reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lawendowy ja po anty miałam bardzo skąpe ale z tego co pamiętam z ulotki (ja brałam marvelon)to przy lekach można tak plamić. w ulotce napisali :"W czasie pierwszych 2-5 cykli stosowania preparatu mogą wystąpić plamienia/krwawienia w środku cyklu". może tobie sie właśnie to trafiło.

reklama
niuśka nic się nie martw że masz jedną zapłodnioną komóreczkę. tak jak dziewczyny piszą to może właśnie będzie ta jedyna, a poza tym ona się jeszcze może podzielić. u mnie zapłodniło się osiem a jak doojechałam na transfer to pani embriolog przyszła z nowina że jedna z nich się podzieliła i mieliśmy 9 zarodeczków.

Hola, a biorę Sylvie30 i mam brać te tabletki przez 25 dni. Niestety ulotkę wyrzuciłam, a w necie nie ma pełnej wersji tej niemałej płachty. Dzięki za info, trochę mnie uspokoiłaś.

lawendowy to co znalazłam o sylvie:"
Możliwe skutki uboczne:
Często: zapalenie pochwy (w tym kandydoza), zmiany nastroju, w tym depresja, zmiana libido, nerwowość, zawroty głowy, nudności, wymioty, bóle brzucha, trądzik, bolesność i tkliwość piersi, wydzielina z piersi, bolesne miesiączkowanie, zmiany wydzielania śluzu w pochwie, zmiany w krwawieniach miesiączkowych, zatrzymanie płynów w organizmie, obrzęki, zmian masy ciała (przybieranie na masie lub jej spadek). Niezbyt często: skurcze mięśni brzucha, wzdęcia, wysypka, ostuda, łysienie, hirsutyzm, nadciśnienie, zmiana stężenia lipidów w osoczu. Lek stosowany zgodnie z zaleceniami nie wpływa na sprawność psychofizyczną i zdolność prowadzenia pojazdów oraz obsługę maszyn."

Hola, dzięki wielkie. Wygląda na to, że ze skutków ubocznych mam tylko zmiany w krwawieniach miesiączkowych.
Znaczy się, że tak ma być, a już wpadłam w panikę. Ufff!!!

Hola, masz rację. I tam miałam w poniedziałek dzwonić do kliniki, bo te plamienia spędzają mi sen z powiek. A do tej pory brałam yasminelle i wszytko było ok. Dzięki raz jeszcze.[h=3][/h]

lawendowy sen ja też brałam sylvie20 i także plamiłam, brałam go przez 18 dni i jak skończyłam to dostałam krwawienia, które wyglądała jak miesiączka, zadzwoniłam natychmiast do kliniki i dostałam tabletki EXACYL na zatrzymanie krwawienia. W ciągu 4 dni krwawienie ustało. Nadmienię tylko, że już w czasie brania antyków przy 12 tabletce zaczęłam stymulację i tak jak Ty najpierw plamiłam ale nic lekarzowi nie mówiłam, powiedziałam dopiero jak krwawienie rozkręciło się. Doktor mówił, ze niekiedy jest taka reakcja. Widzę, że Ty chyba reagujesz tak jak ja.

Madzianenak, właśnie wzięłam 13 tabletkę, a 12 jeszcze przede mną. Trochę się martwię, ale skoro w ulotce stoi jak byk zmiany w krwawieniach miesiączkowych, to znaczy, że tak może się przydażyć. Przerabiałaś to Ty, przerabiam teraz ja. Wizytę mam dopiero 2 października, więc myślę, że w poniedziałek zadzwonię do Invimedu. Może mnie szybciej wcisną na wizytę. Powiedz mi, a Ty masz telefon do dr K.?

reklama
Tak mam numer do doktora, ale nigdy nie odebrał ode mnie, nie oddzwonił również. Nie podoba mi się to bo niekiedy potrzeba szybkiej pomocy. Teraz dzwonię zawsze do Kliniki.

Do góry