reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No cześć Kochana- Ja Ciebie tez :) nawet na privie pisałyśmy bo Ty tez w ferti, prawda? :)
I nawet jedna lekarke w ferti mialysmy.ona jest super ciepla kobieta ale nie miala juz na mnie pomyslu i wypstrykalam sie u niej z jakec. Amh z 0.9 do 0.29 spadlo po jej 3 stymulacjach.. Ty nadal u niej?

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana, ja dlugo swoja nadwage zrzucalam na pco. Ale na szczescie sie kiedys opamietalam i chociaz nadal z kilkukilogramowym plusem to jednak (w zaleznosci od pory roku i statusu w grze pt IVF) waga sie waha tak -10 do - 13kg w stosunku do wyjsciowej. Wszystko jest do zrobienia,trzeba sie tylko ogarnac w pore :) pamietam jak jeszcze.na studiach wazylam 89kg (w wieku 23lat) i waga analityczna pokazala ze moj wiek metaboliczny to 38 lat. (I kto tu jest qrwa stary?:p ) potem juz tego nie sprawdzalam, nie wiem czy niestety, czy na szczescie:p

A ja długo byłam szczupła wytrenowana dopiero w pracy obrosłam i nie mogę tego balastu wyrzucić - roznie się uklada.....

Ide spc kochane trzymajcie się ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, gdzie robicie te wszystkie badania krwi po transferach ? W sumie wszystkie tj bete i progesteron :)
Ja po transferze poszłam do enelmedu i powiedziałam ze potrzebuje skierowanie na bete bo mam pozytywny test i dostałam bez problemu i później po poronieniu to samo, doktor wydawał się spoko wiec poszłam do niego teraz no lekarz z kliniki kazał zrobić progesteron przed wizyta żeby sprawdzić czy miałam owulacje bo niewiadomo czy miałam teraz okres i zaczynamy w kolejnym cyklu czy czekamy na okres i dopiero w czerwcu będziemy działać, a ten z enelmedu się w ogóle oburzył ze po co mi to badanie ze ono nic nie pomoże w rozwiązaniu zagadki czy była owulacja czy nie i w zasadzie kazał mi spadać. Nie wiem czy się wkurzył ze przychodzę do niego tylko po skierowania, ale poczułam się okropnie bo chciałam chociaż na tych badaniach zaoszczędzić jak mam i tak wykupiony u nich pakiet.

Zapomniałam dodać ze byłam w styczniu na konsultacji jeszcze u dwóch innych ginow ( nie z kliniki), którzy zwrócili uwagę na moj graniczny wynik Tsh. Dostałam skierowanie do endokrynologa a ten uznał ze prawdopobienstwo moich porażek wynika z tarczycy i przepisał mi euthyrox, który aktualnie biore. No i nie ukrywam ze jakos sobie w głowie ułożyłam ze to było przez to i ze teraz będzie okej. Ale kurcze może naprawdę powinnam pomyśleć o tej immunologii... Kogo polecacie do konsultacji jeśli chodzi o immunologie w Wawie lub okolicach??
My polecamy w Lodzi Pasnika tez u niego bylam. Panik Ty z Wawy to pomysl czy nie chciala bys dolaczyc do nas w sobote - spotykamy sie w centrum i zeby nie bylo ze bylabys obca widzimy sie pierwszy raz.Jak cos to godz 13 w sloiku[emoji16][emoji16]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, gdzie robicie te wszystkie badania krwi po transferach ? W sumie wszystkie tj bete i progesteron :)
Ja po transferze poszłam do enelmedu i powiedziałam ze potrzebuje skierowanie na bete bo mam pozytywny test i dostałam bez problemu i później po poronieniu to samo, doktor wydawał się spoko wiec poszłam do niego teraz no lekarz z kliniki kazał zrobić progesteron przed wizyta żeby sprawdzić czy miałam owulacje bo niewiadomo czy miałam teraz okres i zaczynamy w kolejnym cyklu czy czekamy na okres i dopiero w czerwcu będziemy działać, a ten z enelmedu się w ogóle oburzył ze po co mi to badanie ze ono nic nie pomoże w rozwiązaniu zagadki czy była owulacja czy nie i w zasadzie kazał mi spadać. Nie wiem czy się wkurzył ze przychodzę do niego tylko po skierowania, ale poczułam się okropnie bo chciałam chociaż na tych badaniach zaoszczędzić jak mam i tak wykupiony u nich pakiet.

Ja wszystko w klinice maja od razu w kompie i dzwoni doktoro

reklama
Do góry