reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

O to kochana, daj znać jak znajdziesz takie labo, moje moje skołatane 31letnie nerwy są napięte do granic możliwości a to czekanie na wynik, to już jest przesada.

Nasze serca są w jednym wieku :D a ja nie dość ze czekam na Twoje ciagle to w piątek swoje
Ale dziś progesteron miałam szybko bo ok 13 w enelmedzie, ale chyba mało ludzi było i dlatego tak, bete tam mam chwile po 14, a są tu dziewczyny co 2 h czekają

reklama
Weźcie mi to wytłumaczcie proszę...
Dlaczego niska beta niby skazuje na niepowodzenie... Przecież przyrost jest odpowiedni, a w ciągu 48 h ma być 66%
Nawet na wyjaśnieniach wyników jest napisane jak wół ciąża więcej lub równe 10.
Bo ciaza jest, pytanie na jak długo. Na tym etapie wiele zarodkow odpada, w naturze czuło in vitro. Za wolno rośnie albo organizm go odrzuca - taki system selekcji na wczesnym etapie

Koniczynko mi skakal po dolozeniu 2 prolutexow i 2 Agolutinow. Czeska pani doktor tlumaczyla mi kiedys ze nie ma sensu wiekszego wiecznie mierzyc prg , dlatego ze cialo przyswaja tyle tego ile potrzeba reszta jest nie przyswajana i nie do zmierzenia.Oni tego nie mierza, moja niem . klinika ma totalnego fiola . Gdyby ci spadl do 2 czy 5 to bym sie martwila, chociaz wiem co czujesz i co myslisz. Wspolczuje czekania:(
No spadl o 2.5 ;) co jest drobiazgiem oczywiscie ale minęło 9 dni i doszedł prolutex wiec jeśli ciało „ma ochotę” na ta ciąże to raczej spodziewała bym się lekkiego wzrostu. A tak ten wynik nie uspokaja.
Dalej nic, bety nie ma

Nasze serca są w jednym wieku :D a ja nie dość ze czekam na Twoje ciagle to w piątek swoje
Ale dziś progesteron miałam szybko bo ok 13 w enelmedzie, ale chyba mało ludzi było i dlatego tak, bete tam mam chwile po 14, a są tu dziewczyny co 2 h czekają
Ale to są wyniki dostępne online? Czy musisz pójść tam i odebrać?

Witajcie dziewczyny :)

Troche mnie nie bylo, niestety nie wszystkie zmiany w tym czasie wyszly na dobre. Przez te wszystkie leki podupadlam na zdrowiu.

Czy ktoras z Was miala w zwiazku z in vitro problemy z watroba/trzustka lub woreczkiem zolciowym?

Mam za soba sporo badan, ktore nic niby nie wykryly ale dolegliwosci jak np bole po prawej stronie sa. Chcialabym zabezpieczyc sie jak najlepiej przed kolejnym podejsciem do stymulacji a ona juz tuz tuz. Aktualnie jestem na antykoncepcji i niebawem Gono.
Ja mam po pierwszej procedurze kamyczki w pecherzyku żółciowym. Bóle zaczęły się 2 tygodnie po porodzie. Zabieg mam wyznaczony na przyszły rok, czerwiec bodajże. Ostatni atak kolki miałam w lipcu w zeszlym roku i do tej pory była cisza. W międzyczasie zdecydowaliśmy się na druga procedure i jakis tydzień po rozpoczeciu brania Estrofemu bóle znów powróciły. Najbardziej właśnie napędza to estradiol. Jem lekko i tyle, bralam trochę Rapacholin, Verdin, Bioprazol. Nie wiem jak sie oslaniac. Ponoć sok z brzozy Ale ja nie próbowałam.

reklama
Do góry