reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny musze sie pochwalic chociaz to temat z innej beczki..Te ktore sa tu dluzej wiedza ze ja po nerwicy po kilkunastuletniej pracy w korppracjach na kierowniczych stanowiskach z deprwsja i ze szukalam pracy. I moje marzenie sie spelnilo!!!! Dostalam prace w fundacji!!! Boze jak sie ciesze[emoji16] w koncu moja praca bedzie miala sens a nie tylko wynik wynik i zwalnianie ludzi..

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana! Super! Gratuluje i bardzo sie ciesze! [emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Już teraz będę jutro z rana tylko kilka rzeczy zawuoze i z głowy przeprowadzka na 2 tyg albo więcej;)

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

A powiedzcie mi prosze czy dzien punkcji mozna sobie jaks wyliczyc? Ja wiem ze wszyzstko zalezy od organizmu jak zareqguje na stymulacje ale...na co zwrocic uwage moze po badaniu estradiolu da sie to rozpoznac? W piatek ide na wizyte. A we wtorek po swietach zalatwilam sobie wolne w pracy..dlatego chcialabym bardzo by pounkcja byla wlasnie w ten dzien. Doktorek powiedzial ze to mozliwe ale sie zobaczy.

reklama
A powiedzcie mi prosze czy dzien punkcji mozna sobie jaks wyliczyc? Ja wiem ze wszyzstko zalezy od organizmu jak zareqguje na stymulacje ale...na co zwrocic uwage moze po badaniu estradiolu da sie to rozpoznac? W piatek ide na wizyte. A we wtorek po swietach zalatwilam sobie wolne w pracy..dlatego chcialabym bardzo by pounkcja byla wlasnie w ten dzien. Doktorek powiedzial ze to mozliwe ale sie zobaczy.
Ogólna zasada jest taka, że lekarz ustala dzień punkcji jak co najmniej 3 pęcherzyki mają średnicę powyżej 16mm (jeżeli oczywiście rośnie ich 3 lub więcej). Pęcherzyk rośnie ok 2 mm na dobę. Wtedy jak te 3 mają powyżej 16mm to z reguły punkcja jest za 2 dni, tak, żeby miały te ok 20mm. Który dzień stymulacji masz? miałaś już jakiś monitoring?

Do góry