reklama
Ocenia się, że na początku ciąży poziom beta hCG powinien wzrosnąć co najmniej o 66% w ciągu 48. godzin, 114% w ciągu 72. godzin i 175% w ciągu 96. godzin. Duże przyrosty hCG mogą (choć nie muszą) świadczyć np. o ciąży mnogiej, choć zazwyczaj duży przyrost świadczy o dobrym, dynamicznym rozwoju ciąży. - także nie martw się na zapas;-)Ale oczywiście zamiast się cieszyć, to zaczęłam czytać, że dużo przyrosla, że może to być zasniad groniasty, że może trisomia, albo ciąża mnoga. Jeejjj, czy my się kiedyś przestaniemy martwić? ? Jeszcze dziś na wizycie lekarka powiedziała, że powinno być coś koło 100 A tu taki przyrost. 22.05 mam dopiero usg... zmartwie się na śmierć.
gosia321
Fanka BB :)
Najlepiej co do wartosci to chyba Vitalabo jesli macie takie labolatoriumBlondadek najlepsze amh wychodzi w diagnostyce, napewno nie w novum, synevo też zaniża. Jak ci wychodzi takie na granicy zrób w dwóch cyklach w różnych laboratoriach. Pic na wodę z tymi wartościami, w każdym labie inny wynik a nuż trafisz powyżej 0,7 a na lekach można zaoszczędzić. Dziewczynki zażywają jeszcze d3 ona też fałszuje wyniki. Buziaczki i kombinuj.
No Nas prowadził dr Glabowski mieliśmy 2 blastocysty pierwszy transfer cb 23.12 drugi transfer dr Brelik udany 31.03 ja miałam amh prawie 6 pobrano mi 14 pęcherzyków udali się zapłodnić 6 zostały 2 i ta druga szczęśliwaOj [emoji4] gratuluję synusia. Lejesz miód na moje serce [emoji4] ja też po criotransferze 5 dobowej blastocysty. Dziś 8 dpt
Po weekendzie test. Jestem u Sienkiewicza od kilku lat. To mój trzeci transfer. I już nie mamy żadnych mrozaków niestety. No i moje amh pozostawia wiele do życzenia [emoji853] 0.7 tylko Także bardzo liczę na to podejście. A Ty u kogo się leczyłaś?
A u mnie i za 1 i za 2gim razem kazali usunąć hybrydę z rąk i nóg- szpital w WawieWazne bylo bez soczewek, obraczki,bizuterii, pytali o proteze pytac musza,na paznokcie nikt nie zwraca uwagi,masz na klatce piersiowej 6 przyklejonych "plasterkow" do EKG i to monitoruje prace serca. Tak bylo u mnie ,2 godz pozniej wypis i do domu.Operacja trwala 15 min
Wazne bylo bez soczewek, obraczki,bizuterii, pytali o proteze pytac musza,na paznokcie nikt nie zwraca uwagi,masz na klatce piersiowej 6 przyklejonych "plasterkow" do EKG i to monitoruje prace serca. Tak bylo u mnie ,2 godz pozniej wypis i do domu.Operacja trwala 15 min
Nie no krwiomocz na szczescie mialam tylko w nocy z niedzieli na poniedzialek.Kosmiczna kurcia :*
A tak serio dalej ten krwiomocz? Cholerka, a co doktory mówią? Może coś z nerkami?
Moze sie kurde pęcherz czyms podraznil? Jakis piasek? A moze endomenda go atakuje.
Z nerkami tez raczej nic bo by chyba wyszlo w morfologii... ale umowilam sie na usg zeby dmuchac na zimne.
Zawsze dostaje skierowanie do szpitala, kładę się na oddział- zakładają tabletki, czekamy, zaczynam krwawić. Kolejnego dnia znów tabletki, krwawię dalej i 3 dnia stwierdzają ze musza łyżeczkowac i tyle Nie wiem czy tak musi być czy to ich wymysł nie znam się na tym. A jak było u Was?Kuuuurna
Ale czemu od razu łyżeczkowanie? Zwłaszcza ze trzecie... może wystarczy farmakologia, ja bym się upierała żeby najpierw tak spróbować żeby macice oszczędzić.
Na 14Na 13 a Ty?
Dzięki w razie potrzeby będę pytać i najwyżej zrywać hehPysia to generalnie od szpitala zależy. Bo na tych nowszych sprzętach nie trzeba mieć, daje radę przez paznokiec łapać puls. A na tych starszych nie koniecznie. Tak ze najlepiej się dopytaj tam gdzie się wybierasz, na izbę zadzwoń ginekologiczna. Poza tym.. w jednym szpitalu na czczo 6 godzin a w innym 12... i mnie na histero nie przyjeli kiedys :/
reklama
Podziel się: