reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
.... A pytania o termin kolejnego podejscia i pozniej ciagle podpytywania co slychac odbieram jak pewien rodzaj presji otoczenia, ze wszyscy juz oczekuja tej naszej ciazy, pretensje ze to tak dlugo trwa, zupelnie jakbysmy robili w tym kierunku wciaz za malo..
Tylko w Was czuje wsparcie, a przede wszystkim pelne zrozumienie. Nie wyobrazam sobie jak moglabym przechodzic przez to wszystko bez Was.
Przepraszam Was Kochane, ze tak mi sie ulalo, ale nawet nie sadzilam, ze mam w sobie az tyle negatywnych emocji w zwiazku z tematem [emoji52]
Dziekuje ze jestescie [emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

To ja bym w takiej sytuacji przestała relacjonować co i kiedy. Twój komfort i spokój jest bardzo ważny!!!

Homocysteine mam w normie 5.72
Myślałam jeszcze o wi d3 b12 i b6
A jest taka b13(czy miało być b 12?
Miało być 12 :)
A homocysteine to masz wiec świetna, nie tylko w normie.
Co do kwasu foliowego to moje laboratorium ma normy do 19 chyba. Ty piszesz ze do 26 wiec może inna metoda mierzą czy poprostu poprzeczkę ustawili wyżej. I przy normie do 19 większość dziewczyn co suplementują kwas foliowy przed ciaza to maja go sporo ponad 20

Hej dziewczyny:-) :)
Troche mnie nie było,niestety ciężki okres w pracy noi musiałam się dodatkowo wyciszyć po ostatnim niepowodzeniu.
Powiedzcie mi proszę do jakiego lekarza mam się udać przy mutacji mthfr c677t homozygota,byłam u genetyka w klinice i usłyszałam że to nic poważnego i dopiero jak mi się nie uda zajść w ciąże (conajmniej trzy razy)to będziemy dalej coś z tym robić,tylko teraz tak,jak wyczytałam w internecie(dr googl:-) :) to przy tej mutacji należy brać kwas foliowy metylowany(wynik mojego kwasu to 45,50 norma 26.80 czyli dużo za dużo) czy hematolog jest w stanie jakoś pomóc ;już sama nie wiem.
W sobotę mam wizyte u nowego lekarza kliniki wiec może jego też podpytam;-) ;)
Miłego dzionka życzę :-D
Sprawdz sobie tez koniecznie poziom homocysteiny, wit. D, wit. B12, B6. Na innych forum czytalam ze dziewczyny badaja rowniez ferrytyne oraz jakies dwa bialka: chyba S i jeszcze jakies, ale niestety nie pamietam.
Z tego co ja wiem to najwazniejsze zebys nie miala zbyt wysokiego poziomu homocysteiny, bo to realnie zagraza ciazy. A co do lekarza, moja mutacje w miare ogarnia moj ginekolog (endokrynolog) i dietetyczka. Duzo tez czytam na necie. Ale wazne zeby sie nie nakrecac. Z ta mutacja mozna donosic ciaze, kwestia tylko dobrej suplementacji/lekow, takze nie martw sie na zapas [emoji4]

Mnie tez... zastanawiam się która to lekarka. Powiedz proszę ze to nie dr Z....
Koniczynko, mysle ze nie. U mnie sie nie pomylil z pustym pecherzem, 2 tyg po wizycie w Novum, gdy lezalam w Szpitalu Uniwersyteckim w Krk, mialam niemale konsylium w trakcie usg dopochwowego, gdzie x specjalistow ginekologii z tytulami naukowymi sprawdzalo czy zarodka napewno nigdzie nie ma i czy napewno mozna przeprowadzic lyzeczkowanie. A tamta sytuacja to byla jakas mega fatalna pomylki lekarki.. nic nie tlumaczy jej bledu, ale pewnie byla juz myslami na imprezie sylwestrowej i zrobila badanie pobieznie.. kurcze, nie miesci mi sie to w glowie, a o tym jak to swiadczy o jej profesjonalizmie juz nie wspomne..

reklama
Hej dziewczyny:-) :)
Troche mnie nie było,niestety ciężki okres w pracy noi musiałam się dodatkowo wyciszyć po ostatnim niepowodzeniu.
Powiedzcie mi proszę do jakiego lekarza mam się udać przy mutacji mthfr c677t homozygota,byłam u genetyka w klinice i usłyszałam że to nic poważnego i dopiero jak mi się nie uda zajść w ciąże (conajmniej trzy razy)to będziemy dalej coś z tym robić,tylko teraz tak,jak wyczytałam w internecie(dr googl:-) :) to przy tej mutacji należy brać kwas foliowy metylowany(wynik mojego kwasu to 45,50 norma 26.80 czyli dużo za dużo) czy hematolog jest w stanie jakoś pomóc ;już sama nie wiem.
W sobotę mam wizyte u nowego lekarza kliniki wiec może jego też podpytam;-) ;)
Miłego dzionka życzę :-D

Kwas foliowy może być wysoki jak bralas synteczny. Koniecznie metylowany wybierz. I jeszcze b12 i b6 w postaci metylowanej. Zbadaj homocysteine. W czasie starań powinna być ok 6-7. A skąd jesteś?

Do góry