reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

O kurcze to bardzo dużo. Ja patrzyłam na stronie, że ICSI kosztuje 6 tysięcy, więc cała reszta to leki? My też nierefundowane, bo mieszkamy za granicą. Możliwe, że spotkamy się [emoji1] My około 20 lipca pewnie, zależy jak miesiączka zechce przyjść

Myśmy mieli najprostszą procedurę bez kariotypów i innych bajerów. Do tego nic nie poszło do zamrażalki. Tak icsi niby 7 ale jeszcze badania przed i w trakcie (usg, hormony), wizyty, leki przed (refundowane ale nadal bardzo drogie) i po - nam wyszło 12 000.
A za granica nie byłoby taniej - gdzie mieszkacie? Wiele krajów refunduje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
@anuska130 accofil domaciczny jest na poprawę endometrium i zbicie komórek NK w macicy. Teoretycznie.......
Praktycznie ja stosowałam go przez 2 cykle. Tyle, ze ja mam cykl naturalny, nie do in vitro, bo zachodzę. Albo raczej zachodziłam..... Natomiast był problem z endometrium (rośnie do 7, max 8 mm) i wysokimi Nk.
No i niestety u mnie accofil zawiódł na całej linii.
Pomimo brania lamette 1x1 w poprzednim cyklu, urósł raptem 1 pęcherzyk, endo 7 mm.... do tego pomimo brania dupgastonu okres przyszedł w 25 dc. W obecnym cyklu lametta 2x1, accofil. 2 pecherzyki, ktore w niedziele miały 17 i 13 mm. Wecwtorek rano Ovitrelle, dzis monit. Pecherzyki...... dalej 17 i 13 mm. Endo 6-8 mm...... brak owulacji pomimo stymulacji i Ovitrelle.
Oby w Waszych cyklach do in vitro działało to inaczej.
Kochana ja Ci powiem ze zielona w te klocki jestem... Ja mialam 5 iui i nigdy beta nie drgnela, tak samo przy transferze dwoch zarodkow. Jesli chodzi o stymulacje to u mnie bylo ok - pobrali mi 18 jajek. Badania wszystkie mialam ok, Wiec Pani dr zdecydowala ze immunologie musimy sprawdzimy, bylam u Pasnika i mialam leki immunosupresyjne i wlewy z intralipidu...A dodatkowo mi dzis powiedziala ze obstawi mnie dobrze lekami przy tym transferze i jeszcze ten accofil zaproponowala... A reszte to niech sie dzieje wola nieba - my juz zrobilismy wszystko co w naszej mocy...

Kochana ja Ci powiem ze zielona w te klocki jestem... Ja mialam 5 iui i nigdy beta nie drgnela, tak samo przy transferze dwoch zarodkow. Jesli chodzi o stymulacje to u mnie bylo ok - pobrali mi 18 jajek. Badania wszystkie mialam ok, Wiec Pani dr zdecydowala ze immunologie musimy sprawdzimy, bylam u Pasnika i mialam leki immunosupresyjne i wlewy z intralipidu...A dodatkowo mi dzis powiedziala ze obstawi mnie dobrze lekami przy tym transferze i jeszcze ten accofil zaproponowala... A reszte to niech sie dzieje wola nieba - my juz zrobilismy wszystko co w naszej mocy...

Kochana ale jesteś dzielna!!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuje za pomocne informacje. Dopieto 11 maja mam zapisana wizyte u Pasnika, bedzę dzwoniła z dnia na dzień moze cos sie zwolni... A trzeba sie jakoś zapisywać na te badania?

Ja mam za sobą 1 zarodek, 2 puste jaja i 2 biochem.
Jestem od 2 cykli na intralipidzue, accofilu (bo immunologia rozjechana) i nawrt owulacji nie było.... ani teraz, ani miesiąc temu.
Teraz brałam jeszxze estrofem od 2 dc, dziś 15-ty. Przez tydzuen 1x1, potem 2x1. Na poprawę endo.

A Wy estrofem bierzecie na co przed in vitro? Mize to estrofem spowodował zakłócenie owulacji?

reklama
Do góry