reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochane
Od 27. 04 zaczelam nowa stymulacje.
Estrofem, Acard, D-vitum Forte, Acidum Folicum i Medrol.
8 maja mam wizyte kontrolna i bedzie ustalony dzien transferu.
Lekarz odradzał transferowania 2 zarodkow... Bo nie mam 30 lat.
U mnie nie bylo takiego problemu, tylko za pierwszym zarem nie chcieli podac 2, potem sama decydowalam :)

@dżoasia wlasnie bertha mi napisala ze mam dodatnie te beta2glikoproteiny a to tez cos z tym zespolem antyfosfolipidowym...
O KIRach mi powiedziala tyle, ze u mnie wystepuje jeden KIR ktory nie powinien. Ale tak to tez niewiele o tym wie...
Terminy u Pasnika na polowe czerwca :/
Ja mialam dodatnie beta2glikoproteiny i to wiaze sie z fraxyparyna, brakam ja juz 2 tyg przed transferem i musze brac cala ciaze i jeszcze z tydzień po...

No ja mam Menopur ale krótki protokół. Mam nadzieję że spokojnie popracuje do punkcji. Każda mi inne doświadczenia w sprawie tego leku, no ale każdy organizm inny. Za którym razem Wam się udało?
Również miałam menopur również transfer odroczony bo jajniki wariowaly ... I teoretycznie się udało jest pęcherzyk ale jeszcze nie ma zarodka ... 4 mają jedziemy na USG i wszystko się wyjaśni czy coś z tego bedzie

to drogo, mi wychodziło, że zastrzyk 60 lub 90zł (zależy jaka dawka)
no a kd z pgd brałaś pod uwagę? albo może te immunoglobuliny nieszczęsne? - zależy co obstawiasz bardziej - czy genetyke czy immunologię
A może by tak się w PL zaszczepić? :D Jeśli przy nd się robi pullowane, to pewnie przy kd też (?)
Asiu jestem u swiatowej slawy , jesli o immunologie chodzi wiec do Pasnika na pewno sie nie wybiore, nie wymysli nic nowego , jedynie zrobi oczy na to co jest u mnie przebadane. Pullowania sie nie robi przy dawczyni , bo wtedy to ona z mezem musialaby sie badac, ja jestem poza nawiasem.O tym juz z nia dyskutowalam , oprocz tego sama widzisz ze mozna byc obstawionym lekami a i tak nie daje to zadnej gwarancji. Ivig moze bede miala przed kolejnym podejsciem podany, jesli to ma sensu u mnie? 1000euro w kosmos wywalac tak dla zasady mi sie nie usmiecha.
A pgs robic u dawczyni... myslalam o tym sle ze wzgledu na mala skutecznosc i gruba kase (8000€ za 5 zarodkow) tez dalismy spokoj.Wole w co innego inwestowac, dodatkowe metody czy opcje kolejnej dawczyni. Gdzies trzeba sobie powiedziec STOP z kolejnymi badaniami i pakowaniem kasy w cos ba co nie ma zadnych med dowodow a same przeslanki.wiem co we mnie siedzi i wiem ze cierpliwosc mi potrzebna bardziej niz cala reszta;)

reklama
Do góry