reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochane wróciłam od profesora genetyki, amniopunkcję będę miała dla świętego spokoju zrobioną 25 kwietnia. Profesor rzeczowo stwierdził, że moje wyniki z badania prenatalnego wraz z testem PAPPA są bardziej niż dobre według niego problem raczej stanowił tutaj kwas foliowy , najprawdopodobniej źle go przyswajam niestety w klinice nie miałam badań w tym kierunku robionych. Stąd mogło się pojawić u dziecka rozszczepienie wargi i podniebienia jednostronne. Jestem spokojniejsza, profesor powiedział, że mam być dobrej myśli i nie denerwować synusia w oczekiwaniu na amnio. Jestem pozytywnie nastawiona wierzę, że dziecku nic nie będzie, a z tą wargą poradzimy sobie na pewno jak dzidziuś przyjdzie na świat. Dziękuję dziewczyny za wsparcie!!!;);););)

Wspaniałe wieści :). Dobrze, że profesor Ci wszystko ładnie wytłumaczył i Cię uspokoił.

reklama
Cześć Kochaniutkie-ciężki tydzień w pracy....to tylko podczytywalam...
@Koko8 ,@Tysiek777 -przykro mi bardzo ;(

Czytałam o Waszych przejściach,reakcjach rodzin ,znajomych....ach jak trudne to wszystko jest...Ja też czuję się coraz bardziej obserwowana,oceniana...nie mamy łatwo!!!

Ale wierzę,WIERZĘ mocno,że będzie dobrze.Predzej czy później...
...oby prędzej kuwa!!!!:errr::szok::D
Ihahaaiha(kradne Aga-bo mi tu PASI jak nic!):p

@redferrari gdzie się podziewasz Kobito???

11.02.2013 mialam 1,0 ng/ml
27.03.2013 mialam 0,8 ng/ml
10.07.2013 mialam 1,39 ng/ml
i to byly moje ostatnie badania AMH

mialam trzy proby in - vitro w tym
PIERWSZA NIE MA ZADNYCH PAPIEROW WSZYTSKO ZOSTALO W KLINICE

DRUGA 20 MAJA 2013 PROTOKOŁ DLUGI Z AGONISTA GnRH: GONAPEPTYL. GONAL - F I WTEDY POBRALI 5 CUMULUSÓW I DO 5 OCCYTÓW PODALI PLEMNIKI I PODALI MI PO 3 DNIACH JEDEN ZARODEK NIC WIECEJ SIE NIE ZAMROZILO BO PRZESTALY SIE ROZWIJACattachFull845545attachFull845546((((((((((

TRZECIA 22 MARCA 2014 TEZ PROTOKÓŁ DLUGI (ZAWSZE MIALAM DLUGI) TE SAME LEKI ZAWSZE POBRALI 6 CUMULUSÓW DO 4 OCCYTÓW PODALI PLEMNIKI PO TRZECH DNIACH PODALI MI JEDEN ZARODEK ZASTOSOWALISMY TYM RAZEM OBKLEJANIE ZARODKA ZWANE EMBRYOGLUE.. I TEN JEST Z NAMI DO DZIŚ...attachFull845544 NAJWSPANIALSZY NAJPIEKNIEJSZY SYNUS SWIATA attachFull845543
ZAMROZONY ZOSTAL JEDEN KTOREGO D WCZORAJ MAM ZE SOBA !
TRZECI PRZESTAL SIE ROZWIJAC attachFull845542(((

Mam pytanie odnośnie wzrostu AMH. OMG!!! Jak to zrobiłaś? Co jadłaś? Co piłaś? Ja mam 0,76 :(
@adansonia u Ciebie tez widziałam, ze tendencja jest sinusoidalna ;) a nie spadkowa jak byłoby to naturalne. Czyms się wspomagasz na to AMH???

@marzycielka81 kurka dziwne to. Ja bym chyba na Twoim miejscu nie ryzykowała już punkcji na naturalnym cyklu. Przeciez to kosztuje i to nie mało, do tego jeśli się uda pobrać komórkę to nikt ci nie da gwarancji, że poprawnie się zapłodni, że zarodek się rozwinie jak trzeba... Może chociaż lekka stymulacja wchodziłaby w grę, żeby tych pęcherzyków było przynajmniej 3? To już znacznie zwiększa szansę moim zdaniem...

Mam pytanie odnośnie wzrostu AMH. OMG!!! Jak to zrobiłaś? Co jadłaś? Co piłaś? Ja mam 0,76 :(
@adansonia u Ciebie tez widziałam, ze tendencja jest sinusoidalna ;) a nie spadkowa jak byłoby to naturalne. Czyms się wspomagasz na to AMH???
Kochana niczym nic nie dostałam nic nie robiłam funkcjonowałam jak zawsze .. ,alezy w jakim dniu cyklu badasz wtedy masz inny wynik ...

Kochana niczym nic nie dostałam nic nie robiłam funkcjonowałam jak zawsze .. ,alezy w jakim dniu cyklu badasz wtedy masz inny wynik ...

Hmmm. Wg doktora G z Invimedu wrocławskiego dzien nie ma znaczenia, bo to stałe na cykl. Co innego inhibina B - ona zależna od dnia. Kurczę - bądź tu mądry...

Dziewczyny tak teraz analizuje wyniki badan meza. I przy chromatynie ma dwa wskazniki DFI 14.9 i HDS 20... ktore wazniejsze? Bo jedno ma w normie, a drugie nie

reklama
Do góry