reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Haha! Przylapana;) teraz prosimy jak na spowiedzi - plec, wiek rozmiar buta haha;) napisz cos o sobie, gdzie sie leczysz, jakie wskazanie do ivf itp. Nie siedz w krzakach, w kupie razniej, sama sie wstydalam przez 3 miesiace i czytalam z krzakow - nie podczytywalam - STUDIOWALAM kazda literke doslownie:D zanim sie odwazylam odezwac juz bylam uzalezniona;) a okazalo sie.ze nikt tu nie gryzie:p

To ja już wolę w tych krzakach niż w kupie... ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No cześć Kochana- Ja Ciebie tez :) nawet na privie pisałyśmy bo Ty tez w ferti, prawda? :)
No wlasnie ja porzucilam ferti i jestem w novum.w ferti zero ofektu a w novum i wiecej jajek i 1 transfer i ciaza.Tylko poronienie niestety no ale cos sie zadzialo

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Mój wynik z 11 dpt to 676,7 :)... a jakie cyrki...dzwoniłam do nich koło 20 powiedzieli, że przepraszają, ale nie ma wyniku, więc ich ochrzaniłam i powiedziałam, że w takim razie robiłam u nich badanie ostatni raz. Po czym zadzwoniła do mnie nasza Paulinka P i powiedziała: "dawaj mi numer do nich, ja tam zadzwonie" :D.... po chwili dzwoni do mnie i mówi: Gratulacje jesteś w ciązy. Twój wynik to 676,6. Dzięki Ci Kochana. Jesteś Wielka :*
Co za wynik!@!!warto było czekać ♡♡♡

Cześć Dziewczyny :) dawno mnie nie było- nawet bardzo dawno...ale jestem ponownie, bo ostatnia proba transferu niebawem przede mną :)
Dla tych z Was które nie znają mojej historii kilka zdań wstępu. O dzidziusia staramy się od 2014roku. Mam za sobą poronienie w 2014r to był 6 TC. Diagnostyka wykazała u mnie niedrożne jajowody ( prawdopodobnie po zabiegu łyżeczkowania) wiec w zeszłym roku w lutym zaczęliśmy stymulację do ivf którego efektem były 3 zarodki. Jeden podany na świeżo- beta 0. Drugi criotransfer miałam w maju- beta ani drgnęła. Odpuściłam temat i po powrocie z wakacji we wrześniu, okazało się ze jestem w ciąży. Niestety radość nie trwała zbyt długo- serduszko przestało bić i znów miałam zabieg :( Bardzo dużo mnie to kosztowało, ale minęło pół roku i zdecydowałam ze nie mogę się poddać, ze muszę walczyć o moje szczęście do końca i stad decyzja o podjęciu ostatniego z naszych Eskimosów- mam nadzieje ze będzie w końcu z happy endem :)
Nacierpialas się aż serce się kraja [emoji53] Ostatni kropek ma zostać z Tobą! Trzymamy kciuki [emoji106] [emoji480]

No to wychodz z tych krzaczorow i zdawaj nam tu relacje na swoj temat co jest wskazaniem do ivf i jak tam ta twoja stymulacja przebiega

Problem zarówno z mojej strony jak i M. U mnie endometrioza. Amh niby ok bo 2,1 a odpowiedź na leki slaba. U M problem z morfologia i ruchem. To moja druga stymulacji . W pierwszej po crio ciąża ale przestała się rozwijać :( .

Wczoraj jak byłam na monitoringu to dr tylko 3 pewne pęcherzyki zobaczył :sad: Jutro się okaże czy coś jeszcze się ruszyło.

reklama
Mki to dobie mogą długo (Konrad itd), ale ja taka XL 83 to już słyszy tykanie....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana, ja dlugo swoja nadwage zrzucalam na pco. Ale na szczescie sie kiedys opamietalam i chociaz nadal z kilkukilogramowym plusem to jednak (w zaleznosci od pory roku i statusu w grze pt IVF) waga sie waha tak -10 do - 13kg w stosunku do wyjsciowej. Wszystko jest do zrobienia,trzeba sie tylko ogarnac w pore :) pamietam jak jeszcze.na studiach wazylam 89kg (w wieku 23lat) i waga analityczna pokazala ze moj wiek metaboliczny to 38 lat. (I kto tu jest qrwa stary?:p ) potem juz tego nie sprawdzalam, nie wiem czy niestety, czy na szczescie:p

Do góry