reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No właśnie do serduszka encorton dzisiaj będę ustalać leku z dr
To twoje wyniki to skutek brania encortonu
Plytki troche podwyzszone wiec moze byc po stymulacji no i wszystkich progesteronow. Ale nie bierz az tak do glowy znaczne odchylenia to jak jest powyzej 20 w zwyz w wynilach a nie jakies pojedyncze jednostki. No i morfk kobiet w ciazy tez jest inne

reklama
Dzięki Gosiu za info przynajmniej będzie troszkę na kolejna procedurę. Teraz czekam na telefon, ale jestem ciekawa ile czasu czeka się na dawczynię bo wtedy byśmy wiedzieli jak mam rozłozyć to w czasie.
Kochana narazie na spokojnie odpocznij daj sie zregenerowac organizmowi tak aby powrocil do normy po 2 stymulacjach pod rzad. Zorientuj sie jak jest z dawczynia ale moze byc tak ze nie bedziesz muaiala czekac

Jak ci zalezy zawsze mozesz do kliniki zadzwonic i oni sie z nim skontaktują.

Co do opóźnirn bywa i nie ma co sie denerwować, nic na to nie poradzisz. Czasem ktoras dziewczyna po prostu musi byc przyjeta na cito nagle. Np. Jak sie ovulacje skumuluja i wszystkie w jednym czasie musza miec monitoring. O krwawieniach nie wspominajac.A czasem cos sie przedluzy/skomplikuje. No i w miedzy czasie zabiegi, okaze sie ze pechez za nalo pelny czy cos i lekaz musi drugi raz isc czy coś. A sama wiesz ile my tu wszyscy pytan do doktorkow mamy, ze nas juz wzrokiem z gabinetu wypraszaja czasem. Bo wlasnie opóźnienie sie generuje

Wiesz ja to wszystko tez staram sobie wytlumaczyc. Ale wystarczy ze beda liczyc na 1 pacjentke 30 minut a nie 20. I jeszcze spoznienie 30 minut jest dla mnie zrozumiale ale godzinne to juz przesada. No moze jestem na nich cieta bo ostatnio na poprawe recepty czekalam godzine. A to nie moja wina ze byla zle wypisana, gdybym byla z innego miasta to bym byla kilka stow w plecy. No niewazne:)
Mam fisia przed tym transferem zamykam oczy chcac spac a tam widze moje maluchy. Czy byly tu powodzenia za 1 transferem?? :)

Dziewczyny apropo tsh, ja 2,5 roku temu leczyłam autoimmunologiczną nadczynność tarczycy i już tyle czasu bez leków mam tsh w normie, raz skoczyło do 3,5 (norma ale za wysoka na staraczkę) spadło samo po miesiącu na 1,17. Wiem, że w ciąży muszę to kontrolować i dziś byłam na tsh, ft3 i ft4. Tsh już mam i wynik wynosi 2,1. Chyba narazie nie będe leciec do lekarza, bo często mam ponad 2 i samo spada już od 2,5 roku, co myślicie? Po drugie głupia znowu zrobiłam bete bo mnie pokusiło, zwolniła, ale chyba jest ok, przedwczoraj 1226,a dziś 3007.Bete zrobiłam też dlatego, że od wczoraj rana jajniki i macica nie bolą, nic a nic, a bolały mocno.

Dobre jes
Gosiu nie do konca, bo encorton zwieksza ilosc hemoglobiny i erytrocytow z drugiej strony zmniejsza stany zapalne, reumatyczne itp. Leukocyty i limfocyty sa na gornej granicy normy i to swiadczy o lekkim stanie zapalnym z ktorym steryd moze walczyc i jesli juz to zmniejsza wartosci . To tak na logike i troche z tej mini wiedzy. Moze sie myle to mnie naprostuj:)
Kochana dobre jest i to co mowisz ja i ty ze tk lekki stan zapalny ale tez zwieksze limfocyty sa po kuracji sterydem tak uslyszalam od reumqtologa jak mialam rozjechana morfologie. A u limonci sa naprawde niewielkie odchylenia

O Agonia czy u Ciebie tez praktykuja 3 wizyty po transferowe? Ja sie lecze w invikcie w Warszawie
Tak ale wtedy są na telefon bo mam ok. 200 km do Gdańska.

Dzwonili z kliniki i nic się nie zmieniło. Dzisiaj kończą swoje badania laboratoryjne. Sporządzą protokół. Mam czekać na telefon od lekarza by ustalić przyjmowanie leków i umówić się na wizytę konsultacyjną.

Dziewczyny jakie macie doświadczenia z fsh? Czy ten parametr może się bardzo wahać w niewielkim czasie? Dwa miesiące temu moje fsh wynosiło 7, więc było w normie natomiast wczoraj wynik 17.50 co mocno mnie zdenerwowało. Między jednym a drugim badaniem brałam clo i później progesteron bo po clo miałam 3 torbiele (jeszcze nie wiem czy ich już nie ma bo kontrole mam w niedziele), poza tym mam za wysoką prolaktynę. Czy ten wysoki wynik fsh może być jakiś przypadkowy czy powinnam się martwić (co już robię) ?

reklama
Czyli, że znowu od początku??? :(
Tak od początku ale tym razem zrobimy trochę przerwy i bierzemy dawczynię komórek. Nie chcę się narażać na ponowne niepowodzenie. Wiem, że z dawczynią też różnie może być ale szanse są zdecydowanie większe niż u mnie. Widać że endomitrioza mocno uszkodziła moje komórki i chyba nie ma szans by kolejne komórki były dobrej jakości. Jeszcze dodatkowo zbadam sobie komórki nk i może zdecyduje się jeszcze na jakieś badania. na razie potrzebujemy czasu by uzbierać pieniądze a mój organizm też musi odpocząć. Może zrobię sobie też histero.

Do góry