reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hejooo wiec tak to u nie wyglada
6dpt beta 43
9dpt 381
I dziś 14dpt 1858
Dwie blastki podane co sądzicie dziewczyny??
U mnie przy dwóch blastkach było 9dpt 286 i 13dpt 1301 [emoji4] wróżę bliźniaki [emoji3] a oto moje 2 blaski [emoji7]
0a588a2f81032bb7466b2fe8b1b1dd37.jpg

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochana ale to jest chore, przepraszam. Jak w programie rzadowym skoro rzadowy sie skończył w 2016 roku. Transferu nie bedziesz miala przez ryzyko hiperki?? Poczytaj dobrze umowe albo wrxuc jej zdjęcie po zakryciu waszych danych oczywiscie bo wydaje mi sie ze,was ktos chce zrobic w balona. Ja mialam 2 procedury w programie rzadowym, umiwe podpisywalam bodajze w dniu punkcji lub na ostatniej wizycie przed nia i jak ja przeczytalam w domu to sie we mnie zagotowalo! Klinika dala mi długą delote badan ktore kosztowaly nas cos kolo 3 tys a zgodnie z umowa czesc tych badan riwniez mialam refundowanych ale kozwa nikt nas nie poinformowal a lista badan byla duzo przed procedura.
@Biedroneczka83
@misis188
Kochane program od listopada 2017 wrocil znowu, przynajmniej w Warszawie. I nas do niego zakwalifikowali. No ale wlasnie... Dostaniemy zwrot 400zl za to ze transfer sie nie odbyl. A crio bedzie kosztowac 1800. Czyli 1400 musimy dolozyc. Co jak co. Ale tyle pieniedzy zesmy juz wydali( zreszta wy napewno tez) ze kazdy tysiac dla mnie to duzo. Teraz tylko tak mysle czy leki jakiekolwiek bede miala refundowane? Tak jest zagrozenie hiperka. Nawet juz dzis chcieli mi dac zwolnienie na tydzien. Po punkcji to takie spotykane? Chyba nie. No zalamka:( zawiodlam sie :( teraz 11 mam wizyte kontrolna i wtedy pogadamy tez o zarodkach. Bedzie ich 6 bo na tyle program pozwala. Mamy mniej niz 35 lat

@Biedroneczka83
@misis188
Kochane program od listopada 2017 wrocil znowu, przynajmniej w Warszawie. I nas do niego zakwalifikowali. No ale wlasnie... Dostaniemy zwrot 400zl za to ze transfer sie nie odbyl. A crio bedzie kosztowac 1800. Czyli 1400 musimy dolozyc. Co jak co. Ale tyle pieniedzy zesmy juz wydali( zreszta wy napewno tez) ze kazdy tysiac dla mnie to duzo. Teraz tylko tak mysle czy leki jakiekolwiek bede miala refundowane? Tak jest zagrozenie hiperka. Nawet juz dzis chcieli mi dac zwolnienie na tydzien. Po punkcji to takie spotykane? Chyba nie. No zalamka:( zawiodlam sie :( teraz 11 mam wizyte kontrolna i wtedy pogadamy tez o zarodkach. Bedzie ich 6 bo na tyle program pozwala. Mamy mniej niz 35 lat
Ja po drugiej stymulacji miałam hiperke.
Czułam się tragicznie... I to prawie cały tydzień Chwilami myślałam czy nie powinnam zgłosić się do lekarza... Tylko że ja od razu dostałam leki na hiperke... Także powrotu od razu do pracy nie polecam!
Uważaj na siebie ❤️

@Biedroneczka83
@misis188
Kochane program od listopada 2017 wrocil znowu, przynajmniej w Warszawie. I nas do niego zakwalifikowali. No ale wlasnie... Dostaniemy zwrot 400zl za to ze transfer sie nie odbyl. A crio bedzie kosztowac 1800. Czyli 1400 musimy dolozyc. Co jak co. Ale tyle pieniedzy zesmy juz wydali( zreszta wy napewno tez) ze kazdy tysiac dla mnie to duzo. Teraz tylko tak mysle czy leki jakiekolwiek bede miala refundowane? Tak jest zagrozenie hiperka. Nawet juz dzis chcieli mi dac zwolnienie na tydzien. Po punkcji to takie spotykane? Chyba nie. No zalamka[emoji20] zawiodlam sie [emoji20] teraz 11 mam wizyte kontrolna i wtedy pogadamy tez o zarodkach. Bedzie ich 6 bo na tyle program pozwala. Mamy mniej niz 35 lat

Proszę nie nazywajmy tego programem rządowym, bo rząd zabrał dofinansowanie ogólnopolskie i wmawia ludziom ze invitro to grzech, a jakieś naturalne metody są skuteczniejsze... to niektóre samorządy PO chcą pomóc ludziom. W Warszawie to tylko 5000, no ale zawsze coś. Podobno PiS szykuje ustawę jak zabronić samorządom takiej samowolki. ;)) (śmiech przez łzy...)

W której klinice się leczysz?

Jeśli chodzi o hiper to przy moim PCO to ryzyko jest bardzo duże i pan doktor bardzo uważał i non stop u niego byłam (usg plus krew) Długo nic się nie działo, a jak wystrzeliły to od razu kilka i pan doktor podjął decyzję, żeby zatrzymać, żebym po 2 dniach ni miała 30 i hiper.
Ale przez to nie mam mrozaków i zaczynam wszystko or nowa. Coś za coś.

To nie program pozwala na 6 tylko ustawa, zabrania więcej zapładniać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, dzięki za wsparcie. Walczyć wiadomo będę, nie ma się co rozleniwiać, ale póki co jest źle. Bardzo. Pierwszy raz podeszłam z takim spokojem i dobrym nastawieniem i oczywiście znów dostałam od życia w pysk. Nie chce mi się żyć. Dzięki za każde słowo otuchy.

Do góry