reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiem. To wszystko jest ciężkie bardzo. Nie mam badań na krzepnięcie zrobionych ale zawsze można zrobić. ;)
To uczucie ciężkości nóg jest straszne, jakby ta krew cały czas się tam zatrzymywała. Muszę o tym też porozmawiać z dr.

Krew gęstnieje od progesteronu, który jest produkowany lub podawany właśnie w drugiej fazie cyklu. Dlatego dobrze jest brać heparynę. Niektórzy immunolodzy nawet przy prawidłowych wynikach badań zalecają jej przyjmowanie (np u misis).
Do tego rodzinna mi ostatnio mówiła, że jej córka po 3 poronieniach jak była u immunologa, to ten jej mówił że nawet jak badania wyjdą dobrze, to to się może zmienić w ciąży, więc lepiej profilaktycznie podawać w takich sytuacjach niż wydawać kasę na badania.

reklama
20180512_120109.jpg

W dniu 12.05 dwie niezidentyfikowane kobiety napadły na jeden ze śląskich sklepów Lidl :-D zostały "zrabowane" tylko ubranka dla niemowląt i dwie koszulki dla kobiety ciężarnej :-D

Załączniki

• 20180512_120109.jpg
    20180512_120109.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 467
Krew gęstnieje od progesteronu, który jest produkowany lub podawany właśnie w drugiej fazie cyklu. Dlatego dobrze jest brać heparynę. Niektórzy immunolodzy nawet przy prawidłowych wynikach badań zalecają jej przyjmowanie (np u misis).
Do tego rodzinna mi ostatnio mówiła, że jej córka po 3 poronieniach jak była u immunologa, to ten jej mówił że nawet jak badania wyjdą dobrze, to to się może zmienić w ciąży, więc lepiej profilaktycznie podawać w takich sytuacjach niż wydawać kasę na badania.
Dokladnie. Jeszcze podkreślę ze mi 3 immunologow zakecilo heparyne do konca ciąży i dodatkowo acard. U nas w rodzinie jest przypadek ze dziewczyna w 8 czy 9mc dostala udaru. Od razu karetka,cc. Miala tak.gesta krew i dodatkowo dziury na sercu o ktorych istnieniu nie wiedzialai jedno z drugim,zrobily sie zakrzepy. Dzieki Bogu.wszystko sie dobrze skonczylo

A w invimedzie też jest taka możliwość?
Nie wiem, nie było bezpośredniego telefonu z centrali wewnętrznego do laboratorium. Ale jak przyjeżdżałam osobiście i prosiłam ze chce rozmawiać z embriologię to zawsze któryś ze mną gadał. Zapraszał do pokoju, pokazywał tabelkę jak się rozwijały. Tylko to w godzinach otwarcia kliniki.
A Novum ma na centrali wewnętrzny do laboratorium

Zobacz załącznik 856172

W dniu 12.05 dwie niezidentyfikowane kobiety napadły na jeden ze śląskich sklepów Lidl :-D zostały "zrabowane" tylko ubranka dla niemowląt i dwie koszulki dla kobiety ciężarnej :-D
Chyba tez sie skusze jak mezu bedzie w pracy:) na razie mi już zabronil ciuszek kupowac bo stwierdził ze jak.sie rodzina zjedzie to nas zasypia ubrankami-najwyzej potem bedzie jezdzil i kupowal:) ale tez lidla sa super:) ja jeszcze skarpetki kupowalam

Wlanie ja sie nie moge przelamac zeby zrobic z odleglosci tylko pcham pomalu ...;)
Najlepiej uszczypnie mocno, zobacz z której strony jest ta „dłuższa” czyli ostrzejsza strona igły. Ten ostry czubeczek. Ustaw igle żeby była trochę pod kontem i tym ostrym na dole. I wtedy kuj tylko z lekkim rozpędem. Im mocniej ściskasz tym boli mniej. A jak czasem czujesz ze w jakimś miejscu był opór to trochę zmień miejsce. Po wszystkim odczekaj z 10 sec zanim igle wytrzesz, można pomalować delikatnie przez chusteczkę chigieniczną dookoła ukucia- wtedy nie czuc tego szczypania na końcu.

reklama
Dokladnie. Jeszcze podkreślę ze mi 3 immunologow zakecilo heparyne do konca ciąży i dodatkowo acard. U nas w rodzinie jest przypadek ze dziewczyna w 8 czy 9mc dostala udaru. Od razu karetka,cc. Miala tak.gesta krew i dodatkowo dziury na sercu o ktorych istnieniu nie wiedzialai jedno z drugim,zrobily sie zakrzepy. Dzieki Bogu.wszystko sie dobrze skonczylo
Od estrofemu tez gęstnieje bardzo, chyba nawet bardziej. Dlatego na wszystkich tabletkach antykoncepcyjnych jest info ze ryzyko zakrzepicy. I zawsze Finowie o te zakrzepowe sprawy wypytują zanim wypiszą. Ja czuje spora różnice przy moich zylakach jak jestem na sztucznym z estrofemem jeszcze zanim włączę progesteron w porównaniu z podejściami gdzie estrogeny tylko naturalne

Do góry