reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Agniecha1508 a na jakim Ty jesteś etapue ze staraniami? Ja na tym wątku z doskoku, wiec nue kojarzę historii wszystkich. Masz ciąże za sobą? Zachodzisz naturalnie czy wcale? Napisz mi coś o sobie. Macie badania plemników? Ile prawidłowych?

Powiedzcie mi proszę w ogoke dziewczyny - zrobiliśmy MSOME i wyniki takue:
1 grupa 2%
2 grupa 1%
3 grupa 13%
Całkowicie nieprawidłowe 84%
Czy do zapłodnienia trzeba muec 4% tylko z tej pierwszej grupy???
Chromatyna 19% :/

reklama
Dziewczyny musieliśmy się zatrzymać dostałam rozstroju żołądka i lekkiej biegunki:/

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

@Agniecha1508 a na jakim Ty jesteś etapue ze staraniami? Ja na tym wątku z doskoku, wiec nue kojarzę historii wszystkich. Masz ciąże za sobą? Zachodzisz naturalnie czy wcale? Napisz mi coś o sobie. Macie badania plemników? Ile prawidłowych?

1 grupa 2%
2 grupa 1%
3 grupa 13%
@marshia - ja z tych starszych co po 40 za robienie dzieci sie biora - 5 lat staran ,1 ivf nie udane , zbieramy kasiorke na 2 podejscie. U nas z obojgiem wszystko oki - my z tych Ona moze - On moze , ale razem nie trybi - poprostu przeszkodą jest PESEL - jak to moj gin mówi. Ani ja , ani m@łzowina ma dziecikow nie mamy , nigdy w ciazy nie byłam

1 grupa 2%
2 grupa 1%
3 grupa 13%

Te normy mówią o 4% ale myślę, że te 2% cuda Wam zdziałają [emoji6] ważne, że chociaż te 2% zasuwa. [emoji6]

Kochane koleżanki - z okazji tych świąt życzę Wam samych jajek - pięknie wystymulowanych - samych poprawnych genetycznie i w ilościach ogromnych, potem jajek pięknie zapłodnionych, potem pięknie się dzielących a na koniec super się zakorzeniających! [emoji6] [emoji6] [emoji6] jajecznej wiosny i jajecznego 2018/2019 - niech jedynaki i bliźniaki będą z nami wszystkimi wkrótce!!

[emoji253][emoji255][emoji257][emoji257][emoji258][emoji254][emoji272][emoji254][emoji254][emoji255][emoji257][emoji255][emoji258][emoji272][emoji254]

Limonka - [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kochane:-) :) tak mnie wzielo na romyslanie i mam pytanie...moze glupie ale no ja poczatkujaca jestem...:errr:
Otoz tak patrze na te normy bety w tyg ciazy i zastanawiam sie czy to sa tyg od @ czy od zapłodnienia liczone? :-p

@Biedroneczka83 a wyniki ogólne są takie. Jak je zrobiliśmy to myślałam, ze wszystko będzie ok, bo wg mnie "zachęcające"
IMG_5166.jpg

A odp od lekarza taka :( :
IMG_5167.jpg

Powiem Wam, ze strasznie się boje in vitro, bo u nas:
Mój wiek: +40, AMH: 0,67, immunologia skopana (Nk 27%, Il10 poniżej normy, zapalne powyżej), mutacje zakrzepowe, plemniki: nie bardzo..... ja mam SM do tego. Wszędzie wszystko zawodzi, wiec ciężko uznać coś za konkretną przyczynę.
Jak dawca nasienia - to może to moja komórka już szwankuje. Jak KD to Mize ten plemnik źle zapłodni, jak pgd to jeśli komórka zła to nie będzie zarodków, jak adopcja zarodka to immunologia i tak zwalczy - jak wszystko. Przy SM obce geny miga pobudzić chorobę, bo organizm będzie podwójnie zwalczał obce ciało :(

Trzymam kciuki za dzisiejsze Wasze transfery, bety itp

@annemarie jak u Ciebie?

Załączniki

• IMG_5166.jpg
    IMG_5166.jpg
    79,9 KB · Wyświetleń: 494
  • IMG_5167.jpg
    IMG_5167.jpg
    71,4 KB · Wyświetleń: 484
Nie mam zamiaru bąbelka puszczać nigdzie indziej niż w moim brzuszku my już w Chociwlu i mamy takie piękne słoneczko;) to chyba jakiś znak bo ostatnio jak mieliśmy transfer bylo pochmurnie:)
de0c03e35abab58c8fb267576a91fc70.jpg

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Powodzenia!! Trzymam kciuki z moim kropkiem [emoji110] [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

@Biedroneczka83 a wyniki ogólne są takie. Jak je zrobiliśmy to myślałam, ze wszystko będzie ok, bo wg mnie "zachęcające"
Zobacz załącznik 844275

A odp od lekarza taka :( :
Zobacz załącznik 844276

Powiem Wam, ze strasznie się boje in vitro, bo u nas:
Mój wiek: +40, AMH: 0,67, immunologia skopana (Nk 27%, Il10 poniżej normy, zapalne powyżej), mutacje zakrzepowe, plemniki: nie bardzo..... ja mam SM do tego. Wszędzie wszystko zawodzi, wiec ciężko uznać coś za konkretną przyczynę.
Jak dawca nasienia - to może to moja komórka już szwankuje. Jak KD to Mize ten plemnik źle zapłodni, jak pgd to jeśli komórka zła to nie będzie zarodków, jak adopcja zarodka to immunologia i tak zwalczy - jak wszystko. Przy SM obce geny miga pobudzić chorobę, bo organizm będzie podwójnie zwalczał obce ciało :(

Trzymam kciuki za dzisiejsze Wasze transfery, bety itp

@annemarie jak u Ciebie?
@marshia Kobieto kuchana ja tez 40 plus NK ponizej normy itd ... Bedzie dobrze - bo jak nie my to quwa kto - dla nas tez słonce zaswieci. Tylko jak juz gdzies tu @annemarie napisała - mosimy sie troche pogimnastykować.Głowa do góry kochana damy radę - któraś na tym forum zgasi ostatnia światło :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry