reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane wróciłam od profesora genetyki, amniopunkcję będę miała dla świętego spokoju zrobioną 25 kwietnia. Profesor rzeczowo stwierdził, że moje wyniki z badania prenatalnego wraz z testem PAPPA są bardziej niż dobre według niego problem raczej stanowił tutaj kwas foliowy , najprawdopodobniej źle go przyswajam niestety w klinice nie miałam badań w tym kierunku robionych. Stąd mogło się pojawić u dziecka rozszczepienie wargi i podniebienia jednostronne. Jestem spokojniejsza, profesor powiedział, że mam być dobrej myśli i nie denerwować synusia w oczekiwaniu na amnio. Jestem pozytywnie nastawiona wierzę, że dziecku nic nie będzie, a z tą wargą poradzimy sobie na pewno jak dzidziuś przyjdzie na świat. Dziękuję dziewczyny za wsparcie!!!;);););)

Wspaniałe wieści :). Dobrze, że profesor Ci wszystko ładnie wytłumaczył i Cię uspokoił.

reklama
Cześć Kochaniutkie-ciężki tydzień w pracy....to tylko podczytywalam...
@Koko8 ,@Tysiek777 -przykro mi bardzo ;(

Czytałam o Waszych przejściach,reakcjach rodzin ,znajomych....ach jak trudne to wszystko jest...Ja też czuję się coraz bardziej obserwowana,oceniana...nie mamy łatwo!!!

Ale wierzę,WIERZĘ mocno,że będzie dobrze.Predzej czy później...
...oby prędzej kuwa!!!!:errr::szok::D
Ihahaaiha(kradne Aga-bo mi tu PASI jak nic!):p

@redferrari gdzie się podziewasz Kobito???

11.02.2013 mialam 1,0 ng/ml
27.03.2013 mialam 0,8 ng/ml
10.07.2013 mialam 1,39 ng/ml
i to byly moje ostatnie badania AMH

mialam trzy proby in - vitro w tym
PIERWSZA NIE MA ZADNYCH PAPIEROW WSZYTSKO ZOSTALO W KLINICE

DRUGA 20 MAJA 2013 PROTOKOŁ DLUGI Z AGONISTA GnRH: GONAPEPTYL. GONAL - F I WTEDY POBRALI 5 CUMULUSÓW I DO 5 OCCYTÓW PODALI PLEMNIKI I PODALI MI PO 3 DNIACH JEDEN ZARODEK NIC WIECEJ SIE NIE ZAMROZILO BO PRZESTALY SIE ROZWIJACattachFull845545attachFull845546((((((((((

TRZECIA 22 MARCA 2014 TEZ PROTOKÓŁ DLUGI (ZAWSZE MIALAM DLUGI) TE SAME LEKI ZAWSZE POBRALI 6 CUMULUSÓW DO 4 OCCYTÓW PODALI PLEMNIKI PO TRZECH DNIACH PODALI MI JEDEN ZARODEK ZASTOSOWALISMY TYM RAZEM OBKLEJANIE ZARODKA ZWANE EMBRYOGLUE.. I TEN JEST Z NAMI DO DZIŚ...attachFull845544 NAJWSPANIALSZY NAJPIEKNIEJSZY SYNUS SWIATA attachFull845543
ZAMROZONY ZOSTAL JEDEN KTOREGO D WCZORAJ MAM ZE SOBA !
TRZECI PRZESTAL SIE ROZWIJAC attachFull845542(((

Mam pytanie odnośnie wzrostu AMH. OMG!!! Jak to zrobiłaś? Co jadłaś? Co piłaś? Ja mam 0,76 :(
@adansonia u Ciebie tez widziałam, ze tendencja jest sinusoidalna ;) a nie spadkowa jak byłoby to naturalne. Czyms się wspomagasz na to AMH???

@marzycielka81 kurka dziwne to. Ja bym chyba na Twoim miejscu nie ryzykowała już punkcji na naturalnym cyklu. Przeciez to kosztuje i to nie mało, do tego jeśli się uda pobrać komórkę to nikt ci nie da gwarancji, że poprawnie się zapłodni, że zarodek się rozwinie jak trzeba... Może chociaż lekka stymulacja wchodziłaby w grę, żeby tych pęcherzyków było przynajmniej 3? To już znacznie zwiększa szansę moim zdaniem...

Mam pytanie odnośnie wzrostu AMH. OMG!!! Jak to zrobiłaś? Co jadłaś? Co piłaś? Ja mam 0,76 :(
@adansonia u Ciebie tez widziałam, ze tendencja jest sinusoidalna ;) a nie spadkowa jak byłoby to naturalne. Czyms się wspomagasz na to AMH???
Kochana niczym nic nie dostałam nic nie robiłam funkcjonowałam jak zawsze .. ,alezy w jakim dniu cyklu badasz wtedy masz inny wynik ...

Kochana niczym nic nie dostałam nic nie robiłam funkcjonowałam jak zawsze .. ,alezy w jakim dniu cyklu badasz wtedy masz inny wynik ...

Hmmm. Wg doktora G z Invimedu wrocławskiego dzien nie ma znaczenia, bo to stałe na cykl. Co innego inhibina B - ona zależna od dnia. Kurczę - bądź tu mądry...

Dziewczyny tak teraz analizuje wyniki badan meza. I przy chromatynie ma dwa wskazniki DFI 14.9 i HDS 20... ktore wazniejsze? Bo jedno ma w normie, a drugie nie

reklama
Do góry