reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Karmilam kp i mam rogala poduszke z ebay a sa tez kurki[emoji16][emoji16]no kazdy robi jak chce cholera[emoji13][emoji13]
Moja siora tez nie karmila bo bol sutkow nie zniosla tego poprisru sama za porada dr wziela mm ale tez nie jedt gorsza matka tak sadze
Mimo masci nie dala rady zniesc bolu sutkow

No tak jak pisalam staraczki a grupa ciezarowek bez staran to inne swiaty
Trafilas na zla grupe tam skoro zle sie czujesz tam ;/
Raz napisałam więcej nie myślę... chyba i ja ostatnio jakaś spięta jestem... stres mnie łapię jak cholera przed wizytą.
Ale narobiłaś mi smaku na tą kapustę :rofl2: ja ostatnio tp bym jadła kwaśne z dodatkiem mięsa...mniam mniam...idę znowu coś jeść :D
staraj się odpoczywać , kochana jest w Tobie tyle energii i radości ze aż zazdroszczę. W poniedziałek mam wizytę i od wtedy zacznę się też cieszyć na 100%.

reklama
Dziękuję za dobre słowa już jedna z dziewczyn na forum mnie tu skwitowała , że jej dziecko miało rozszczep wargi i do tego wady genetyczne i ciążę zakończyła. Zdruzgotało mnie to do tego stopnia, że nie mogę się uspokoić :(:(:(
Kochana wypij melise jesli masz, przejdz sie na spacer i glupich bab nie sluchaj. Wszystko bedzie dobrze

Szczerze nie mogę sobie przypomnieć choroby genetycznej związanej z dziewczynkami. Poza Hemofilia przez która kiedzys dziewczynki się wykrwawiały przy pierwszych okresach a teraz dostają leki. Generalnie choroby sprzężone z płcią są związane z genem umiejscowionym na chromosomie x. Dlatego jeśli jest to gen recesywny dziewczęta nie chorują, są nosicielkami bo maja po jednym x od każdego z rodzicow. Jeśli jeden allel jest zdrowy dziewczynki nie chorują. A chłopcy jako posiadacze jednego chromosomu x nie maja zapasowego zestawu genów.

Oczywiscie jest możliwość ze istnieje choroba związana właśnie z y ale takiej nie kojarzę. Poza tym dotyczyło by to tez wyłącznie chłopców, nie dziewczynek.
Typowe, znane mi choroby genetyczne związane z płcią powodują choroby/poronienia chłopców właśnie.
Ale jest taka zaleznosc nie wiem tylko jak ta zmiana jest nazwana w badaniu kariotypu. Kolezanka po poronieniu zrobila sobie kariotyp i wyszlo w nim ze ma gdzies zaburzone geny ktore prowadzic beda do poronien plci zenskiej i tylko chlopcy beda zdrowi. Ale o dziwo 17 lat wczesniej urodzila zdrowa dziewczynke

Raz napisałam więcej nie myślę... chyba i ja ostatnio jakaś spięta jestem... stres mnie łapię jak cholera przed wizytą.
Ale narobiłaś mi smaku na tą kapustę :rofl2: ja ostatnio tp bym jadła kwaśne z dodatkiem mięsa...mniam mniam...idę znowu coś jeść :D
staraj się odpoczywać , kochana jest w Tobie tyle energii i radości ze aż zazdroszczę. W poniedziałek mam wizytę i od wtedy zacznę się też cieszyć na 100%.
A ja dzis taki mialam lunch:)

Załączniki

• 201804111738221000.jpg
    201804111738221000.jpg
    67,4 KB · Wyświetleń: 106
Dziękuję moje obawy związane są z tym, że dzidziuś będzie miał wady genetyczne oprócz tego rozszczepu dlatego jestem w rozsypce strasznej:(:(:(
Kochana bardzo mi przykro że musisz mieć tyle stresu... znam dzieciaczka który mial rozszczep wargi i niestety musiał przejść kilka zabiegów ...Ale powiem Ci ze ma teraz 8 lat i jest niesamowicie inteligentnym chłopcem, wyjątkowym:) wierzę że u Was wszystko dobrze się skończy :* :*

Nie musisz być nie miła. Nie powiedziałam, że nie wyrażę zgody na amniopunkcję!
Tu nie bylo nic niemilego w mojej wypowiedzi. Napisalas ze bedziesz miec konsultacje czy amniopunkcja jest konieczna wiec napisalam Tobie swoje zdanie poniewaz na ten zabieg musisz Ty wyrazic zgode. Rozumien zdenerwowanie ale uwazam ze bezpodstawnie mnie posadzilas.

reklama
Do góry