reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

O kurcze to bardzo dużo. Ja patrzyłam na stronie, że ICSI kosztuje 6 tysięcy, więc cała reszta to leki? My też nierefundowane, bo mieszkamy za granicą. Możliwe, że spotkamy się [emoji1] My około 20 lipca pewnie, zależy jak miesiączka zechce przyjść

Myśmy mieli najprostszą procedurę bez kariotypów i innych bajerów. Do tego nic nie poszło do zamrażalki. Tak icsi niby 7 ale jeszcze badania przed i w trakcie (usg, hormony), wizyty, leki przed (refundowane ale nadal bardzo drogie) i po - nam wyszło 12 000.
A za granica nie byłoby taniej - gdzie mieszkacie? Wiele krajów refunduje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
@anuska130 accofil domaciczny jest na poprawę endometrium i zbicie komórek NK w macicy. Teoretycznie.......
Praktycznie ja stosowałam go przez 2 cykle. Tyle, ze ja mam cykl naturalny, nie do in vitro, bo zachodzę. Albo raczej zachodziłam..... Natomiast był problem z endometrium (rośnie do 7, max 8 mm) i wysokimi Nk.
No i niestety u mnie accofil zawiódł na całej linii.
Pomimo brania lamette 1x1 w poprzednim cyklu, urósł raptem 1 pęcherzyk, endo 7 mm.... do tego pomimo brania dupgastonu okres przyszedł w 25 dc. W obecnym cyklu lametta 2x1, accofil. 2 pecherzyki, ktore w niedziele miały 17 i 13 mm. Wecwtorek rano Ovitrelle, dzis monit. Pecherzyki...... dalej 17 i 13 mm. Endo 6-8 mm...... brak owulacji pomimo stymulacji i Ovitrelle.
Oby w Waszych cyklach do in vitro działało to inaczej.
Kochana ja Ci powiem ze zielona w te klocki jestem... Ja mialam 5 iui i nigdy beta nie drgnela, tak samo przy transferze dwoch zarodkow. Jesli chodzi o stymulacje to u mnie bylo ok - pobrali mi 18 jajek. Badania wszystkie mialam ok, Wiec Pani dr zdecydowala ze immunologie musimy sprawdzimy, bylam u Pasnika i mialam leki immunosupresyjne i wlewy z intralipidu...A dodatkowo mi dzis powiedziala ze obstawi mnie dobrze lekami przy tym transferze i jeszcze ten accofil zaproponowala... A reszte to niech sie dzieje wola nieba - my juz zrobilismy wszystko co w naszej mocy...

Kochana ja Ci powiem ze zielona w te klocki jestem... Ja mialam 5 iui i nigdy beta nie drgnela, tak samo przy transferze dwoch zarodkow. Jesli chodzi o stymulacje to u mnie bylo ok - pobrali mi 18 jajek. Badania wszystkie mialam ok, Wiec Pani dr zdecydowala ze immunologie musimy sprawdzimy, bylam u Pasnika i mialam leki immunosupresyjne i wlewy z intralipidu...A dodatkowo mi dzis powiedziala ze obstawi mnie dobrze lekami przy tym transferze i jeszcze ten accofil zaproponowala... A reszte to niech sie dzieje wola nieba - my juz zrobilismy wszystko co w naszej mocy...

Kochana ale jesteś dzielna!!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuje za pomocne informacje. Dopieto 11 maja mam zapisana wizyte u Pasnika, bedzę dzwoniła z dnia na dzień moze cos sie zwolni... A trzeba sie jakoś zapisywać na te badania?

Ja mam za sobą 1 zarodek, 2 puste jaja i 2 biochem.
Jestem od 2 cykli na intralipidzue, accofilu (bo immunologia rozjechana) i nawrt owulacji nie było.... ani teraz, ani miesiąc temu.
Teraz brałam jeszxze estrofem od 2 dc, dziś 15-ty. Przez tydzuen 1x1, potem 2x1. Na poprawę endo.

A Wy estrofem bierzecie na co przed in vitro? Mize to estrofem spowodował zakłócenie owulacji?

reklama
Do góry