reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jeszcze kilka dni temu czytalam wasze posty o tym ze po transferze macie lęki z wizyta na kibelku, a teraz sama mnie to dopadlo [emoji32] dodatkowo sparwy nie ulatwia fakt, ze w zasadzie od czasu ovitrela mam z tym spory problem. A teraz sie jeszcze boje ze takie "skupienie sie" moze kropka zaszkodzic. Paranoja jakas

Niestety progesteron, magnez i nospa hamują nie tylko skurcze macicy, ale zwalniają też mocno perystaltykę jelit. Ja się męczę już 4 miesiące, choć znalazłam mały patent. Zjadam produkty, których człowiek o zdrowych zmysłach by nie połączył np kiszona kapusta+kefir:) I jest trochę lepiej:)

reklama
Jednak zostajemy w domku M zbytnio nie zadowolony ale nie ma wyjścia zaraz tylko podskoczymy po zapas lodów;) na weekend:)

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Progesteron jest tez wydalany czt nie wiem jakiego slowa uzyc :) skokowo wiec u Ciebie moze badanie bylo w momencie spadku. Ale dobrze ze dupka zwiekszylas:)
Domyślam się że chodzi Ci o słowo Wydzielany (chyba)
Tak wiem o tym że skokowo ale tak czy tak dr powiedziała że jest naprawdę bardzo niski.

Mozliwe ze nawet z dywanami by sobie poradzil, ale tego nie wiem bo nie posiadam takowych. Ja kazde pomiesczenie osobno robie bo mam progi w drzwiach. Teraz uzywam go tylko od wielkiego dzwona, ale pierwsze półtora roku non stop. Średnio raz w tygodniu, raz na dwa tygodnie odkurzalam normalnym odkurzaczem, a w dni powszednie, ale tez nie we wszystkie puszczalam po domu przyjaciela. Kiedy ja sprzatalam kolejny pokoj, ten odkurzal juz w poprzednim. Czasami sie o cos zawieszal np. plytki przy kominku, albo zaczepial o jakis przedluzacz, takze wczesniej musialam przygotowac pokoj zeby mu nic nie przeszkadzalo. No i w takich typowych kontach nie dal rady za perfekcyjnie odkurzyc, albo gdzies tam sie nie zmiescil. Jego wizualne efekty pracy to cos jak bardzo dobre pozamiatanie albo odkurzenie normalnym odkurzaczem tak na szybko, a czesto nawet nie bylo bylo widac roznicy miedzy normalnym odkurzeniem. Dodatkowo miescil mi sie i odkurzal pod niektorymi szafkami i pod lozkiem w sypialni. Po kazdej rundce po domu wyrzucalam z niego smieci, bo maly przyjaciel, to i malo smieci sie w nim mieściło. No i raz na jakis czas mu te szczotki przeczyscilam. Kazdy moze to inaczej odbierac, ale ja ani przez chwile nie zalowalam wydanych na niego pieniedzy, zaoszczedzil mi sporo czasu i nerwów, na te moje wiecznie brudne podłogi (w kuchni biale kafelki).
No to super eiadomo ze takim przyjacielem nie chcem zastapic normalnego odkurzania ale przy kocie byloby to rewelacyjne rozwiazanie bo niestety tak to jest ze ja odkurze a ten sie przebiegnie 5 razy i rano znowu pelno siersci ;) a i kuchnia wiadomo ze jak sie gotuje to tez trzeba przynajmniej zamiesc zeby odkurzacza nie wyciagac. W takim razie musze sie rozejrzec za tym cudem hehe a i kot bedzie mial zabawke ;)

Jeszcze kilka dni temu czytalam wasze posty o tym ze po transferze macie lęki z wizyta na kibelku, a teraz sama mnie to dopadlo [emoji32] dodatkowo sparwy nie ulatwia fakt, ze w zasadzie od czasu ovitrela mam z tym spory problem. A teraz sie jeszcze boje ze takie "skupienie sie" moze kropka zaszkodzic. Paranoja jakas
@Tysiek777 porzadna szklanka ciepłej przegotowanej wody - pić małymi łyczkami - i bedzie kupa:p

reklama
@tamiza wkoncu się dokopałam do wyników Twojej bety :D pięknie rośnie , a odnośnie progresteron to zwiększ ho sobie sama, bo lekarz też zwiększy ale lepiej nie ryzykować i czekać do wizyty. Ja mam po naturalnym cudzie nadal luteina 100-3razy dziennie dpochwowo, i 3 razy dziennie pod język 50 +prolutex jeszcze.
We wcześniejszej ciąży z racji małego p rogresteronu miałam jeszcze duofastun 3×2.
Cieszę się ze Wam się udalo:* gratuluję.
ja chwilami wątpię w nasz cud...Tak bardzo się boję, ale wiem ze musiałabym mieć wielkiego pecha jakby znowu coś było źle :( narazie czuję się dobrze, tylko jak zawsze mięsa nie za bardzo lubialam tak teraz słodycze zamieniłam na wszystko co mięso przypomina :p brzuch skuty, z siniakami ale szczęśliwy :D

Do góry