reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Matram to jesteśmy w tym samym wieku. Co Ci o klinice mogę powiedzieć, to to, że w mojej wszyscy są do rany przyłóż, jak kochane mamusie i cioteczki. To wg mnie jest ważne. Zawsze o wszystko możesz pytać, wszyscy są kompetentni. Mimo, że dojeżdżam 200km w jedną stronę to myślę, że warto. Poza tym są różne sposoby stymulacji. Widzę, że jesteś z wawy. Może udaj się do Invicty i spytaj o możliwość wizyty u profesora Łukaszuka. On na stałe przyjmuje w gdańsku ale może akurat coś się da wymyślić. Albo nawet wybrać się do profesora do gdańska. To jest główny polski specjalista, twórca jednego z typów programu ivf.

reklama
Gotadora hejo w moich okolicach. Mam pytanie. Gdzie dojeżdżasz na ivf? Tak z ciekawości pytam.

Aduś - tak invicta w gdańsku.

Ostatnia edycja:
Królowa Fal - ja właśnie leczę się w Invikcie w Warszawie i na początku miałam dobre wrażenie, ale później przez tą "kobietę" dobre wrażenie się zatarło. Po tym co się stało dzwonił do mnie profesor i mówił, że sam nie może uwierzyć, że tak wyszło, że na ten temat rozmawiali i dziwią się bo na początku proponowali mi, że mogłabym być dawczynią, a ja tak słabo zareagowałam na stymulację, kazał mi trochę odpocząć i spróbować znowu - może ze względu na to byłaby możliwość, żeby to on nas prowadził. A do kogo Ty chodziłaś? Udało Ci się, żeby to był tylko 1 lekarz? Bo mi nie, niestety.

Martam ja chodziłam do profesora. Tylko jedną kontrolę miałam u innego lekarza. Zarówno pick-up i transfer robił mi sam profesor. Mam wykupione nadzór nad implantacją (czy jak to się fachowo nazywa) i 3 razy będzie do mnie dzwonił. Ja robię rano badania hormonów a on wieczorem oddzwania i mówi czy zmienić dawki leków czy coś innego. Babeczki w invikcie w gdańsku super. Jest tylko jedna pani pielęgniarka co jest mało sympatyczna ale ona tylko krew pobiera więc da się przeżyć.

reklama
w Gdańsku w Invimed nie ma takich procedur jak w Invikcie, nie dzwonią, nie ma takiej kontroli ... cóż martwi mnie to trochę ... pozatym lekarz prowadzący i cała obsługa jest super, gdyby kontakt z doktorem był lepszy to byłoby o wiele lepiej, ale rozumiem, że jest bardzo zajęty ( prosi o sms, a potem albo odpisuje albo oddzwania). Wcześniej nie leczyłam się w żadnej klinice, jedynie u "zwykłych" lekarzy, a że sporo jeździłam po świecie, więc i wielu z nich poznałam. Doktor z Invimedu wydaje mi się najlepszym z dotychczas mi poznanych.

Do góry