Homocysteine mam w normie 5.72A badałas wit b13, homocysteinę (koniecznie!) i wit b6 ewentualnie? Jak nie to zrób.
Myślałam jeszcze o wi d3 b12 i b6
A jest taka b13(czy miało być b 12?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Homocysteine mam w normie 5.72A badałas wit b13, homocysteinę (koniecznie!) i wit b6 ewentualnie? Jak nie to zrób.
.... A pytania o termin kolejnego podejscia i pozniej ciagle podpytywania co slychac odbieram jak pewien rodzaj presji otoczenia, ze wszyscy juz oczekuja tej naszej ciazy, pretensje ze to tak dlugo trwa, zupelnie jakbysmy robili w tym kierunku wciaz za malo..
Tylko w Was czuje wsparcie, a przede wszystkim pelne zrozumienie. Nie wyobrazam sobie jak moglabym przechodzic przez to wszystko bez Was.
Przepraszam Was Kochane, ze tak mi sie ulalo, ale nawet nie sadzilam, ze mam w sobie az tyle negatywnych emocji w zwiazku z tematem [emoji52]
Dziekuje ze jestescie [emoji173]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie tez... zastanawiam się która to lekarka. Powiedz proszę ze to nie dr Z....Tez jestesmy pacjentami Novum i powiem, ze az mnie zmrozilo po Twoim poscie... Nawet sobie nie wyobrazam przez co przeszliscie[emoji20]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Miało być 12Homocysteine mam w normie 5.72
Myślałam jeszcze o wi d3 b12 i b6
A jest taka b13(czy miało być b 12?
Ja powiedziałam bliskim żeby nie dopytywali bo czasem nie mam siły o tym mówić. A czasem sama mam ochotę. Wiec układ jest taki - jak ja zaczynam rozmowę to gadamy na ten temat, jak nie to nie.To ja bym w takiej sytuacji przestała relacjonować co i kiedy. Twój komfort i spokój jest bardzo ważny!!!
Dobrze juz teraz to git tylko mam mały katar jeszcze a pozatym to śladu po przeziębienie nie ma
A jak przeziebienie??
Sprawdz sobie tez koniecznie poziom homocysteiny, wit. D, wit. B12, B6. Na innych forum czytalam ze dziewczyny badaja rowniez ferrytyne oraz jakies dwa bialka: chyba S i jeszcze jakies, ale niestety nie pamietam.Hej dziewczyny
Troche mnie nie było,niestety ciężki okres w pracy noi musiałam się dodatkowo wyciszyć po ostatnim niepowodzeniu.
Powiedzcie mi proszę do jakiego lekarza mam się udać przy mutacji mthfr c677t homozygota,byłam u genetyka w klinice i usłyszałam że to nic poważnego i dopiero jak mi się nie uda zajść w ciąże (conajmniej trzy razy)to będziemy dalej coś z tym robić,tylko teraz tak,jak wyczytałam w internecie(dr googl to przy tej mutacji należy brać kwas foliowy metylowany(wynik mojego kwasu to 45,50 norma 26.80 czyli dużo za dużo) czy hematolog jest w stanie jakoś pomóc ;już sama nie wiem.
W sobotę mam wizyte u nowego lekarza kliniki wiec może jego też podpytam
Miłego dzionka życzę
Koniczynko, mysle ze nie. U mnie sie nie pomylil z pustym pecherzem, 2 tyg po wizycie w Novum, gdy lezalam w Szpitalu Uniwersyteckim w Krk, mialam niemale konsylium w trakcie usg dopochwowego, gdzie x specjalistow ginekologii z tytulami naukowymi sprawdzalo czy zarodka napewno nigdzie nie ma i czy napewno mozna przeprowadzic lyzeczkowanie. A tamta sytuacja to byla jakas mega fatalna pomylki lekarki.. nic nie tlumaczy jej bledu, ale pewnie byla juz myslami na imprezie sylwestrowej i zrobila badanie pobieznie.. kurcze, nie miesci mi sie to w glowie, a o tym jak to swiadczy o jej profesjonalizmie juz nie wspomne..Mnie tez... zastanawiam się która to lekarka. Powiedz proszę ze to nie dr Z....
No właśnie tłumacze mu ,ze pójdę sama choć szczerze mówiąc czy to nie głupio jak w szpitalu będę bez męża?Opiekuńczy
A tak serio - jak może czemu nie, zawsze raźniej. Ja wole żeby mój szedł do roboty bo musiał by brac wolne a dzieci drogie...
Hej dziewczyny
Troche mnie nie było,niestety ciężki okres w pracy noi musiałam się dodatkowo wyciszyć po ostatnim niepowodzeniu.
Powiedzcie mi proszę do jakiego lekarza mam się udać przy mutacji mthfr c677t homozygota,byłam u genetyka w klinice i usłyszałam że to nic poważnego i dopiero jak mi się nie uda zajść w ciąże (conajmniej trzy razy)to będziemy dalej coś z tym robić,tylko teraz tak,jak wyczytałam w internecie(dr googl to przy tej mutacji należy brać kwas foliowy metylowany(wynik mojego kwasu to 45,50 norma 26.80 czyli dużo za dużo) czy hematolog jest w stanie jakoś pomóc ;już sama nie wiem.
W sobotę mam wizyte u nowego lekarza kliniki wiec może jego też podpytam
Miłego dzionka życzę