reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

O kurcze to bardzo dużo. Ja patrzyłam na stronie, że ICSI kosztuje 6 tysięcy, więc cała reszta to leki? My też nierefundowane, bo mieszkamy za granicą. Możliwe, że spotkamy się :D My około 20 lipca pewnie, zależy jak miesiączka zechce przyjść

A skąd jesteście? Jak sie pododaje wszystko to wyjdzie koło 13 niestety...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny, jestem na tym temacie strasznym świeżakiem, ale muszę 'zagaić' . Dziś mieliśmy rozmowę wstępną do icsi, stanęło na tym, że krótki protokół z antagonistą. Podchodzimy w Bocianie w Białymstoku, lekarz prowadzący Bartosz Pietrzycki. Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami z tymże protokołem czy kliniką? buziaki
Witamy na pokladzie. Ja z M tez tam jestem :) I w tej samej kolejce w razie co będziemy bo i lekarz ten sam
Moje odczucia... dobre jak na razie ale bezskuteczne.

Do hodowli brałam embryoGen a do transferu EmbryoGlue ( przy tych wszystkich wydatkach to kropla w morzu nie zaszkodzi a może pomoże)
Intralipid w razie czego. Immunologii nie ruszałam więc nie wiem jak NK u mnie wygląda

Przypomniało mi się w dniu transferu miałam jeszcze Atosiban

Z cukierków
od 2 dc Estrofem 2x1 od 6 dc 3x1
Encorton od 2 dc 1x1
FertiFormuła Oli (ułatwiający implantacje) 2x1
Femibion 1x1
Na własną rękę magnez i olej z wiesiołka ( olej przestałam brać 3 dni przed transferem) magnez biorę nadal

I leki z kliniki 3 dni przed transferem
Duphaston 3x1
Lutinus 3x2
Neoparin 1x1

2h przed transferem Relanium i przez następne 2 dni po
I nospa pierwsze dni 3x2
To zestawik podobny bo ja bede miala od 2 dc estrofem 2x1 i encorton 10 mg
Do atosibanu musze najpierw zrobic badanie niestety taki wymog kliniki
Sama sobie pstrykne przed transferem prolutex na rozluznienie
Relanium tez dostane
A z cukierkow biore evital prenatal wit d wit b12 i kwas foliowy metylowane olej z wiesiolka, olej lniany, wit c 1000, wit e, choline, magnez,
Od transferu bedzie lutinus 1x1 i chyba dorzuce jeszcze duphaston i luteine
Clexan
Niestety fertiformuly nie moge bo tam jest syntetyczna wit b i zbyt duzo jak na moj wynik wit d
Do transferu bedzie naciecie otoczki a nad tym embrioglue hmm zastanowie sie
Ale zestaw mamy podobny ;)

reklama

Załączniki

• 7684AA57-3BB3-40D8-8F9D-0E5A73265CD2.jpeg
    7684AA57-3BB3-40D8-8F9D-0E5A73265CD2.jpeg
    609,1 KB · Wyświetleń: 93
Do góry