jeśli zaczniesz zastrzyki jutro to nie powinno być dużego problemu.... Ale to tylko moja opinia

reklama
Ja jiz po wizycie stymulacja lekami w polowie czerwca.Lekarz mial.inne plany dla mnie ale okazalo sie ze wyniki nie sa zbyt ciekawe.AMH 0.80
Testosterone 1.8
FSH 9.8 i na dodatek jajniki zapchane:wściekła/y:Na wypisie bylo ze jajniki drozne i ze wszystko ok a jak przynioslam plyte z tego badania to sie lekarz dopatrzyl i dal nawet drugiemu sprawdzic i oboje powiedzieli ze nie sa drozne.PO dzisiejszej wizycie moje szanse spadly z 60% na 45% ze sie powiedzie.Jedynie co pocieszajacego ze beda mogli dac mi 2 embryo o ile beda sie nadawac bo po lekarz i tak duzo jajek nie naprodukuje.Niewiem czy to wogole jest sens wpieprzac tyle kasy majac przeczucie ze i tak sie nie uda:(

Ale przecież lekarz powiedział, że masz 45% szans! Mało która tu ma tak dużo. Testosteron i fsh można zbić lekami, a drożne jajowody przy invitro Ci nie są potrzebne. Nie wiem skąd ten pesymizm. Nikt Ci nie da gwarancji, ale póki nie spróbujesz, to nie będziesz wiedzieć. Trochę więcej wiary:)

Do góry