reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny pomożecie w interpretacji?
Kochana to sa problemy na które powinna pomóc heparynka.
Przy tych mrhfr zbadaj sobie poziom wit b12, b6, kwas foliowego i homocysteiny. Ze względu na to, że to wersje hetero, być może wsio jest ok (tak jak u mnie). Jeśli jednak homocysteina będzie podwyższona to trzeba będzie się zaopatrzyć w witaminy metylowane. Jeśli będziesz mieć homocysteine i te witaminy podwyższone to oznacza, że masz problem z ich metylacją, czyli przyswajaniem. Ile bierzesz kwasu foliowego? Ogólnie nie jest to jakiś mega problem, ale lepiej pilnować. No i bez heparyny oczywiście lepiej nie podchodzić.

reklama
Kochana to sa problemy na które powinna pomóc heparynka.
Przy tych mrhfr zbadaj sobie poziom wit b12, b6, kwas foliowego i homocysteiny. Ze względu na to, że to wersje hetero, być może wsio jest ok (tak jak u mnie). Jeśli jednak homocysteina będzie podwyższona to trzeba będzie się zaopatrzyć w witaminy metylowane. Jeśli będziesz mieć homocysteine i te witaminy podwyższone to oznacza, że masz problem z ich metylacją, czyli przyswajaniem. Ile bierzesz kwasu foliowego? Ogólnie nie jest to jakiś mega problem, ale lepiej pilnować. No i bez heparyny oczywiście lepiej nie podchodzić.
Dziękuję za pomoc, homocysteine badałam wyszła 10,20 i kwas foliowy ponad normę wyszedł.

Ja nie mogę mieć zaufania skoro handlują lekami recepcjonistki, a lekarz nawet recepty na to nie daje do ręki, żeby nigdzie indziej nie kupić, tylko u nich. A lutinus wcisnęła mi po raz pierwszy recepcjonistka - 3 opakowania jeszcze przed punkcją, gdzie nie wiadomo było czy punkcja będzie, bo ja miałam wtedy 3 malutkie pęcherzyki i estradiol 300.
Kurcze slabe sa takie akcje. Zupelnie niepotrzebnie traca zaufanie swoich pacjentow i to na wlasne zyczenie [emoji52]

Oj jak matka sie wykapie to wariuje:) i czasem tez rano❤
To moja jakaś narwana jest:laugh2: czasem się zastanawiam czy ona w ogóle spi...:eek:

Wczoraj tylko chciała mi psikusa zrobic i chyba od 18 do 21 cisza ..to se myślę ooo tak nie będzie i juz w łóżku leżałam i czekam i nic..wzielam telefon i mówię " puszcze teraz mozarta" odrazu dostalam 3 kopy i mąż też poczuł bo takto slabo go kopie :laugh2:
Powiedział, że jestem podła i jeszcze sie nie urodziła a juz Ja szantazuje :rolleyes2:

Ale musze wiedzieć jeszcze od kogo [emoji85] spoko powiem, ze grono koleżanek z CBŚ[emoji16]
Tak apropo koleżanek z CBS dziś mój lekarz śmiał się do embriologa że takich pacjentek jak ja ma na prawdę nie wiele :D... Tak przygotowanych do każdej wizyty i znajomość wszystkich możliwych opcji :p:D:p
Więc chciałam mu powiedzieć jakie to mam zaj....te koleżanki dzięki którym posiadam taka wiedze :-D:-D

Dziękuję za pomoc, homocysteine badałam wyszła 10,20 i kwas foliowy ponad normę wyszedł.
A jaki kwas łykasz i jaką dawkę? Trzeba będzie pomyśleć nad metylowanym pewnie.
Homocysteinę trzeba zbić trochę. Jak łykasz witaminę B12 to najlepiej ją "zagryźć" burakiem - zawarta w nim betaina wzmacnia jej działanie nawet o 20%. Poczytaj sobie np tu:
Link do: Jak obniżyć poziom homocysteiny
Dziewczyny łykają też jakies modulatory homocysteiny
Link do: Modulatory homocysteiny – Solgar

Może jeszcze któraś podeśle ciekawego linka :)

Tylko jeszcze zaznaczę, że u mnie był odwrotny efekt - metyle zamiast zbić homocysteinę to albo nie zadziałały jak trzeba albo nie wiem jak to inaczej wyjaśnić, ale mi po nich skoczyła z 7,9 na 15,2. Jak wróciłam do syntetycznych postaci tych witamin (z dodatkiem metyli ok 2-3-4 razy w tygodniu) to znów ładnie spadła. Więc musisz to kontrolować na bieżąco. Albo łykać pół na pół syntetyki z metylami.

reklama
Do góry