reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Do połowy historia prawie,ze o mnie :D Tylko,ze ja jeszcze nie doszlam do transferu. A marzylabym aby i dalej potoczylo mi się jak u Ciebie:-p
Gdzie do Gamety chodzilas? Ja Rzgow. Ktory lekarz mial taką szczęśliwa reke? Gratuluje Ci z całego serca:happy2:
Ja też Rzgów lekarzem prowadzącym jest M. Radwan to on przeprowadzał 2 inseminacje i transfer. Zaś 1 USG w ciąży jego brat. Tam tak jest że jak nie ma jednego to idzie się do innego lekarza. Moją koleżankę prowadził młodszy brat a 3 transfer przeprowadził starszy i się udało.

reklama
Ja też Rzgów lekarzem prowadzącym jest M. Radwan to on przeprowadzał 2 inseminacje i transfer. Zaś 1 USG w ciąży jego brat. Tam tak jest że jak nie ma jednego to idzie się do innego lekarza. Moją koleżankę prowadził młodszy brat a 3 transfer przeprowadził starszy i się udało.
My też gameta Rzgów nie zamieniła bym ją za żadną inną klinikę .. ;) są rewelacyjne całą ciążę też tam chodziłam mimo że mam do nich 100 km ale obsługa i czystość kliniki rewelacja ... ;)

Kamilos gratulacje.

@dżoasia mam takiego dola. Stracilam wiare w ciaze. Mialam stymulacje w innej klinice i ba calkiem naturalnym staraniu ciazy brak. Lewandowski strasznie sie uparl na ten naturalny cykl a jak sie nie uda to invitro z kd. Mam jechac w 23 dc zobaczyc czy nie ma torbieli. Nie widze sensu 6 h jechac na sprawdzanue torbieli tym bardziej ze wtedy musze byc w Poznaniu. Bede z nim rozmawiac, ze sprawdze to u siebie i dam mu wydruk z wizyty. W ogole nie wiem czy tam jechac takie ochy i achy ja jego temat. A prawda taka, ze powinien znalezc 5 minut czasu na osobista rozmowe a nie ze maz go po korytarzu sciga :-( moze jest u mnie jak u @marshia :-( ze in vitro nie ma sensu bo mihe komorki sa do kitu. Stracilam wiare i nie czuje sie juz jak kobieta.

Hej kobietki . Ja po udanym transferze 5dnipowej blastocysty .z PGD . Po 4 po transferze testy pozytywne za tydzien we wtorek 1usg . ;) macie pytania zapraszam i zycze powodzenia.
W sumie 7 klinik. 16 lejarzy i dopiero w UK pomogli
Styczen start stymulacji luty pobranie 11 jajeczek zaplodnilo sie 11 . Przezylo do 5 doby 6 zdrowe 4 . Mamy juz 1 zostaly 3 ;) Niestety dostaplam w promoci hiperke 4 dni w szpitalu zakrzepica .
No właśnie ja się zastanawiam co z Torbiela która mam właśnie na lewym jajniku. Podejść z nią do stymulacji? Żadne leki nie chcą jej zniszczyć [emoji36] miałaś pobierane z niej pęcherzyki? Boże ja jestem zielona....

Kamilos gratulacje.

@dżoasia mam takiego dola. Stracilam wiare w ciaze. Mialam stymulacje w innej klinice i ba calkiem naturalnym staraniu ciazy brak. Lewandowski strasznie sie uparl na ten naturalny cykl a jak sie nie uda to invitro z kd. Mam jechac w 23 dc zobaczyc czy nie ma torbieli. Nie widze sensu 6 h jechac na sprawdzanue torbieli tym bardziej ze wtedy musze byc w Poznaniu. Bede z nim rozmawiac, ze sprawdze to u siebie i dam mu wydruk z wizyty. W ogole nie wiem czy tam jechac takie ochy i achy ja jego temat. A prawda taka, ze powinien znalezc 5 minut czasu na osobista rozmowe a nie ze maz go po korytarzu sciga :-( moze jest u mnie jak u @marshia :-( ze in vitro nie ma sensu bo mihe komorki sa do kitu. Stracilam wiare i nie czuje sie juz jak kobieta.
Kochana a moze wartoby bylo isc na konsultacje do Gyncentrum tak zeby poznac opinie innego lekarza na temat ewentualnej stymulacji wspomagaczy itp itd z Poznania nie masz az tak daleko.
Ile ludzi tyle opini ale nie raz slyszalam od dziewczyn te nieprzychylne informacje na temat zachowania boskiego Lewego mega oschly i majacy pacjenta gleboko w dupie czego ty akurat doswiadczylas po punkcji z jego strony.
Ja bym sprobowala gdzie indziej a na naturalnym cyklu to niech sobie sam proboje - wyciaga tylko kase i tyle
Bertha tez byla u niego na 2 stymulacji i mimo jego boskosci teraz zaczyna stymulacje w innej klinice

A kto prowadził Ci ciążę. Bo słyszałam że Ci od in vitro prowadzą tam do 12 tyg a potem należy wybrać innego typowo od prowadzenia ciąż.

reklama
@marzycielka81 kochana! Co Ty gadasz! Tez mam czasem dołki, tym bardziej, ze mam już 4 dychy, nie mam żadnego dziecka (oprócz 5 strat), mam SM i nie mogę ani szczepień, ani accofilu, które by mi to wszystko ułatwiły, ale nigdy w życiu nie myślę w kategoriach, ze nie czuję się kobietą. Nie wolno tak się nakręcać, bo sama ściągasz się w dół. Można popłakać, wygadać się czy to tutaj, czy u nas, czy psuapsiolom, spiąć poślady i iść dalej. Jesteś 3 lata młodsza, masz lepsze AMH - kobito - głowa do góry :) Przecież, o ile nie odpuścisz, to w końcu się uda. Nie udaje się tym, którzy nie próbują. Próbuj ze stymulacją, zawsze jest szansa na więcej jajek niż jedno :) :) :) Ja w ogole na razie próbuje przecież wciąż naturalnie :)

Do góry