reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

madzielanek - zamow sobie prenatal w aptece internetowej np malinowa, wychodzi taniej, pudelko na 15 dni (15 saszetek dla niej i dla niego) kosztuje na necie juz od 88-90 pln a w aptece chyba minimum ze 120.. wiec przy kilku opakowaniach oplaca sie z netu.

reklama
ok znalazłam na allegro w aptece internetowej za 88, 92 zł, jest napisane, że należy brać minimum 3 m-ce więc nie wiem czy nam coś pomogą w tak krótkim czasie

aisha tak mi się wydaje, że szybciej i chyba mocniej działa taki krótki protokół a ze mną trzeba bardzo ostrożnie, ja co 2, 3 dni musiałam na podglądanie chodzić, aby nie przedobrzyć. A jak zaczęłam nagle krwawić to się mega przestraszyłam, lało się ze mnie jak mocna @, masakra. Tak to już jest z tym moim organizmem.

Dziewczyny macie jakieś pomysły na badania, które trzeba by było zrobić, aby sprawdzić czemu zarodki mi się nie rozwijają i obumierają. To w sumie już 3 raz licząc naturalną ciążę??

madzielanek - nam kazano brac to pick-upu to skoro ty dlugi protokol zaczniesz za miesiac to pickup za 2,5-3 pewnie wiec mysle ze warto sprobowac.. nieraz kilka procent poprawy w jakosci nasienia czy komorek moze przesadzic sprawe .. w tych witamonach jest wszystko co potrzebne, przeczytaj sklad .. A na antyciala robilas badania? ja bede miala tym razem AH, bo nieraz powodem moze byc zbyt gruba otoczka dlatego nie wydostaje sie i nie zagniezdza a po nacieciu ulatwia zarodkom zagniezdzenia.. Ale to lekarz raczej powinien przeanalizowac wasz przypadek..

Madzialenak no to niezle. Dobrze, ze juz wiesz co i jak. Mozesz to kontrolowac swiadomie:)) Ja z kolei na odwrot- wielkimi silami, podwojne leki i 7 komorek, z czego 4 sie zaplodnily, a i tak uznali to za sukces ;)
Tez slyszalam o tym nacinaniu, ze latwiej jest sie jemu wtedy zagniezdzic, ale osobiscie tego nie mialam. Podobno vit b jest wazna, ja biore 2 rodzaje. Ale ja to w ogole nie dlugo swiecic bede ;P

Hej dziewczyny ja jestem na stymulacji jutro sie dowiem kiedy pi-up boje sie troche jak mi rosną pęcherzyki ogólnie trzymajcie kciuki napisze w czwartek bo jutro póżno wróce.

Madzialenak no właśnie czytam tą Twoją stopke i tak mi smutno, że tyle musiałaś przejść, ale ja wierzę że każda z nas będzie mamą, i Ty też napewno. Ja brałam jeszcze vit B6 i B12, Koenzym Q10, Wit C duża dawka, Folik, Cynk, Magnez, Selen +E i od punkcji malutka dawkę aspiryny,ale co do niej nie byłam przekonana. Ale może właśnie takie zestawy są lepsze. Kochana tak bym chciała żeby los Ci teraz sprzyjał, zresztą każdej z Was tego życzę.

Ja sama tez się boję bo miałam jak narazie tylko jedno USG w 8 tyg kolejne będzie w 12t3d...Ach ta Anglia, jednak w Polsce fajnieszy dostęp do ginekologów.

reklama
Do góry