reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Muszę ponarzekać na naszą służbę zdrowia. Leczyłam się kiedyś na Gravesa basefowa ( przeciwieństwo hashimoto), choroba się cofnęła tzn. już 3 lata bez leków mam hormony tarczycy w normie. Lekarz z przychodni na Banacha mówił, że choroba może wrócić, mogę też mieć kiedyś Hashimoto, kazał w ciąży bez kolejki przyjść do niego, recepcjonistki miały od niego nakaz zapisu ciężarnych bez kolejki. Teraz przyjmuje tam inny lekarz i on ciężarnych nie leczy. Zostałam bez opieki endokrynoligicznej!! Byłam dziś u swojego lekarza na oddziale i mówił, że go wyrzucili z przychodni i on mi nie może pomóc. Zrobiłam znów dziś samo tsh i boje się o wynik, 1,5 tygodnia temu było 2,1. Same nerwy i stres :(

reklama
Przy pierwszym transferze 3 - dniowego zarodka kazał zrobić w 12 dniu, test zrobiłam 10-tego dnia i wyszedł negatywny, betę 11 i już była pozytywna. Teraz przy 5-cio dniowym zarodku kazał się spotkać po 10 dniach. Akurat wypada to w piątek, więc muszę betę zrobic w czwartek, żeby mieć wynik na piątek. To będzie już 9dpt, więc może już coś będzie widać. Poza tym do piątku mam tylko ten lek przeciwzakrzepowy, więc jeśli coś tam drgnie to musi mi przedłużyć receptę.
W 9dpt blastki beta zwykle koło setki już jest, oczywiscie z dużymi zawiasami bo każdy zarodek inny. Jeśli ma być ciaza na pewno coś będzie widac

Dziewczyny nie wiem co myslec. Rano bylam u siebie w klinice zrobic powtorke bety. Przypomne w piatek robilam w 6dpt bylo 2.91 dzis 9dpt jest 16.3....to chyba ciaza??? Jestem w szoku. Chyba troche niska ta beta???
Miałaś blastkę czy 3 dniowego zarodka?
Już widzę, że miałaś blastkę.
Wynik jest niski ale jest przyrost. Tak więc, trzeba czekać.

Dziewczyny nie wiem co myslec. Rano bylam u siebie w klinice zrobic powtorke bety. Przypomne w piatek robilam w 6dpt bylo 2.91 dzis 9dpt jest 16.3....to chyba ciaza??? Jestem w szoku. Chyba troche niska ta beta???
Kochana z tego co pamietam to była blastka u ciebie, tak? Przyrost jest i oczywiscie mega trzymamy kciuki ale no co tu duzo mówić ciesz się bardzo bardzo ostrożnie. Tak, jest ciąża ale beta niziutka i zazwyczaj w takich wypadkach Nie kończy się to dobrze. Piszę „zazwyczaj” bo były na tym forum cudy po takiech niskich betach, zdrowy chłopaczek jest na świecie. Ale znacznie częściej okazuje się ze puste jajo, albo zarodek przestaje się rozwijac. Przepraszam ze tak wprost pisze bo to strasznie ciężkie, wiem, sama się tak czułam, ale chyba lepiej wiedziec

Kochana z tego co pamietam to była blastka u ciebie, tak? Przyrost jest i oczywiscie mega trzymamy kciuki ale no co tu duzo mówić ciesz się bardzo bardzo ostrożnie. Tak, jest ciąża ale beta niziutka i zazwyczaj w takich wypadkach Nie kończy się to dobrze. Piszę „zazwyczaj” bo były na tym forum cudy po takiech niskich betach, zdrowy chłopaczek jest na świecie.
:(:( czyli to moze sie wiazac z poronieniem czy z chorą Niunia?

reklama
@Justin87 tak 2 blastocysty mialam. Hmm czyli powtorzyc za 2 dni i musi rosnać. Jak bedzie rosla to mimo ze taka niska to wszystko bedzie oki?
Tak, zrób kochana powtórkę za dwa dni, trzy dni temu dopiero coś ruszyło u Ciebie, więc wszystko zależy od przyrostu. Ja trzymam kciuki za piękny przyrost, bo szczerze pisząc limit złych wieści na forum uważam za wyczerpany.

Do góry