reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Biedroneczka83 a wyniki ogólne są takie. Jak je zrobiliśmy to myślałam, ze wszystko będzie ok, bo wg mnie "zachęcające"
Zobacz załącznik 844275

A odp od lekarza taka :( :
Zobacz załącznik 844276

Powiem Wam, ze strasznie się boje in vitro, bo u nas:
Mój wiek: +40, AMH: 0,67, immunologia skopana (Nk 27%, Il10 poniżej normy, zapalne powyżej), mutacje zakrzepowe, plemniki: nie bardzo..... ja mam SM do tego. Wszędzie wszystko zawodzi, wiec ciężko uznać coś za konkretną przyczynę.
Jak dawca nasienia - to może to moja komórka już szwankuje. Jak KD to Mize ten plemnik źle zapłodni, jak pgd to jeśli komórka zła to nie będzie zarodków, jak adopcja zarodka to immunologia i tak zwalczy - jak wszystko. Przy SM obce geny miga pobudzić chorobę, bo organizm będzie podwójnie zwalczał obce ciało :(

Trzymam kciuki za dzisiejsze Wasze transfery, bety itp

@annemarie jak u Ciebie?

Marshia macie za dobre wyniki na dawcę nasienia. Ja przy takich bym się naturalnie starała. Myślę że wiekszym problemem może być jakość Twoich komórek. A in vitro może być dobrym rozwiązaniem, bo przez pgd pewnie możecie sprawdzić zarodek pod kątem dziedziczenia sm.

reklama
Od rana ciągnie mnie w pachwinie... W nocy budziłam się 3 razy ( raz jakiś ból, 2 raz było mi strasznie gorąco a 3 wzywał pęcherz)
Czasem coś strzyknie w kręgosłupie, ale nie odbieram tego jako "objawy" od wczoraj funkcjonuje zupełnie normalnie. :D
Nie ma co analizować!
Na wymioty uważaj bo zszarpiesz brzucho... Jedz lekkostrawne produkty..
Więcej spokoju a będzie dobrze;)
Narazie tylko podbija do wymiotow mnie wczoraj bolał brzuch nad ranem mocno i kręgosłup dzisiaj jest git oprócz tych nudności kochana musi być dobrze weź i nie analizuj ;) jak człowiek pragnie aby wkoncu sie udało; ) który Ty dzisiaj jesteś dzień po transferze kiedy miałaś transfer bo nie pamiętam

Marshia macie za dobre wyniki na dawcę nasienia. Ja przy takich bym się naturalnie starała. Myślę że wiekszym problemem może być jakość Twoich komórek. A in vitro może być dobrym rozwiązaniem, bo przez pgd pewnie możecie sprawdzić zarodek pod kątem dziedziczenia sm.

Serio uważasz, ze te wyniki są ok??? W msome Tylko 2% prawidłowych z tej 1 grupy. I chromatyna 19%. Fakt, ze jedt ich tak dużo i tak szybkie..... ;) ze te 2% z takiej liczby, to czasem jak u innego 4% z mniejszej liczby plemników... ;) Ale obawiam się, zecto moje życzeniowe myślenie
@anett96 ja mam NK 27%. Przyznam, ze się Pasnikowi nie podobały. Do tego cytokiny rozwalone na amen i gdyby nie moje SM, to od razu wysyłałby mnie na szczepienia.

Narazie tylko podbija do wymiotow mnie wczoraj bolał brzuch nad ranem mocno i kręgosłup dzisiaj jest git oprócz tych nudności kochana musi być dobrze weź i nie analizuj ;) jak człowiek pragnie aby wkoncu sie udało; ) który Ty dzisiaj jesteś dzień po transferze kiedy miałaś transfer bo nie pamiętam
4 dpt ( transfer mialam we wtorek) dwóch 3dniowych ❤️❤️

Dziewczyny ktore robily badania cytotoksycznosci NK. Sydor kazal mi w 2polowie cyklu... zapisana jestem na badania od miesiaca, a @ mi sie przesunal i wypada ze mialabym badanie w 13dc... i nie wiem co robic. Czy badac i liczyc ze wyniko beda jakies nie takie czy przesunac i czekac kolejne tygodnie... :(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ktore robily badania cytotoksycznosci NK. Sydor kazal mi w 2polowie cyklu... zapisana jestem na badania od miesiaca, a @ mi sie przesunal i wypada ze mialabym badanie w 13dc... i nie wiem co robic. Czy badac i liczyc ze wyniko beda jakies nie takie czy przesunac i czekac kolejne tygodnie... :(

Ja wiem ze to nie jest Pasnik.ale może wyslij do niego maila. Ja bralam pierwszy wolny termin niezaleznie od cyklu bo mi.nic takiego nie kazal ale jak masz watpliwosc to sprobuj.wyslac maila

Nk bada się w II połowie cyklu, bo zaczynają rosnąć od owulacji. Im bliżej okresu, tym wynik wyższy i bardziej wiarygodny w tym znaczeniu o ile jest ich za dużo.
Paśnik zawsze zleca w II połowie cyklu robić to badanie

Nie wiem jak u innych dziewcząt, ale mnie pytano o to oraz ilu dniowy zarodek. Nie był to dla mnie problem, bo badania robiłam w klinice w której przeszłam procedurę i w której jestem pod opieką ginekologa.
Właśnie pierwsze też miałam w "swojej" klinice i też nie zwróciłam na to uwagi, a teraz właśnie dostałam skierowanie od lekarza u którego zdecydowałam się prowadzić ciążę i mąż zauważył że w uwagach jest tam napisane in vitro, więc nas to zastanawia

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry