reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

I prawidlowo brawo za podejscie sadzanie dziecka na sile czy kupowanie chodzika nie jest dobrym pomyslem. Dziecko samo powinno robic wlasciwe rzeczy dla danego momentu rozwoju.
Dzieciaczki sa cudowne coraz bardziej zakochuje sie w blizniakach ;)
Hehe a Piotrus prawdziwy facet od najmlodszych lat ( podaj kobieto ...) :D
Dziekuje [emoji8][emoji8][emoji8] blizniaki sa na prawde super. Pierwszych kilka tygodni jest baaardzo ciezkich ale potem jak sie widzi, ze dzieci zaczynaja wchodzic ze soba w interakcje....cos pieknego

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017

reklama
Takie oczekiwanie jest najgorsze...wiem cos o tym.
Noje szkraby maja sie dobrze, jeszcze nie siedzimy i ja ich tez nie sadzam. Wychodze z zalozenia ze usiada jak beda na to gotowi. Ola prwnie szybciej niz Piotrus bo maly jest patentowanym leniuszkiem haha. Umie robic wuele rzeczy ale najchetniej chcialby abym to ja mu podawala bo po co sie wysilac haha

c765d8feca02b06f1ed31b3f974dd812.jpg
cceb823649abc6ee01b4c739cbc699d0.jpg

Super :) a jakie oczka duże.... cudne , niech się zdrowo chowają :) jeśli chodzi o niepopedzanie dziecka w jego rozwoju to popieram. Mój syn był silnym dzieckiem i bardzo ruchliwym więc wszystko robił wcześnie . Wiem ze każde dziecko rozwija się w swoim tempie i nie ma nic na siłę... no może nauka w przypadku mojego syna :D wczoraj z tego całego napięcia sama ze sobą nie wytrzymywalam....czasami nie umiem ogarnąć swoich emocji. Ale dzisiaj jest już lepiej :)
miłej niedzieli , ucałuj maluchy od cioci forumowej:* :*

Przeciez ja pisze ze zmniejszylam dawki z 10 mg do 5 mg przez tydzien i teraz 0,25 mg przez tydzien toz nie zucilam od razu. Biorac leli rzygakac i w ciaglym bolu byc tez nie kest dobrze od lekow wrzody mi sie poroboly - przynajmniej taki bol no a probiotyki biore nie daje to reziltatow
Na to wychodzi ze powinnas isc do lekarza z tym bolem. Moze wystarczy zrobic jakas dietw tupu zero ostrego i same gotowane albo niestety moze trzeba zadzialac lekami. Fakt jest taki ze my tu wszystkie lykamy garsc lekow i wszystko ok jest wiec na Twoim miejscu w poniedzialek do ogolnego po skierowanie na badania z brzuchem.

Super :) a jakie oczka duże.... cudne , niech się zdrowo chowają :) jeśli chodzi o niepopedzanie dziecka w jego rozwoju to popieram. Mój syn był silnym dzieckiem i bardzo ruchliwym więc wszystko robił wcześnie . Wiem ze każde dziecko rozwija się w swoim tempie i nie ma nic na siłę... no może nauka w przypadku mojego syna :D wczoraj z tego całego napięcia sama ze sobą nie wytrzymywalam....czasami nie umiem ogarnąć swoich emocji. Ale dzisiaj jest już lepiej :)
Ucaluje. Ja tez ostatnio moewam gorsze dni. To chyba przesilenie wiosenne. Ostatnio moj lekarz powiedzial ze nie bardzo widzi tegoroczny transfer co mnoe troche wkurzylo. No i z tego wszystkiego kupipam sobie paczke fajek....wiem glupie to ale przynajmniej mam swoje 5 minut w ciagu dnia. Popalam max 2 - 3 papierosy dziennie, wymykam sie na balkon jak moje maluchy spia. Nie ma wyjscia, od stycznia trzeba bedzie wracac do pracy [emoji21]

Ucaluje. Ja tez ostatnio moewam gorsze dni. To chyba przesilenie wiosenne. Ostatnio moj lekarz powiedzial ze nie bardzo widzi tegoroczny transfer co mnoe troche wkurzylo. No i z tego wszystkiego kupipam sobie paczke fajek....wiem glupie to ale przynajmniej mam swoje 5 minut w ciagu dnia. Popalam max 2 - 3 papierosy dziennie, wymykam sie na balkon jak moje maluchy spia. Nie ma wyjscia, od stycznia trzeba bedzie wracac do pracy [emoji21]

A nie możesz iść na wychowawczy? A transfer pewnie dlatego nie widzi bo za wcześnie po cesarce tak ? Macie z tego co pamiętam jeszcze jedna sniezynke. Podziwiam ze tak szybko wogole chciałabym wracac po malucha, jak widać macierzyństwo Ci służy :)
Odnośnie papierosów to sama wiesz że od 2-3 się zaczyna a później jest więcej więc lepiej przerzuc się na cukierki ;) ;)

Kochana mi nie chodzilo o to ze dziecko samo robi cos wczesniej czy pozniej. Nienormalna rzeczajest ze rodzice wsadzaja dzieciaki w chodzik zeby sobie pochodzilo a przy okazji maja troche spokoju bo przeciez chodzik stabilny trzyma to nic sie nie stanie. Otoz stanie dziecko ktore samo nie stanelo nanogach dzieki chodzikowi wypracowuje sobie zly model chodu chod w chodziku jest na paluszkach i tak niestety bardzo czesto zostaje na jakis cxas co zaburza prawidlowy rozwoj stop chodu i prowadzi do wad

Och znam ten bol fajka dobra na wkurzenie i stres niestety :(

reklama
A nie możesz iść na wychowawczy? A transfer pewnie dlatego nie widzi bo za wcześnie po cesarce tak ? Macie z tego co pamiętam jeszcze jedna sniezynke. Podziwiam ze tak szybko wogole chciałabym wracac po malucha, jak widać macierzyństwo Ci służy :)
Odnośnie papierosów to sama wiesz że od 2-3 się zaczyna a później jest więcej więc lepiej przerzuc się na cukierki ;) ;)
Na wychowawczy moge ale raczej trudno byloby nam zwiazac wtedy koniec z koncem. Pieniadze do domu musze przynosic. Co do fajek to wiem jak jest. Nie palilam 5 lat a wczesniej ponad 10 lat palilam wiec faktycznie wiem jak jest....eh....nie pozostaje nic innego jak puknac sie w glowe i tyle

Do góry