reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny dostałam znowu badanie od Pasnika i teraz już wiem,ze mogę się martwić bo badanie jest nie prawidłowe :( wiem,ze tam jest wszystko wyjaśnione ,ale czy któraś może mi powiedziec takim prostym językiem co to jest i czy rzeczywiście powinnam się zacząć martwić i zwalać winę na ten współczynnik ? Czy te wszystkie niepowodzenia są spowodowane tym badaniem?? Plissssss poratujcie bo już teraz to zaczynam faksował
Wg mnie masz to samo co ja. Będziesz musiała cała ciążę brać clexane czyli zastrzyki z heparyny. Ale girls poprawcie mnie jeśli się mylę.

reklama
Wg mnie masz to samo co ja. Będziesz musiała cała ciążę brać clexane czyli zastrzyki z heparyny. Ale girls poprawcie mnie jeśli się mylę.
A powiedz mi kochana bo wole wiedzieć na co mogę się przyszykować czy te zastrzyki kupuje się na zaś czy jak to jest? I cxy u ciebie się udało bo ja już mylę niektóre osoby ;)

Hej dziewczyny dostałam znowu badanie od Pasnika i teraz już wiem,ze mogę się martwić bo badanie jest nie prawidłowe :( wiem,ze tam jest wszystko wyjaśnione ,ale czy któraś może mi powiedziec takim prostym językiem co to jest i czy rzeczywiście powinnam się zacząć martwić i zwalać winę na ten współczynnik ? Czy te wszystkie niepowodzenia są spowodowane tym badaniem?? Plissssss poratujcie bo już teraz to zaczynam faksował
Wg mnie masz po prostu mutacje Pai1. Ja tez to mam. Moze to wpływac na wieksza krzepliwosc krwi a wiec problemy z zagniezdzeniem. Heparyna i bedzie wszystko ok

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A powiedz mi kochana bo wole wiedzieć na co mogę się przyszykować czy te zastrzyki kupuje się na zaś czy jak to jest? I cxy u ciebie się udało bo ja już mylę niektóre osoby ;)
Ja jestem w trakcie szczepień. W nast tyg jadę na drugie. Docent powiedział że przed planowanym wszczepienie mam zacząć brac te zastrzyki I powiedział że wpisze na refundacje.a I będę musiała je robić codziennie w trakcie ciąży. Mi wyszło też że nie przyswaja standardowego kwasu foliowego.

Kochana wg mnie nie masz wiekszego powodu do zmartwienia. Czeka cie heparynka w ciazy. W pl niektorzy lekarze.przepisuja ja nawet tak na wszelki wypadek wiec.loozik :)

@Iskra_82 aż sobie musiałam to sprawdzić!
Faktycznie patrzą na FSH albo AMH!
@KaIno już widać że Twój lekarz jest spoko!
U większości dziewczyn pytają tylko o AMH

kontrolowana hiperstymulacja jajników u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia w celu uzyskania rozwoju mnogich pęcherzyków w programach wspomaganego rozrodu, rokujących uzyskanie prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania (hormon folikulotropowy – FSH poniżej 15 mlU/ml w 2-3 dniu cyklu lub hormon antymüllerowski – AMH powyżej 0,7 ng/ml (wg II standardu), u których nie stwierdza się wcześniejszych, niedostatecznych odpowiedzi na stymulację owulacji oraz bez nawracających poronień
z tym samym partnerem – refundacja do 3 cykli;

A to ciekawostka :)
To lepiej badać fsh bo jest tańsze:D

reklama
Witajcie kochane :)
Wizytę w Ośrodku Adopcyjnym przełozyli nam na przyszły czwartek takze czekamy z niecierpliwością :)
Dzisiaj odebrałam wyniki krwi męza, jestem w szoku, wszystko jest w normie:
TSH (III generacja) wynik: 1,302 normy: 0,3-4,5
Testosteron wynik: 4,86 normy: 1,63-34,0
FSH wynik: 2,18 normy: 1,0-12,0
LH wynik: 3,15 normy: 0,57-12,07
Prolaktyna wynik: 11,58 normy: 3,46-19,04
Przypomnę iz u męza dwa razy nie wykryto plemników w nasieniu oraz na USG jąder zobaczono liczne zylaki, mamy skierowanie na operację ale zastanawiamy się czy do niej podchodzic.

Co myślicie o tych wynikach? moze to faktycznie nasieniowody są niedrozne i stad ten brak plemników w nasieniu?? Na wizytę jedziemy w poniedziałek i dopiero wtedy będziemy robic badania genetyczne.

Zaskakująco dobre. Jedynie testosteron w dolnej granicy ale w normie. Nie wiadomo czy operacja żylaków pomoże, ale brak operacji na pewno nie pomoże więc nie macie nic do stracenia robiąc operację.

Do góry