reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Agonia777 @Somatotropina88 kochane [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] za wizyty ! Samych dobrych wiadomości i niech doktorek da zielone światło! [emoji173][emoji173]
@kikifish87 @Justin87 kochane [emoji110][emoji110] za bete ! Niech beda piekne ciążowe bety ! [emoji173][emoji173]

Kochane teraz jestem na glukozie więc rano nie było czasu i skopiowalam kalendarz z wczoraj a na jutro juz będzie uzupełniony :)

MIŁEGO DNIA KOCHANE:* :)
Mnie można dopisać z beta na piątek 9dpt[emoji16] a dla wszystkich powodzenia na dziś, samych łez szczęścia[emoji7]

reklama
Hej, jestem czytelniczką forum z doskoku, dlatego chcę zadać konkretne pytanie, bo trudno wyszukać, akurat tego co potrzebuję. A nóż ktoś coś kojarzy. Jestem 12 dpt blastocysty (przebadanej pgd) z armią leków - ovitrrelle, encorton 20 mg, lutki, estrofemy itd. Do 3 weryfikacji - w 9 dpt beta 40.9 (wcześniej 150 i 40 - ale to pozostałości po zastrzyku). W 11 dniu beta 14 z hakiem... Lekarz kazał walczyć, zwiększyć progesteron. Ale ja już optymizm i chęci do wszystkiego tracę To mój 2 criotransfer przebadanej blastocysty (wyhodowanych po 2 symulacjach), dobrej morfologicznie i też sytuację widzę mało optymistycznie. Moje pytanie czy ktoś może słyszał o dobrym zakończeniu podobnej sytuacji?
Spadek bety w przypadku transferu jednego zarodka dobrze nie wrozy inie spotkałam sie z pozytywnym zakonczeniem takiej sprawy niestety:( to byl Twoj pierwszy transfer?

@Justin87 bez kitu to Ty chyba nie wiesz co to cien cienia [emoji14] ja sie kiedys na tescie dopatrzylam takiego cienia cienia cienia ze myslalam ze mi oczy wypadna od wpatrywania sie.

@dżoasia o nie wiedzialam ze cytokiny zamiennie z allo... chociaz podobno mam cytokiny zrobic tez bo to pokaze tez stopien zaawansowania endomendy...

@Koniczyna82 dzieki za info o magnezie. Chociaz u mnie transfer to pewnie w lipcu najwczesniej. Jak nie w sierpniu.
Śmiać mi się zachciało od tych Twoich oczu w trakcie szukania cienia na teście.... to przyznam się do swojej naiwności i głupoty :p przez 5 lat starań itp to pewnie wydalam kupę kasy na testy a i pewnie od tego ślepa się zrobiłam :D potrafiłam brać test wychodzić z nim na dwór ( bo tam jaśniej):D albo latarka świecić na test bo przecież druga kreska musi być tylko mało widoczna :rofl::D

@Justin87 bez kitu to Ty chyba nie wiesz co to cien cienia [emoji14] ja sie kiedys na tescie dopatrzylam takiego cienia cienia cienia ze myslalam ze mi oczy wypadna od wpatrywania sie.

@dżoasia o nie wiedzialam ze cytokiny zamiennie z allo... chociaz podobno mam cytokiny zrobic tez bo to pokaze tez stopien zaawansowania endomendy...

@Koniczyna82 dzieki za info o magnezie. Chociaz u mnie transfer to pewnie w lipcu najwczesniej. Jak nie w sierpniu.
Kurczaczku ja robilam allo i cytokiny

Hej, jestem czytelniczką forum z doskoku, dlatego chcę zadać konkretne pytanie, bo trudno wyszukać, akurat tego co potrzebuję. A nóż ktoś coś kojarzy. Jestem 12 dpt blastocysty (przebadanej pgd) z armią leków - ovitrrelle, encorton 20 mg, lutki, estrofemy itd. Do 3 weryfikacji - w 9 dpt beta 40.9 (wcześniej 150 i 40 - ale to pozostałości po zastrzyku). W 11 dniu beta 14 z hakiem... Lekarz kazał walczyć, zwiększyć progesteron. Ale ja już optymizm i chęci do wszystkiego tracę To mój 2 criotransfer przebadanej blastocysty (wyhodowanych po 2 symulacjach), dobrej morfologicznie i też sytuację widzę mało optymistycznie. Moje pytanie czy ktoś może słyszał o dobrym zakończeniu podobnej sytuacji?
Witaj, no raczej niestety dobrze to nie wygalda... troche dziwne, ze lekarz kazal jeszcze zwiekszyc leki... powtorz chocby dzisiaj/jutro i jak znow spadnie to nie ma co robic sibie nadziei :( wazne, ze cos sie zadzialo, nastepnym razem bedzie ze szczesliwym zakonczeniem, zobaczysz. Trzymaj sie :*

reklama
Dziewczyny, wiem, że powinnam nauczyć się pokory ale to jest tak cholernie trudne. Zrobiłam rano test, 6 dpt blastocysty. Co myślicie?

Załączniki

• IMG_20180508_092738.jpg
    IMG_20180508_092738.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 184
Do góry