reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@dżoasia kochana bo sie pozbieram i przyjade do Krakowa i Ci w 4 nakopie. Zadne zabawne tylko taka prawda. Zobaczysz ze sie uda kochana. Wiem ze jest Ci cholernie ciężko ale dzis prosze sie wyplakac a od jutra zaczac działać. Prosze sie mi do Pasnika umowic i na pierwsza wizyte w nowe klinice. Trzeba dzialac i nie patrzec na to co bylo.
sorry, przez przypadek nacisnęłam

reklama
Dziewczyny, dzięki za wsparcie. Walczyć wiadomo będę, nie ma się co rozleniwiać, ale póki co jest źle. Bardzo. Pierwszy raz podeszłam z takim spokojem i dobrym nastawieniem i oczywiście znów dostałam od życia w pysk. Nie chce mi się żyć. Dzięki za każde słowo otuchy.
Kochana nie poddawaj się i nie lam.. :*:* Chociaż morze łez pewnie wylejesz...
Wiesz życie niestety nas ciągle wali w twarz... jednak trzeba pamiętać aby tylko nie upaść na dobre. A wstać i walczyć z podwójną siłą.
Każda z forum wierzy na pewno że niedługo ktoś z góry wynagrodzi Ci te wszystkie dobre rady w naszym kierunku :* Jestem tego pewna!!!!

@dżoasia kochana bo sie pozbieram i przyjade do Krakowa i Ci w 4 nakopie. Zadne zabawne tylko taka prawda. Zobaczysz ze sie uda kochana. Wiem ze jest Ci cholernie ciężko ale dzis prosze sie wyplakac a od jutra zaczac działać. Prosze sie mi do Pasnika umowic i na pierwsza wizyte w nowe klinice. Trzeba dzialac i nie patrzec na to co bylo.

Dziewczynki,
Pytam bo nie znam całej historii, jestem tutaj dopiero jakieś dwa tygodnie, na bieżąco też nie zawsze mam czas wszystko sprawdzać.
DlacZego tak bardzo ją namawiajcie na zmianę kliniki? W tej co jest znają ją już troskę i może wyciągną wnioski i teraz będzie dobrze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Biedroneczka83
@misis188
Kochane program od listopada 2017 wrocil znowu, przynajmniej w Warszawie. I nas do niego zakwalifikowali. No ale wlasnie... Dostaniemy zwrot 400zl za to ze transfer sie nie odbyl. A crio bedzie kosztowac 1800. Czyli 1400 musimy dolozyc. Co jak co. Ale tyle pieniedzy zesmy juz wydali( zreszta wy napewno tez) ze kazdy tysiac dla mnie to duzo. Teraz tylko tak mysle czy leki jakiekolwiek bede miala refundowane? Tak jest zagrozenie hiperka. Nawet juz dzis chcieli mi dac zwolnienie na tydzien. Po punkcji to takie spotykane? Chyba nie. No zalamka:( zawiodlam sie :( teraz 11 mam wizyte kontrolna i wtedy pogadamy tez o zarodkach. Bedzie ich 6 bo na tyle program pozwala. Mamy mniej niz 35 lat

Miałaś bardzo dużo jajek więc to wszystko dla Twojego dobra. Ja po dwóch punkcjach miałam hiperkę i czułam się fatalnie. Po 3 punkcji cudem mnie to ominęło. Nie jest to takie rzadkie. Kup sobie essenciale forte na tą hiperkę.

Dziewczyny, dzięki za wsparcie. Walczyć wiadomo będę, nie ma się co rozleniwiać, ale póki co jest źle. Bardzo. Pierwszy raz podeszłam z takim spokojem i dobrym nastawieniem i oczywiście znów dostałam od życia w pysk. Nie chce mi się żyć. Dzięki za każde słowo otuchy.
Uwierz że doskonale wiem co czujesz... trzymaj się [emoji173]

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki,
Pytam bo nie znam całej historii, jestem tutaj dopiero jakieś dwa tygodnie, na bieżąco też nie zawsze mam czas wszystko sprawdzać.
DlacZego tak bardzo ją namawiajcie na zmianę kliniki? W tej co jest znają ją już troskę i może wyciągną wnioski i teraz będzie dobrze.

Oni chyba nie wyciagaja wnioskow tylko lecą szablonowo. Ja tam mialam 2 procedury i ucieklam. W Krakowie nie ma dobrych klinik zajmujacych sie in vitro a,szczegolnie gdy mamy do czynienia z ciezszym przypadkIem.

Asia nie smutaj za długo. Doczekasz się i Ty. Nowa klinika, nowe świeże spojrzenie, nowe możliwości. Dasz radę. Trzymam kciuki.

@dżoasia wcale się nie dziwię ze masz doła, Masz do tego pełne prawo. Pamiętam co ja czułam gdy straciłam ostatniego zarodka z całej procedury... i gdyby nie mój cud w brzuszku ❤ to teraz szukowałabym się do znoszenia jajek... daj sobie trochę czasu. Zajmnij się mężem i sobą... odetchnij trochę od tego wszystkiego i do boju kochana... przegrałaś bitwe wojna nadal trwa...i Ty ja zwycieżysz

reklama
Proszę nie nazywajmy tego programem rządowym, bo rząd zabrał dofinansowanie ogólnopolskie i wmawia ludziom ze invitro to grzech, a jakieś naturalne metody są skuteczniejsze... to niektóre samorządy PO chcą pomóc ludziom. W Warszawie to tylko 5000, no ale zawsze coś. Podobno PiS szykuje ustawę jak zabronić samorządom takiej samowolki. ;)) (śmiech przez łzy...)

W której klinice się leczysz?

Jeśli chodzi o hiper to przy moim PCO to ryzyko jest bardzo duże i pan doktor bardzo uważał i non stop u niego byłam (usg plus krew) Długo nic się nie działo, a jak wystrzeliły to od razu kilka i pan doktor podjął decyzję, żeby zatrzymać, żebym po 2 dniach ni miała 30 i hiper.
Ale przez to nie mam mrozaków i zaczynam wszystko or nowa. Coś za coś.

To nie program pozwala na 6 tylko ustawa, zabrania więcej zapładniać.

Tak masz racje, przepraszam za pomylke..to miejskie dofinansowanie. Ja nie jestem jeszcze w temacie in vitro az tak zaawansowana wiec wszystko to sobie polaczylam w jedno;)
Lecze sie w klinice invicta.

Do góry