reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
.... A pytania o termin kolejnego podejscia i pozniej ciagle podpytywania co slychac odbieram jak pewien rodzaj presji otoczenia, ze wszyscy juz oczekuja tej naszej ciazy, pretensje ze to tak dlugo trwa, zupelnie jakbysmy robili w tym kierunku wciaz za malo..
Tylko w Was czuje wsparcie, a przede wszystkim pelne zrozumienie. Nie wyobrazam sobie jak moglabym przechodzic przez to wszystko bez Was.
Przepraszam Was Kochane, ze tak mi sie ulalo, ale nawet nie sadzilam, ze mam w sobie az tyle negatywnych emocji w zwiazku z tematem [emoji52]
Dziekuje ze jestescie [emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

To ja bym w takiej sytuacji przestała relacjonować co i kiedy. Twój komfort i spokój jest bardzo ważny!!!

Homocysteine mam w normie 5.72
Myślałam jeszcze o wi d3 b12 i b6
A jest taka b13(czy miało być b 12?
Miało być 12 :)
A homocysteine to masz wiec świetna, nie tylko w normie.
Co do kwasu foliowego to moje laboratorium ma normy do 19 chyba. Ty piszesz ze do 26 wiec może inna metoda mierzą czy poprostu poprzeczkę ustawili wyżej. I przy normie do 19 większość dziewczyn co suplementują kwas foliowy przed ciaza to maja go sporo ponad 20

Hej dziewczyny:-) :)
Troche mnie nie było,niestety ciężki okres w pracy noi musiałam się dodatkowo wyciszyć po ostatnim niepowodzeniu.
Powiedzcie mi proszę do jakiego lekarza mam się udać przy mutacji mthfr c677t homozygota,byłam u genetyka w klinice i usłyszałam że to nic poważnego i dopiero jak mi się nie uda zajść w ciąże (conajmniej trzy razy)to będziemy dalej coś z tym robić,tylko teraz tak,jak wyczytałam w internecie(dr googl:-) :) to przy tej mutacji należy brać kwas foliowy metylowany(wynik mojego kwasu to 45,50 norma 26.80 czyli dużo za dużo) czy hematolog jest w stanie jakoś pomóc ;już sama nie wiem.
W sobotę mam wizyte u nowego lekarza kliniki wiec może jego też podpytam;-) ;)
Miłego dzionka życzę :-D
Sprawdz sobie tez koniecznie poziom homocysteiny, wit. D, wit. B12, B6. Na innych forum czytalam ze dziewczyny badaja rowniez ferrytyne oraz jakies dwa bialka: chyba S i jeszcze jakies, ale niestety nie pamietam.
Z tego co ja wiem to najwazniejsze zebys nie miala zbyt wysokiego poziomu homocysteiny, bo to realnie zagraza ciazy. A co do lekarza, moja mutacje w miare ogarnia moj ginekolog (endokrynolog) i dietetyczka. Duzo tez czytam na necie. Ale wazne zeby sie nie nakrecac. Z ta mutacja mozna donosic ciaze, kwestia tylko dobrej suplementacji/lekow, takze nie martw sie na zapas [emoji4]

Mnie tez... zastanawiam się która to lekarka. Powiedz proszę ze to nie dr Z....
Koniczynko, mysle ze nie. U mnie sie nie pomylil z pustym pecherzem, 2 tyg po wizycie w Novum, gdy lezalam w Szpitalu Uniwersyteckim w Krk, mialam niemale konsylium w trakcie usg dopochwowego, gdzie x specjalistow ginekologii z tytulami naukowymi sprawdzalo czy zarodka napewno nigdzie nie ma i czy napewno mozna przeprowadzic lyzeczkowanie. A tamta sytuacja to byla jakas mega fatalna pomylki lekarki.. nic nie tlumaczy jej bledu, ale pewnie byla juz myslami na imprezie sylwestrowej i zrobila badanie pobieznie.. kurcze, nie miesci mi sie to w glowie, a o tym jak to swiadczy o jej profesjonalizmie juz nie wspomne..

reklama
Hej dziewczyny:-) :)
Troche mnie nie było,niestety ciężki okres w pracy noi musiałam się dodatkowo wyciszyć po ostatnim niepowodzeniu.
Powiedzcie mi proszę do jakiego lekarza mam się udać przy mutacji mthfr c677t homozygota,byłam u genetyka w klinice i usłyszałam że to nic poważnego i dopiero jak mi się nie uda zajść w ciąże (conajmniej trzy razy)to będziemy dalej coś z tym robić,tylko teraz tak,jak wyczytałam w internecie(dr googl:-) :) to przy tej mutacji należy brać kwas foliowy metylowany(wynik mojego kwasu to 45,50 norma 26.80 czyli dużo za dużo) czy hematolog jest w stanie jakoś pomóc ;już sama nie wiem.
W sobotę mam wizyte u nowego lekarza kliniki wiec może jego też podpytam;-) ;)
Miłego dzionka życzę :-D

Kwas foliowy może być wysoki jak bralas synteczny. Koniecznie metylowany wybierz. I jeszcze b12 i b6 w postaci metylowanej. Zbadaj homocysteine. W czasie starań powinna być ok 6-7. A skąd jesteś?

Do góry