reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Choinka nie wiem czy z tym oni cos nie kombinowali teraz ze ti sie mialo.zmienic. i o ile mnie pamiec nie myli to kobieta byla chroniona po skonczonym 3mc dopiero
Mi się kojarzy ze jeśli jest sie na chorobowym a kończy sie umowa to automatycznie ZUS przejmuje wypłacenie chorobowego

reklama
Dziewczyny tak Was czytam czy do procedury na naturalnym cyklu trzeba byc zdrowym bez przeziebienia i grypy? W srode mam wizyte w 11 dc i cos mnie jelitowo kreci a w zeszlym tygodniu bylam przeziebiona. Tak czytam, ze piszecie, ze wtedy nie podchodzi sie do stymulacji.
Ktos sie znana stosunku lh to fsh na naturalnym cyklu. Mi wyszedl 0.55.

Co do zwolnienia po lyzeczkowaniu ja mialam miesiac l4.

Paulinka przykro mi

Dziewczyny dzwonila dzis do mnie pani embriolog. Opowiedziala mi o moich maluchach. Ogolnie z 6 komorek zaplodnily sie 3. Ale jeden zarodkek w 3 dobie przestal sie rozwijac. Wiec zostaly 2. Sa to blastocysty 12 i 10 komorkowe. Pani mowi ze dobrze rokuja:) ale czemu az tyle odpadlo:(:( kurcze..nie zapytalam tylko czy przezyja rozmrazanie. Nie chce ich stracic:(

Spokojnie kochana, pamiętaj że wystarczy TYLKO JEDEN :-) bądź dobrej myśli. Mnie przy pierwszej stymulacji z 6 żadna nie przetrwała, z drugiej stymulacji już mogłam więcej zapłodnic i z 12 przetrwały tylko dwie blastki, jedna już w brzuszku 17 tygodni, a druga na zimowisku :-)

Dziewczyny dzwonila dzis do mnie pani embriolog. Opowiedziala mi o moich maluchach. Ogolnie z 6 komorek zaplodnily sie 3. Ale jeden zarodkek w 3 dobie przestal sie rozwijac. Wiec zostaly 2. Sa to blastocysty 12 i 10 komorkowe. Pani mowi ze dobrze rokuja:) ale czemu az tyle odpadlo:(:( kurcze..nie zapytalam tylko czy przezyja rozmrazanie. Nie chce ich stracic:(
Kochana u nas przy pierwszej procedurze też nic nie zostało tylko ta jedna która mi podali i nie została z nami :( druga procedura w innej klinice i też nic nie zostało tylko moja silna córeczka w brzuszku i dziś już mamy 22tc :)

Nie martw się. U nas też z 6 tylko 3 Zaplodnily się prawidłowo. Miałam podany zarodek w 3 dobie a dwa kolejne przestały się rozwijać. I byłam załamana że tylko jeden zarodek... A teraz ten Jeden jedyny za trzy dni kończy cztery miesiące i czekamy na pierwszy ząbek

Dziewczyny tak Was czytam czy do procedury na naturalnym cyklu trzeba byc zdrowym bez przeziebienia i grypy? W srode mam wizyte w 11 dc i cos mnie jelitowo kreci a w zeszlym tygodniu bylam przeziebiona. Tak czytam, ze piszecie, ze wtedy nie podchodzi sie do stymulacji.
Ktos sie znana stosunku lh to fsh na naturalnym cyklu. Mi wyszedl 0.55.

Co do zwolnienia po lyzeczkowaniu ja mialam miesiac l4.

Paulinka przykro mi
Ja mam stosunek fsh lh 0.3.
W klinice go nie biora pod uwage za bardzo tylko patrza na amh. Ale generalnie to swiadczy chyba o tym ze jajniki sa raczej malo produktywne i leniwe. Moje takie sa.

Kochana A jak masz umiejscowione łożysko ? Nam jak dała popalić rano w lany poniedziałek tak od tamtej pory coraz bardziej bryka;) I kizia i stuka :) czuje trochę mniej jak się kręci ale też daje się wyczuć:)
A gdzies tam jest a gdzie to nie wiem:laugh2:
Wiem ze w czwartek.Hubcio byl ulozony miednicowo i za niedlugo powinnam.zacząć czuc kopniaki

właśnie jestem dość świeżo w temacie bo transfer miałam 10 stycznia, 22 stycznia zrobiłam betę i 23 powiedziałam o pozytywnym wyniku kierownikowi. Dodam, że od 10 stycznia jestem cały czas na L4 z racji wykonywanej pracy. L4 jest przedłużana od wizyty do wizyty z kodem B. Moja umowa kończyła się wraz z ostatnim dniem marca i kierownik jasno mi powiedział że pracodawca musi przedłużyć umowę do dnia porodu (zaświadczenie od lekarza o przybliżonym terminie zaokrągla się do msc) po tym dniu przechodzi się na ZUS. Oczywiście pracodawca przedłuża umowę do dnia porodu jeśli ukończyło się 1 trymestr, jeśli nie to dla prawa pracy jesteś normalnym pracownikiem.
No tak ale jeśli Ty od samego początku jesteś na chorobowym i wrazie gdyby nie obowiazywało Cię przedłużenie umowy to i tak chorobowe będzie wypłacał Ci ZUS . Musisz mieć tylko ciągłość . Najlepiej zadzwoń do zusu i się dopytaj

reklama
A gdzies tam jest a gdzie to nie wiem:laugh2:
Wiem ze w czwartek.Hubcio byl ulozony miednicowo i za niedlugo powinnam.zacząć czuc kopniaki
To pewnie dziś się dowiesz na polowkowych? Zapytaj :) ja miałam na tylnej ścianie a teraz się trochę przesunelo na prawa stronę:) ale mała naprawdę wariuje od rana do wieczora praktycznie A jak mąż brzucha dotyka to siedzi jakby jej tam nie było :laugh2:

Do góry