Hej dziewczyny jestem tutaj nowa ... Też jestem po transferze 1 zarodka dzisiaj 12dpt czeka mnie beta.. lekarz nie kazał nic robić wcześniej ale od piątku testuję z moczu i każdy test pozytywny ... Zdążyło się którejś z Was coś takiego i faktycznie się udało ?
reklama
ModelkaJa pierdzile ale zaczwlam poniedziałek. Od rana biegiem ale dosłownie . Nie wiem czemu ubzdurałam sobie ze 16 jest jutro... wstałam zrobiłam nam śniadanie i po chwili mój jeszcze nie małż mówi jutro „ mam badanie „ a ja nie , ze w środę . A on a Ty kiedy jedziesz . I wtedy chwila zastanowienia jaki dzień mamy , patrzę 16 !! Jak się zerwałem to nie było szans mnie zatrzymać . 8:30 a ja o 11:20 wizytę w Poznaniu . szybko pod prysznic ,kasa w torebkę , szybki makijaż ubrałam się i w samochód . Dojechałam minutę po czasie ale dzwoniłam ze się spóźnię wiec wziął już kogoś .... czekam . Pół drogi ryczałam ... boje się .
izabella87
Fanka BB :)
@izabella87 każdy jeden transfer ma sens!!! Jakie by nie były mroziaczki, jakiej oceny każdy ma szansę na życie.... Więc Iza głowa do góry!!!
Może nie były mi dane bliźniaki i musi być jedynaczka póki co
izabella87
Ja mam syna z zarodka 3-dniowego, tylko był transferowany świeży. Czynnik męski, OAT III stopnia, także bardzo słabo.
Czyli jest nadzieja, kolejny cud
izabella87
Mogę Ci powiedzieć na swoim przykładzie. Mój małż ma azoospermię spowodowaną ziarnicą złośliwą. Nowotwór wyleczony ale wiadomo, azoospermia została. Miałam w styczniu criotransferer zarodka 3BB. Spodziewałam się jak na zarodek oznaczony klasą BB to może być bardzo różnie... Dziś Anastazja siedzi w brzuchu 17tc Mój świeżak nie dał nawet pozytywnej bety... być może zupełna zmiana leków, być może właśnie criotransfer z embryoglue pomogło.. nie wiem ale nie spisuj niczgo (nikogo) na straty
Anastazja silna kobieta
Dzięki
Sylvia00
Kochana moje 8A ma juz 9 tygodni w brzuszku. Bylo to moje 2 podejscie bo przy 1 w ogole nie mielismy zarodkow. Pierwszy transfer z 2 procedury UDANY Takze glowa do gory, kiedy masz zamiar robic bete?Witam dziewczyny, chciałabym do was dołączyć. Jestem po in vitro, 4 dni temu miałam transfer zarodka 8 A, a dziś nie mam już nadzieii, bo żaden z 3 pozostałych zarodków nie dotrwał do blastocysty. 3 zarodki były bardzo dobre, jednego mi transferowano , a później pozostałe zatrzymały się. Można podejrzewać winę czynnika męskiego skoro po 3 dobie, mój mąż ma wszystkie wyniki w normie oprócz fragmentacji DNA plemników 27 %, wszędzie czytam, że to nie zmiejsza szans przy ICSI, ale z jakiegoś powodu zarodki nie przetrwały do mrożenia Aż zwątpiłam w sens kolejnego in vitro.
M@gda
Moderatorka
Dziwne, bo to tez twoja decyzja, twoje zdrowie, twoje pieniadze itd.Ja w twojej klinice grzecznie brałam pojedynczo 4 blastki. W Novum na początku była opcja ze miałam mieć wybór. Zdecydowałam ze 1 co prawda ale transfer się przesuną o miesiąc przez przegapiona owulke, przychodze miesiąc pozniej ze jednak zdecydowałam się na 2 to mi nie pozwolili bo to pierwszy transfer u nich. 35 lat mam. Niby prżez to ze była akcja pare tygodni wcześniej ze z 2 zarodkow trojaczki i góra nie pozwala.
Teraz drugie crio z tej procedury i zamierzam się uprzeć na 2. Jutro wizyta. Tylk ze jak przez tel rozmawiałam i mówię Panie doktor ze tym razem to już 2 to ona ze ok. A ja na to a pamięta pani ze to blastocysty? A ona „yyyyy No to trochę trudniej, No to zobaczymy...”
No wiec zobaczymy. Musi być zgoda jej, embriologa i „góry” ale zamierzam powalczyc
A co dopiero jak na forum.ostatnio powstal watek ze dziewczyna iczekuje czworaczkow? Po stymulacji? To co teraz stymulacji zabronia bo czworaczki moga byc??
Strasznie sie ciesze ze wyszlo idealnie zdrowka i niech juz idzie z górki A ja jutro sie kluje :/ ehhh nie lubie tej igly .... ale co zrobic...Dziewczyny , jestem najszczesliwsza osoba pod sloncem dzis chyba na calym swiecie . Wlasnie dostalam telefon z poradni genetycznej. wynik jest calkowicie prawidlowy . metoda aCGH. Nie wiem jakbym mogla to bym poszla dzis do czestochowy na kolanach . Na razie przekazuje Wam wiadomosc bo moze tez kiedys komus sie ta historia przyda. Dziekuje za kciukasy i powodzenia dla @Maryanki i @shaggy bo z tego co pamietam stoja przed badaniami genetycznymi . powodzenia dla was wszystkich w staraniach. Boże dziekuje Ci !!!!
Jestem dziś na maksa załamana. We wtorek miałam punkcje, pobrano 9 komórek, zapłodnieniu poddano 5. Wczoraj miałam transfer 1 5 -dniowej blastki 4AA, a pozostałe miały być jeszcze na obserwacji. Właśnie dostałam info, że nic się nie nadawało do mrożenia . Myslałam, że jak teraz się nie uda, to będę miała jeszcze jakąś szansę, a tak to trzeba by wszystko zaczynać od nowa...
AMH mam niskie 0.7
Moja historia jak Wasze... pierwsza procedura pobrano chyba 12 zaplodnili 6 podana 5dniowa blastka reszta nie dotrwala i ta 5dniowa tez z nami nie zostala... druga procedura 6 zaplodnili wszystkie ... ale zaczęły "odpadac" ..szybki telefon mojej Pani Doktor, ze podajemy w 3 dobie no i tak oto mamy 23tc w brzuszku Lenka. ❤ .. no ale mrozaczkow też nie mamy zadnych...Witam dziewczyny, chciałabym do was dołączyć. Jestem po in vitro, 4 dni temu miałam transfer zarodka 8 A, a dziś nie mam już nadzieii, bo żaden z 3 pozostałych zarodków nie dotrwał do blastocysty. 3 zarodki były bardzo dobre, jednego mi transferowano , a później pozostałe zatrzymały się. Można podejrzewać winę czynnika męskiego skoro po 3 dobie, mój mąż ma wszystkie wyniki w normie oprócz fragmentacji DNA plemników 27 %, wszędzie czytam, że to nie zmiejsza szans przy ICSI, ale z jakiegoś powodu zarodki nie przetrwały do mrożenia Aż zwątpiłam w sens kolejnego in vitro.
Wystarczyła ta moja jedna walcząca kropeczka ❤
Trzymam za Was kciukiiii!!!!!
reklama
Strasznie sie ciesze ze wyszlo idealnie zdrowka i niech juz idzie z górki A ja jutro sie kluje :/ ehhh nie lubie tej igly .... ale co zrobic...
Kochana mocne kciuki !!
Podziel się: