reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam dyspozycję od Pasnika (zalecenia z wizyty), bez kartki od lekarza ani rusz faktycznie
Ja lazilam za tym 3 dni od lekarza do lekarza. Ja akurat mialam kartkę od Sydora i w koncu udalo mi sie znalezc lekarza ktory wypisal mi dyspozycje podania i jezdzilam na opieke nocna i tam mi za free podawali ake ile mnie to nerwow kosztowało

reklama
Ja lazilam za tym 3 dni od lekarza do lekarza. Ja akurat mialam kartkę od Sydora i w koncu udalo mi sie znalezc lekarza ktory wypisal mi dyspozycje podania i jezdzilam na opieke nocna i tam mi za free podawali ake ile mnie to nerwow kosztowało

A to jeszcze inaczej. Ja mam tylko zalecenia z wizyty. Myślałam, ze to wystarczający "dokument". Ale u mnie pielęgniarka "po znajomosci", wiec tez inaczej na to patrzy.

Boję sie tak duzo tego relanium brać aby sie nie uzależnić dzisiaj wzięłam 2 nospy narazie przestał boleć brzuszek muszę jechać na zakupy z mężem bo pani musi mówic co kupić hehe kupię sobie jakąś Kiecke mamusia musi pięknie na święta wyglądać; )

Mnie pobolewa brzuch okresowo, ale delikatnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

@dzoasia, Slonce moja Ty kucharzyno! Podrzucilabys przepis na ciasto marchewkowe bo na pewno pyszny znasz [emoji10][emoji10][emoji10][emoji10]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

@Koniczyna82 bada temat ale ona z pracy jest ubezpieczona w jakims Medicover czy cos w tyntym stylu i tan jej chyba beda podawac z tym ze ona ma dokumentacje medyczna wskazująca na konieczność podania

Będzie mi podawać firma obwoźnych pielęgniarzy. Myśle ze specjalizują się w podawaniu kroplówek na kaca. Mam skierowanie i recepty od Paśnika. Ale koleś co ze mną rozmawiał w ogóle się nie pytał o to czy mam papier. Pytał się czy mam lek, receptę. Ja się sama upewniłem ze z moimi papierami problemu nie będzie z podaniem.

Lek z recepty 30 zł, sol fizjo 5zl kroplówka 80 jeśli się umawiam na podłączenie w domu a potem podjada odłączyć bez siedzenia ze mna

Tak jak mowisz...nie inaczej...
A masz mdlosci jakies bo ja mam juz...nawet w nocy sie budze z ssacym zoladkiem....masakra.....i bekam jak krowa..
Ale wiecz co...cieszy mnie to :-D:-D:-D
Ja już nawet raz oddawalam co zjadłam :p z pięknym uśmiechem na twarzy to robiłam :D ale tak naprawdę to u mnie część objawów jest od leków bo mam ich naprawdę ogromną ilość :szok: ale biorę grzecznie i nawet zastrzyki mi nie przeszkadzają :biggrin2:

Dziękuję @Koniczyna82 za informację, ale powiedz mi - Ty tak twierdzisz ale widziałaś wyniki moje wszystkie które rano wypisałam czy samo NK?

Hej. Tak, widziałam całość ale te trzy ostatnie linijki to jest etap do którego nie doszłam jeszcze nigdy wiec nie mam rozeznania. Jedna wartość zwiazana z krążeniem masz na poziomie 0,3 MoM (1 MoM to taka średnia) wiec pewnie ona rzutuje na to co cię stresuje w tej ostatniej linijce. Myśle ze na tej podstawie będą cię cię bacznie obserwować. Ale to już moje przypuszczenia bo nie znam sie na tych wartościach. W każdym razie jeśli chodzi o ryzyko trisomii tych podstawowych myśle ze nie masz co o nich więcej myśleć. Trzymaj się cieplutko.

reklama
Wiesz moze czy Clexane to to samo co Fraxiparine? Bo ja kurcze bralam zawsze rano [emoji53] Pytalam w klinice o to polozna i powiedziala mi, ze pora dnia jest nieistotna, wazne zeby brac co ok 24h, bo tyle dziala podawana dawka heparyny. Teraz u mnie to i tak juz nie ma znaczenia, ale moze przy crio bym przeszla na zastrzyki wieczorne

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Link do: Co zamiast Clexane? Lista zamienników leku przeciwzakrzepowego

Z artykulu wynika ze to to samo, tylko trzeba uwazac na reakcje z innymi lekami.ja tez mam clexane i zadnych problemow .

Do góry