reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dla mnie nie ma innego wyjscia , w dawczyni jedyna moja nadzieja . Myśle o tym ale najpierw musimy to przedyskutować . Muszę się otrząsnąć i zacznę działać dalej
Oczywiscie. Nic na siłę, musicie być pewni swojej decyzji. Trudne rozmowy przed wami, wszystkie za i przeciw Ale są tu dziewczyny po ivf z kd...maja na pewno większa wiedzę niż ja na ten temat. Trzymam kciuki

reklama
Ja podczas stymulacji czulam się dobrze,za to po punkcji przez tydzień bylam opuchnięta,zebral sie płyn,wszystko mnie bolało.Lekarka mnie uprzedzala,ze moze tak być,no i z powodu wysokiego estradiolu nie mogłam mieć transferowanych świeżych zarodków,co było dla mnie trudne,bo tak bardzo chciałam mieć od razu transfer
Po punkcji dostanę zwolnienie więc będę odpoczywać:-)na szczęście mogę sobie pozwolić na L4. Chociaż to wszystko mnie trochę przeraża.

Kalno a co na to lekarz? Przeżyłaś rozwód ułożyłaś sobie życie może czas żeby pewne rzeczy ułożyć w głowie i tak jak agoni i agniecha przeskoczyć pewny etap tej układanki:-) :) Jest mi bardzo przykro bo wiem jak nadzieje mogą być wielkie a porażki bolesne. Kalno pomyśl tak w grupie in vitro jesteś trudnym przypadkiem a w grupie kd będziesz ze swoim wiekiem w czołówce. Trzymam kciuki za każdą decyzję jaką podejmiesz
LEkarz powiedział ze może za kilka lat wymyśla coś ,co obudzi moje jajniki do pracy ale na ta chwile to są bezużyteczne organy ,mam myśleć o kd lub adopcji bo na ta chwile nie ma innego wyjscia , choć jeśli chodzi o kd to faktycznie wiekiem bym górowała bo zazwyczaj na kd decydują się kobiety 35 , 40 letnie .

Oczywiscie. Nic na siłę, musicie być pewni swojej decyzji. Trudne rozmowy przed wami, wszystkie za i przeciw Ale są tu dziewczyny po ivf z kd...maja na pewno większa wiedzę niż ja na ten temat. Trzymam kciuki
Myśle ze zdecydujemy się na kd zawsze choć w części będzie genetycznie nasze .do adopcji osobiście tez nie mam jakis wielkich oporów ale chyba nie mam siły na jakies szkolenia i dziwne procedury zreszta adopcja u nas będzie sygnałem dla teściów o niepłodności ... będą gotowi mnie na stosie spalić jak siw dowiedzą a tak cisza nikt nic nie wie i juz

Poprawiłam. Mam nadzieję, że teraz się otworzą.
@dżoasia wlasnie bertha mi napisala ze mam dodatnie te beta2glikoproteiny a to tez cos z tym zespolem antyfosfolipidowym...
O KIRach mi powiedziala tyle, ze u mnie wystepuje jeden KIR ktory nie powinien. Ale tak to tez niewiele o tym wie...
Terminy u Pasnika na polowe czerwca :/
kurcia ja obczajalam tylko to co sama miałam robione wiec nie umiem pomoc.

Myśle ze zdecydujemy się na kd zawsze choć w części będzie genetycznie nasze .do adopcji osobiście tez nie mam jakis wielkich oporów ale chyba nie mam siły na jakies szkolenia i dziwne procedury zreszta adopcja u nas będzie sygnałem dla teściów o niepłodności ... będą gotowi mnie na stosie spalić jak siw dowiedzą a tak cisza nikt nic nie wie i juz
Dokładnie. Mniej tłumaczenia otoczeniuco jak i po co...

reklama
Do góry