reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Illa, po stymulacji moje pęcherzyki również nie pękają, mimo podawanego choragonu. Rok temu miałam elektrokauteryzację jajników, która miała rozwiązać ten problem. Ale niestety, pęcherzyki dalej nie pękają, a rezerwa spadła o prawie połowę. I dlatego, w październiku, przystępuję do pierwszego in vitro.

reklama
dziewczyny, wcześniej brałam tylko witaminy dla planujących ( femibion ), ale postanowiłam skorzystać z porad i zaczęłam brać witaminy z podanego wcześniej zestawu ( prawie wszystkie). I tak:

Rano: Koenzym q10 30mg

Selen 100mg

Wit.C 500mg

Cynk 15mg
Propolis 250 mg

Południe:

Witamina B Complex

LadeeVit

L Arginina 500mg

Wieczór:

Propolis 250mg

[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]Selen 100 mg[/FONT]

Koenzym Q10 30mg

Chela Ferr ( w tym jest Żelazo, kw. foliowy, wit B6 i B12)

MegaWit ( B6 i magnes)

herbatka z ziół Ojca Sroki

Noc:

Aspiryna 75mg

( kupując witaminy w aptece podałam pani na kartce spis z dawką i według tego mi dobrała)

Illa: podejrzewam ze nie urosly ci pecherzyki. Po prostu podczas punkcji nie zostaly obrane wsie jajka i te male zostaly rosnac az do nastep ego cyklu na fali progesteronu ktory bralas. Torbielki powinny zniknac w ciagu 3 cykli. Nic nie boj

Zuzia: jak najbardziej bierz zestaw witamin. Juz tam masz folik ktorego nie trzeba wiecej ( chyba ze bedziesz w ciazy z blizniakami albo masz rodzinnie podwyzszone ryzyko).Do tego dobry koenzym q10. Mozna omege 3 jesli malo ryb jesz (ale bez omegi 6). I bierz to do czasu punkcji. Mozesz ziola popijac ale tylko do chwili rozpoczecia wyciszania: pozniej stop bo moga za duzo wchodzic w interakcje najpierw z antykami a potem gonadropinami. Nic wiecej raczej sie nie da zrobic. Jak zaczniesz stymacje to zmodyfikujemy co powyzej

Ostatnia edycja:
Witam Was w ten słoneczny niedzielny dzień :-)

Jesli chodzi o kwas foliowy to mi lekarka kazała brac ten zawarty w witaminach femibion i dodatkowo tabletki Acidum Folicum Hasco, gdzie znajduje się go 15 mg. W sumie to duża dawka, ale pod żadnym pozorem nie kazała odstawiać. Nie wiem czy nadmiar może zaszkodzić?

Aduś, kciuki zacisnięte!

reklama
znalazłam to na innym forum odnośnie foliku:
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]".....[/FONT]nie mozna przedawkowac kawsu foliowego. Jestem obecnie w drugiej ciazy pierwsza stracilam poniewaz mialam niedobory kawsu foliowego i moje dziecko mialo wiele wad wrodzonych m.in.rozszczep kregoslupa. Juz przygotowujac sie do ciazy lekarze kazali mi brac kwas w dawce 10krotnie wiekszej niz normalnie normaalnie przyjmuje sie 0,4mg a ja bralam 5mg bralam tak przed zajsciem w ciaze i w samej ciazy do okolo 25tygodnia.Corka jest zdrowa i bardzo prawdopodobne ze dzieki temu kwasowi. A kwas foliowy przedawkowac jest bardzo trudno z tego co mi lekarze mowili to nadmiar wysikuje sie tak jak to jest z wiatmina C.Dziewczyny bierzcie kwas zebyscie niekmusialy cierpiec tak jak ja.Pozdrawiam ....."

Do góry