reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@dżoasia a w jaki sposób relanium minimalizuje ryzyko cp?

Dziewczyny czy przypadkuem któraś z Was wie ile kosztuje cewnik inseminacyjny? Dziś przy podaniu accofilu skasowali mnie za "zabieg ginekologiczny" 250 i dodatkowo za cewnik 50 zeta (a to pewnie ze 3-5 zeta kosztuje??? :/ )

reklama
@dżoasia a w jaki sposób relanium minimalizuje ryzyko cp?

Dziewczyny czy przypadkuem któraś z Was wie ile kosztuje cewnik inseminacyjny? Dziś przy podaniu accofilu skasowali mnie za "zabieg ginekologiczny" 250 i dodatkowo za cewnik 50 zeta (a to pewnie ze 3-5 zeta kosztuje??? :/ )
Masz wyciszona macice, wiec nie wierzga i nie wypluwa bąbla do jajowodow czy gdzies, tylko malenstwo zostaje tam gdzie jego miejsce:) nie polecam tego przy naturalsach bo jesli rozkurcza macice to i obniza perystaltyke jajowodow i tym samym to ryzyko moze zwiekszyc.
U mnie w klinice usluga "cewnik do accofilu" kosztuje 200zl z podaniem i mi sie to wydawalo duzo, ale u ciebie widze zdzieraja jak moga.

Cześć kochane, w pierwszej kolejności proszę o usunięcie mnie z kalendarza (30.03) :( niestety muszę iść do onkologa i zrobić biopsję węzłów chłonnych... i mam do Was pytanie, miałam do jutra brać estrofem, myślicie że mogę go tak po prostu odstawić? To jest mój 12dc.
O Jezu. Co sie dzieje??

Cos tam polezalam, zaczelam klecic ciacho na swieta, ale dokoncze.jutro, poza tym nie moge zyc bez pracy i bylam na 3 godz bo trza bylo szkolenie zalodze przeprowadzic:) a teraz mnie rozklada po porannym accofilu wiec mykam do spania, lepetyna boli, plecy bola ojojoj. Jutro leze do poludnia;)
@tamiza a ty czujesz juz kopniaki? :D
Jasne Stanisław i Apolonia dają popalić:-D
A tak na poważnie to staram się leżeć... Średnio mi to wychodzi... Dla zabicia czasu robię zakupy dla koni przez internet:D

Dziewczyny czy jeśli mrożę zarodek i płace za rok mrożenia i jak w międzyczasie wykorzystam ten jeden który zamroziłam i chce mrozić kolejne to znów płaci się od nowa ? W moim przypadku to 900 zł, dziś byłam w klinice i pani w recepcji mnie zaatakowała ze mam niezapłacone za mrożenie Zarodka, trochę się zdziwiłam ze po 2 miesiącach a byłam tam kilka a może kilkanaście razy dopiero teraz mi to mówi [emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ogólna zasada jest taka, że lekarz ustala dzień punkcji jak co najmniej 3 pęcherzyki mają średnicę powyżej 16mm (jeżeli oczywiście rośnie ich 3 lub więcej). Pęcherzyk rośnie ok 2 mm na dobę. Wtedy jak te 3 mają powyżej 16mm to z reguły punkcja jest za 2 dni, tak, żeby miały te ok 20mm. Który dzień stymulacji masz? miałaś już jakiś monitoring?

Dzis mam 5 dzien menopuru. Jutro 6 i ostatni a w piatek monitoring. Jak bylam w zeszla srode u gin to powiedzial ze u mnie bedziemy na granicy hiperstymulacji bo mam 50 malych pecherzykow. Troche sie tego przestraszylam...tak bardzo chcialabym transfer ze swiezych zarodkow. Nie mrozonych i by nie odkladac tego w czasie:)

reklama
Do góry