reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cudowna wiadomość!!!Gratulacje :-) :-) :-) Mega się cieszę i trzymam dalej za Was kciuki!!! Ja też nie wytrzymuję i jutro idę na betę,wizyta dopiero w poniedziałek
To życzę kosmicznej bety, a potem pięknych widoków na usg, cudowne uczucie. Nie żałuje ani jednego dnia walki, mimo tylu rozczarowań i łez. Każda z nas przytuli w końcu swój skarb :)

reklama
@annemarie a wytlumacz mi jeszcze o co chodzi z tym wysokim estradiolem jaki to moze miec wplyw na ewentualne rozpoczecie staran od razu bo tego to ja nie ogarniam w hormonach

Czyli mowisz ze lepiej jak hormony jednak wroca do normy
Narazie tragedi nie ma jak zwykly okres ale z wiekszym bolem brzuch.
Jak odczekam to musialabym podejsc po wakacjach bo urlopy i tym samym powtorzyc immunosupresje
Gosiu absolutnie ci tego nie odradzam.
Wiem ze dla glowy najlepiej dalej dzialac zeby nie wleciec w te emocjonalna dziure kiedy nic sie nie dzieje. A reszta to twoja decyzja. Bete mialas na tyle mala , ze gdybys naturalnie zaszla to oewno bys nawet o tej ciazy nie wiedziala.Trudno powiedziec co robic? Rob co ci serce i rozum podpowiada.❤️❤️❤️❤️

A z FSH się nie załapiesz na refundacje ?

• kontrolowana hiperstymulacja jajników u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia w celu uzyskania rozwoju mnogich pęcherzyków w programach wspomaganego rozrodu, rokujących uzyskanie prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania (hormon folikulotropowy – FSH poniżej 15 mlU/ml w 2-3 dniu cyklu lub hormon antymüllerowski – AMH powyżej 0,7 ng/ml (wg II standardu), u których nie stwierdza się wcześniejszych, niedostatecznych odpowiedzi na stymulację owulacji oraz bez nawracających poronień
    z tym samym partnerem – refundacja do 3 cykli;

Hmm....będę powtarzać i amh i fsh, zobaczę jak to wyjdzie.Fsh miałam ze 3 miesiące temu jak badałam chyba jakoś między 7 a 8. Tylko nikt mi nie mówił,ze można uzyskać refundację na podstawie samego fsh nie biorąc pod uwagę niskie amh. Lekarka tylko powiedziała,ze z takim amh się nie załapiemy.Ale dopytam jeszcze.

@annemarie a wytlumacz mi jeszcze o co chodzi z tym wysokim estradiolem jaki to moze miec wplyw na ewentualne rozpoczecie staran od razu bo tego to ja nie ogarniam w hormonach
Wysoki wstradiol oznacza ze endometrium jest grube i moze sie dlugo zluszczac czyli mozesz troche krwawic mocniej i dluzej niz zazwyczaj. Nie wiem jaki moze miec to wplyw na kolejny cykl.Ale jest co innego jesli ten proces odbywa sie naturalnie, i naturalnie estradiol opada konczac sie okresem.Nie bylas na USG , wiec ciezko powiedziec

Anita to zalezy ile wyprodukowalas jajeczek i jakie sa dojrzale. Jest teoria ze na jedno dojrzale przypada 200-300 jednostek E2.Dlatego sie go przy stymulacji tez nadzoruje.
Rozumiem. Wiem że się nadzoruje. Pytam bo nawet nie mam pojęcia po co;-) a w 6 dniu cyklu mialam 321 potem w 9 3031 a w 11 ponad 6000 i tak się zastanawiałam:p

reklama
Do góry