reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

@Agonia777 @Somatotropina88 kochane [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] za wizyty ! Samych dobrych wiadomości i niech doktorek da zielone światło! [emoji173][emoji173]
@kikifish87 @Justin87 kochane [emoji110][emoji110] za bete ! Niech beda piekne ciążowe bety ! [emoji173][emoji173]

Kochane teraz jestem na glukozie więc rano nie było czasu i skopiowalam kalendarz z wczoraj a na jutro juz będzie uzupełniony :)

MIŁEGO DNIA KOCHANE:* :)
Mnie można dopisać z beta na piątek 9dpt[emoji16] a dla wszystkich powodzenia na dziś, samych łez szczęścia[emoji7]

reklama
Hej, jestem czytelniczką forum z doskoku, dlatego chcę zadać konkretne pytanie, bo trudno wyszukać, akurat tego co potrzebuję. A nóż ktoś coś kojarzy. Jestem 12 dpt blastocysty (przebadanej pgd) z armią leków - ovitrrelle, encorton 20 mg, lutki, estrofemy itd. Do 3 weryfikacji - w 9 dpt beta 40.9 (wcześniej 150 i 40 - ale to pozostałości po zastrzyku). W 11 dniu beta 14 z hakiem... Lekarz kazał walczyć, zwiększyć progesteron. Ale ja już optymizm i chęci do wszystkiego tracę To mój 2 criotransfer przebadanej blastocysty (wyhodowanych po 2 symulacjach), dobrej morfologicznie i też sytuację widzę mało optymistycznie. Moje pytanie czy ktoś może słyszał o dobrym zakończeniu podobnej sytuacji?
Spadek bety w przypadku transferu jednego zarodka dobrze nie wrozy inie spotkałam sie z pozytywnym zakonczeniem takiej sprawy niestety:( to byl Twoj pierwszy transfer?

@Justin87 bez kitu to Ty chyba nie wiesz co to cien cienia [emoji14] ja sie kiedys na tescie dopatrzylam takiego cienia cienia cienia ze myslalam ze mi oczy wypadna od wpatrywania sie.

@dżoasia o nie wiedzialam ze cytokiny zamiennie z allo... chociaz podobno mam cytokiny zrobic tez bo to pokaze tez stopien zaawansowania endomendy...

@Koniczyna82 dzieki za info o magnezie. Chociaz u mnie transfer to pewnie w lipcu najwczesniej. Jak nie w sierpniu.
Śmiać mi się zachciało od tych Twoich oczu w trakcie szukania cienia na teście.... to przyznam się do swojej naiwności i głupoty :p przez 5 lat starań itp to pewnie wydalam kupę kasy na testy a i pewnie od tego ślepa się zrobiłam :D potrafiłam brać test wychodzić z nim na dwór ( bo tam jaśniej):D albo latarka świecić na test bo przecież druga kreska musi być tylko mało widoczna :rofl::D

@Justin87 bez kitu to Ty chyba nie wiesz co to cien cienia [emoji14] ja sie kiedys na tescie dopatrzylam takiego cienia cienia cienia ze myslalam ze mi oczy wypadna od wpatrywania sie.

@dżoasia o nie wiedzialam ze cytokiny zamiennie z allo... chociaz podobno mam cytokiny zrobic tez bo to pokaze tez stopien zaawansowania endomendy...

@Koniczyna82 dzieki za info o magnezie. Chociaz u mnie transfer to pewnie w lipcu najwczesniej. Jak nie w sierpniu.
Kurczaczku ja robilam allo i cytokiny

Hej, jestem czytelniczką forum z doskoku, dlatego chcę zadać konkretne pytanie, bo trudno wyszukać, akurat tego co potrzebuję. A nóż ktoś coś kojarzy. Jestem 12 dpt blastocysty (przebadanej pgd) z armią leków - ovitrrelle, encorton 20 mg, lutki, estrofemy itd. Do 3 weryfikacji - w 9 dpt beta 40.9 (wcześniej 150 i 40 - ale to pozostałości po zastrzyku). W 11 dniu beta 14 z hakiem... Lekarz kazał walczyć, zwiększyć progesteron. Ale ja już optymizm i chęci do wszystkiego tracę To mój 2 criotransfer przebadanej blastocysty (wyhodowanych po 2 symulacjach), dobrej morfologicznie i też sytuację widzę mało optymistycznie. Moje pytanie czy ktoś może słyszał o dobrym zakończeniu podobnej sytuacji?
Witaj, no raczej niestety dobrze to nie wygalda... troche dziwne, ze lekarz kazal jeszcze zwiekszyc leki... powtorz chocby dzisiaj/jutro i jak znow spadnie to nie ma co robic sibie nadziei :( wazne, ze cos sie zadzialo, nastepnym razem bedzie ze szczesliwym zakonczeniem, zobaczysz. Trzymaj sie :*

reklama
Dziewczyny, wiem, że powinnam nauczyć się pokory ale to jest tak cholernie trudne. Zrobiłam rano test, 6 dpt blastocysty. Co myślicie?

Załączniki

• IMG_20180508_092738.jpg
    IMG_20180508_092738.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 183
Do góry