reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Na prawdę piękne wiadomości tym bardziej jestem pozytywnie nastawiona na dobre wyniki z amnio. Ja amnio mam 25.04 dopiero, potem 3 tygodnie mam czekać na wyniki. Zostałam poinformowana, że ze względu na ujemną grupę krwi dostanę zastrzyk z immunoglobuliną. Ty teraz kochana ciesz się swoim zdrowym maleństwem i spokojną ciążą :tak:
Kiedy dostaniesz ten zastrzyk?

reklama
Na prawdę piękne wiadomości tym bardziej jestem pozytywnie nastawiona na dobre wyniki z amnio. Ja amnio mam 25.04 dopiero, potem 3 tygodnie mam czekać na wyniki. Zostałam poinformowana, że ze względu na ujemną grupę krwi dostanę zastrzyk z immunoglobuliną. Ty teraz kochana ciesz się swoim zdrowym maleństwem i spokojną ciążą :tak:
Bede :) Wlasnie kupilam pare rzeczy on line bo do tej pory nic mnie nie cieszylo. A u Ciebie wszystko bedzie dobrze , zobaczysz . Amnio nie jest straszne , a po i wynikach jest komfort ze co by lekarz nie zobaczyl ( poza wadami rozwojowymi nie genetycznymi ) mamy swiadomosc ze to nie jest genetyka . Wczoraj opowiadala lekarka ze miala pacjentke u ktorej ledwo zauwazyla rozszczep wargi plus cos jeszcze tylko nie pamietam . byla na amnio i tez zadowolona bo wszystko wyszlo w porzadku i ma spokoj i komfort ze genetyka ok. Trzymam kciuki itylko to czekanie na wyniki najgorsze. pozdrawiam

Właśnie nie bo nic nowego e swędzi i nie piecze
jezeli masz wydzieliny duzo to lekarka tlumaczyla mi ze mozna zobaczyc czy wydzielina jest prawidlowa czy nie : paierki lakmusowe do mierzenia ph dopochwowe sa na necie i mozna sparwdzic ph . Jezlei jest kwasne ok 4,5 gora 5 to wydzielina pochwy jest prawidlowa . mocz ma ok 7 , 7,5, wody plodowe maja odczyn zasadowy, tak samo wydzielina nieprawidlowa z pochwy , zakazona grzyb. lub bakt tez chyba zasadowe . Z tego co pamietam to przy bakt . uplawach nie ma najczesciej swedzenia sa bialo szare uplawy bez swedzenia , brzydko pachnace. przy grzybach najczesciej wystepuje swedzenie . najlepiej idz do gina i zrob wymaz bo mozliwe ze trzeba zastosowac dopochwowee leczenie antybiotykami .

Czuje się wyjątkowo dobrze,chwilami mnie zamdli ale nie oddaje bo szkoda lekow;)
moja mama Bardzo się ucieszyła. A ja też wkoncu powiedziałam ile bólu i nerww kosztowało mnie udawnie przed calym swiatem ze jest dobrze kiedy bylo źle....:(
Ale już nie chce wracać do tego, teraz czas myśleć że będzie tylko dobrze ❤
@Iskra_82 mój m się nie powstrzymał chciał powiedzieć młodemu więc się musialam zgodzić... myślałam że mnie udusi ze szczęścia :D później złapał telefon i szukał imienia dla dziecka ,po brzuchu mnie głaszcze i mówi "witaj bracie" :p jesteśmy wszyscy mega szczesliwi :)

Prawdziwa szczera radość:)
Tylko teraz masz wyzwanie...musisz sprawić by wyrósł siusiak:D albo przekonać młodego, że siostrzyczki też są super:)

Prawdziwa szczera radość:)
Tylko teraz masz wyzwanie...musisz sprawić by wyrósł siusiak:D albo przekonać młodego, że siostrzyczki też są super:)
Mój m to tylko geny męskie ... ma 5 braci :D a dzisiaj mój synek rano wstał dotknął brzuszka i pyta " jak Ci się spało mały ?" , mówię łzy same napływają do oczu widząc jego szczęście :biggrin2:

Mój m to tylko geny męskie ... ma 5 braci :D a dzisiaj mój synek rano wstał dotknął brzuszka i pyta " jak Ci się spało mały ?" , mówię łzy same napływają do oczu widząc jego szczęście :biggrin2:
@marg88 ogromne gratulacje... ❤❤❤❤❤
wczoraj nie miałam już siły nic pisać.. padłam jak mucha....
Kochana teraz tylko tulić dwa skarby :):) i czekać na szczęśliwe rozwiązanie... :p
Młody teraz będzie dbał o mamusię i braciszka = siostrzyczkę :p

reklama
Co dzis Koniczyna znalazla w drodze do kliniki?

Czekam na wizyte przed kolejnym crio, 4dc :)

Załączniki

• IMG_20180417_094646.png
    IMG_20180417_094646.png
    122,5 KB · Wyświetleń: 125
Do góry