reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam 30 lat a tez w 1procedurze mialam tylko 1zarodek ktory sie nie przyjal, w 2 dwa i jeden z nich rosnie w brzuchu 21tc, wiec moze sprobuj jeszcze ze swoimi komorkami zebys kiedys nie dreczyla sie myslami co by bylo gdyby
Ja mam 30 lat a tez w 1procedurze mialam tylko 1zarodek ktory sie nie przyjal, w 2 dwa i jeden z nich rosnie w brzuchu 21tc, wiec moze sprobuj jeszcze ze swoimi komorkami zebys kiedys nie dreczyla sie myslami co by bylo gdyby
@HopeFul87 kochana właśnie masz 30 lat , a ja dużo wiecej. Niestety

reklama
gosia ty tez zakrecona jak ja;););)Asia pisze o kozystaniu z zamrozonych komorek ,ktorych jakas para nie chciala i oddala do adopcji.Mi sie dzisiaj nie dogadamy:D:D:Dza to chyba nie musisz placic tyle co ja za dawczynie?:o
A no z takich komorek to ja dziekuje placic za dawczynie tak naprawde nie masz gwarancji co dostajesz bo nie wiesz z czym trafila para od ktorej je dostalas.
U nas procedura z dawczynia to chyba 25 tys jak dobrze pamietam plus leki oczywiscie

Ja mam 39 lat i tez mialam ten dylemat.tylko ze ja dk jeszcze nie do konca akveptuje u siebie i postanowilam ze walcze do konca. Moje amh pozwala na jeszcze 1 stymulacje tylko bo wynosilo przed ostatnia 0.29 a teraz to juz nawet nie badam[emoji16] wiec probuje do konca ze swoimi komorkami. Zeby miec czyste sumienie kiedys ze zrobioam wszystko. Jezeli sie nie uda zapewne wtedy dk.
Ale to ja robie.Ty musisz sama podjac decyzje[emoji16]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
@anett96 to jednak około 3 lata wiekiej jesteś młodsza , a to dużo - moje amh z listopada 1.96 niby nie jest źle - czemu to wszystko takie porypane

@missis88 dziekuje, ze pytasz. Jestem po wizycie. Jak jechałam to dostałam krwotoku czerwonego, podpaska przesiąkła, jak wpadłam do przychodni to do łazienki a tam porostu jakby ktos kran odkręcił!!! I wypadły 2 duże brązowe skrzepy. Weszłam do lekarza i jak mu powiedziałam to stwierdził „patrzymy...”. Dziecko ma sie świetnie.. 3,3 cm, tętno 160, 10 tydzien 2 doba, okazuje, sie ze dziecko wypchnęło 3/4 krwiaka... co ja przeżyłam. Teraz dalej leżenie i czekanie aż sie reszta opróżni.... mój przykład pokazuje ze wszystko moze sie dziać ...

Agniecha na twoim miejscu jeszcze bym sprobowała z kilku powodów- po pierwsze będzie to dopiero druga stymulacja wiec cukierków jeszcze dużo sie nie najadłaś;);) po drugie 15 jajec to ładny wynik ( ja mam 39 i miałam 5:no:) po trzecie masz fajne podejści do tego całego in vitro i wydaje się że jeszcze duuuużo udźwigniesz. A gdzie się leczysz?
@Margit2018 Gameta Gdynia

A no z takich komorek to ja dziekuje placic za dawczynie tak naprawde nie masz gwarancji co dostajesz bo nie wiesz z czym trafila para od ktorej je dostalas.
U nas procedura z dawczynia to chyba 25 tys jak dobrze pamietam plus leki oczywiscie
Nie wiem jak w innych klinikach ale mi sie wydaje ze przy dawcy komorek jest tak.samo jak z nasieniem.ze masz ogolny zarys kto to jest, wyksztslcenie, wyglad, itp, itp. U nas w GC z tego co kojarze to dziewczyny tam tez maja dluga delote badan do zrobienia przed punkcja i raz mialam.punkcje w ten sam.dzien co dawczyni.

@missis88 dziekuje, ze pytasz. Jestem po wizycie. Jak jechałam to dostałam krwotoku czerwonego, podpaska przesiąkła, jak wpadłam do przychodni to do łazienki a tam porostu jakby ktos kran odkręcił!!! I wypadły 2 duże brązowe skrzepy. Weszłam do lekarza i jak mu powiedziałam to stwierdził „patrzymy...”. Dziecko ma sie świetnie.. 3,3 cm, tętno 160, 10 tydzien 2 doba, okazuje, sie ze dziecko wypchnęło 3/4 krwiaka... co ja przeżyłam. Teraz dalej leżenie i czekanie aż sie reszta opróżni.... mój przykład pokazuje ze wszystko moze sie dziać ...
Bardzo sie ciesze!!! Dzieciaczek dal kopa w dupe temu zakichanemu krwiakowi:) dzielny:) jeszcze niech wykopie ta reszte zeby juz mamusia mogla zaczac cieszyć się ciąża❤

Ja mam tez 43 i szczerze ci powiem , daj sobie spokoj i bierz sie za dawczynie . U mnie to byla najlepsza decyzja i patrzac z perspektywy czasu zla jestem na siebie ze tego wczesniej nie zrobilam. Mam za soba 3 moje stymulacje , przy kazdej pomiedzy 9 a 15 komorek , wszystkich zaplodnionych i dalej sie rozwijajacych , do transferu. Potem zadnej implantacji, wywalona kasa i nerwy.Szanse na ciaze z twoich komorek to pomiedzy 3 -7% , i mowimy tu o ciąży , nie o urodzeniu zdrowego dziecka , z dawczynia 40-60% zaleznie od tego co tobie dolega.
Sama musisz sobie odpowiedziec na pytanie ile jeszcze masz sily, czasu i kasy na podchodzenie na swoich komorkach. Wiem ze to ciezka decyzja, mi spadl kamien z serca jak ja podjelam, ale tez wczesniej musialam zamknac temat „ moich komorek” w glowie. Potem bylo juz z gorki❤️Powodzenia.
@annemarie no właśnie nic mi poza starościa dolega . Za późno dorosłam do projekt matka - wszystko ok - my z tych ona może on może , a razem nie mogą - ot cała tajemnica. Własnie dlatego mysle o dk bo szanse małe z moim peselem ,

reklama
Do góry