reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czy na swiezaka czy do crio wystarcza 2 szkl wody pol godziny przed. U mnie w klinice to bylo pogrubiona czcionka na karcie informacyjnej do transferu. A pamietam jak w styczniu byly opoznienia, laski laly w siebie poltoralitrowe butle wody a potem plakaly (serio) bo nie wytrzymywaly cisnienia
Ja tez tak sie opilam ale przed powiedzialam lekarzowi ze ide czesciowo oproznic pecherz bo nie wytrzymam i tak tez zrobilam, ku zdzieieniu wszystkich ze tak sie da [emoji12] ale nie powiem, pokusa wysikania sie do konca byla ogromna [emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Po dzisiejszym dniu wysnulam sobie pewna teze, jesli robi sie transfer po stymulacji to nie trzeba miec mocno pelnego pecherza, ale przy kriotransferze juz tak. Ale to tylko moje domysły.
To zalezy od kliniki. W mojej ostatniej gybcentrum❤ nie trzeba miec pełnego pecherza:) raz mi sie nie chcialo sikac ale mój doktorek kazal isc zrobic siku jak zaczal robic usg

Czy na swiezaka czy do crio wystarcza 2 szkl wody pol godziny przed. U mnie w klinice to bylo pogrubiona czcionka na karcie informacyjnej do transferu. A pamietam jak w styczniu byly opoznienia, laski laly w siebie poltoralitrowe butle wody a potem plakaly (serio) bo nie wytrzymywaly cisnienia

To też zależy od umiejętności lekarza. U mnie w klinice każą się wysikać przed transferem, dopiero przy 6 podejściu jedna dr poprosiła mnie o wypicie szklanki wody wcześniej.

To też zależy od umiejętności lekarza. U mnie w klinice każą się wysikać przed transferem, dopiero przy 6 podejściu jedna dr poprosiła mnie o wypicie szklanki wody wcześniej.
Jak jest usg przez brzuch przy transferze to kaza miec pelny, bo tak to nic nie widac ;) u mnie wlasnie przy ostatnim mialam pusty bo wszystko poszlo szybko, bylam w klinice wczesniej, myslalam, ze zdaze sobie dopic a oni mnie od razu wzieli. Ale nie bylo najmniejszego problemu w dostaniem sie gdzie trzeba, tylko pielegniarka ktora ma robic w tym czasie usg nie mogla macicy znalezc i dottore jej pomagal

Cudowne wiesci! [emoji7] [emoji7] [emoji7]
@PaulinkaP a skad Ty masz takie fory w labie? [emoji3]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie mam for ;) po rostu wystarczy dobrze zagadać i zawsze można wszystko załatwić; ) wczoraj tez jak krew oddawalam to mówię mogę bardzo ładnie Panią poprosić aby wynik byl szybciej mówi do mnie za 2h będzie proszę sprawdzić; ) i wgl to kasy za malo wzięłam i dałam jej 30 zł a po resztę musiałam jechać do banku ale dałam jej dowód i znowu musiałam sie wrócić bo bez dowodu nikt nie wypłaci hehe wszędzie wszstko można załatwić; )

Jak jest usg przez brzuch przy transferze to kaza miec pelny, bo tak to nic nie widac ;) u mnie wlasnie przy ostatnim mialam pusty bo wszystko poszlo szybko, bylam w klinice wczesniej, myslalam, ze zdaze sobie dopic a oni mnie od razu wzieli. Ale nie bylo najmniejszego problemu w dostaniem sie gdzie trzeba, tylko pielegniarka ktora ma robic w tym czasie usg nie mogla macicy znalezc i dottore jej pomagal

Ja zawsze miałam usg przez brzuch, tylko u mnie dr sam sobie sprzęt (usg: ) ustawiał jak trzeba i dawał pielęgniarce do trzymania (usg: ) a sam transferował.

reklama
Haha! Przylapana;) teraz prosimy jak na spowiedzi - plec, wiek rozmiar buta haha;) napisz cos o sobie, gdzie sie leczysz, jakie wskazanie do ivf itp. Nie siedz w krzakach, w kupie razniej, sama sie wstydalam przez 3 miesiace i czytalam z krzakow - nie podczytywalam - STUDIOWALAM kazda literke doslownie:D zanim sie odwazylam odezwac juz bylam uzalezniona;) a okazalo sie.ze nikt tu nie gryzie:p

@dzoasia jak strata dla grupy , że aż tyle siedziałaś cicho !

Do góry