reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja mam 30 lat a tez w 1procedurze mialam tylko 1zarodek ktory sie nie przyjal, w 2 dwa i jeden z nich rosnie w brzuchu 21tc, wiec moze sprobuj jeszcze ze swoimi komorkami zebys kiedys nie dreczyla sie myslami co by bylo gdyby
Ja mam 30 lat a tez w 1procedurze mialam tylko 1zarodek ktory sie nie przyjal, w 2 dwa i jeden z nich rosnie w brzuchu 21tc, wiec moze sprobuj jeszcze ze swoimi komorkami zebys kiedys nie dreczyla sie myslami co by bylo gdyby
@HopeFul87 kochana właśnie masz 30 lat , a ja dużo wiecej. Niestety

reklama
gosia ty tez zakrecona jak ja;););)Asia pisze o kozystaniu z zamrozonych komorek ,ktorych jakas para nie chciala i oddala do adopcji.Mi sie dzisiaj nie dogadamy:D:D:Dza to chyba nie musisz placic tyle co ja za dawczynie?:o
A no z takich komorek to ja dziekuje placic za dawczynie tak naprawde nie masz gwarancji co dostajesz bo nie wiesz z czym trafila para od ktorej je dostalas.
U nas procedura z dawczynia to chyba 25 tys jak dobrze pamietam plus leki oczywiscie

Ja mam 39 lat i tez mialam ten dylemat.tylko ze ja dk jeszcze nie do konca akveptuje u siebie i postanowilam ze walcze do konca. Moje amh pozwala na jeszcze 1 stymulacje tylko bo wynosilo przed ostatnia 0.29 a teraz to juz nawet nie badam[emoji16] wiec probuje do konca ze swoimi komorkami. Zeby miec czyste sumienie kiedys ze zrobioam wszystko. Jezeli sie nie uda zapewne wtedy dk.
Ale to ja robie.Ty musisz sama podjac decyzje[emoji16]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
@anett96 to jednak około 3 lata wiekiej jesteś młodsza , a to dużo - moje amh z listopada 1.96 niby nie jest źle - czemu to wszystko takie porypane

@missis88 dziekuje, ze pytasz. Jestem po wizycie. Jak jechałam to dostałam krwotoku czerwonego, podpaska przesiąkła, jak wpadłam do przychodni to do łazienki a tam porostu jakby ktos kran odkręcił!!! I wypadły 2 duże brązowe skrzepy. Weszłam do lekarza i jak mu powiedziałam to stwierdził „patrzymy...”. Dziecko ma sie świetnie.. 3,3 cm, tętno 160, 10 tydzien 2 doba, okazuje, sie ze dziecko wypchnęło 3/4 krwiaka... co ja przeżyłam. Teraz dalej leżenie i czekanie aż sie reszta opróżni.... mój przykład pokazuje ze wszystko moze sie dziać ...

Agniecha na twoim miejscu jeszcze bym sprobowała z kilku powodów- po pierwsze będzie to dopiero druga stymulacja wiec cukierków jeszcze dużo sie nie najadłaś;);) po drugie 15 jajec to ładny wynik ( ja mam 39 i miałam 5:no:) po trzecie masz fajne podejści do tego całego in vitro i wydaje się że jeszcze duuuużo udźwigniesz. A gdzie się leczysz?
@Margit2018 Gameta Gdynia

A no z takich komorek to ja dziekuje placic za dawczynie tak naprawde nie masz gwarancji co dostajesz bo nie wiesz z czym trafila para od ktorej je dostalas.
U nas procedura z dawczynia to chyba 25 tys jak dobrze pamietam plus leki oczywiscie
Nie wiem jak w innych klinikach ale mi sie wydaje ze przy dawcy komorek jest tak.samo jak z nasieniem.ze masz ogolny zarys kto to jest, wyksztslcenie, wyglad, itp, itp. U nas w GC z tego co kojarze to dziewczyny tam tez maja dluga delote badan do zrobienia przed punkcja i raz mialam.punkcje w ten sam.dzien co dawczyni.

@missis88 dziekuje, ze pytasz. Jestem po wizycie. Jak jechałam to dostałam krwotoku czerwonego, podpaska przesiąkła, jak wpadłam do przychodni to do łazienki a tam porostu jakby ktos kran odkręcił!!! I wypadły 2 duże brązowe skrzepy. Weszłam do lekarza i jak mu powiedziałam to stwierdził „patrzymy...”. Dziecko ma sie świetnie.. 3,3 cm, tętno 160, 10 tydzien 2 doba, okazuje, sie ze dziecko wypchnęło 3/4 krwiaka... co ja przeżyłam. Teraz dalej leżenie i czekanie aż sie reszta opróżni.... mój przykład pokazuje ze wszystko moze sie dziać ...
Bardzo sie ciesze!!! Dzieciaczek dal kopa w dupe temu zakichanemu krwiakowi:) dzielny:) jeszcze niech wykopie ta reszte zeby juz mamusia mogla zaczac cieszyć się ciąża❤

Ja mam tez 43 i szczerze ci powiem , daj sobie spokoj i bierz sie za dawczynie . U mnie to byla najlepsza decyzja i patrzac z perspektywy czasu zla jestem na siebie ze tego wczesniej nie zrobilam. Mam za soba 3 moje stymulacje , przy kazdej pomiedzy 9 a 15 komorek , wszystkich zaplodnionych i dalej sie rozwijajacych , do transferu. Potem zadnej implantacji, wywalona kasa i nerwy.Szanse na ciaze z twoich komorek to pomiedzy 3 -7% , i mowimy tu o ciąży , nie o urodzeniu zdrowego dziecka , z dawczynia 40-60% zaleznie od tego co tobie dolega.
Sama musisz sobie odpowiedziec na pytanie ile jeszcze masz sily, czasu i kasy na podchodzenie na swoich komorkach. Wiem ze to ciezka decyzja, mi spadl kamien z serca jak ja podjelam, ale tez wczesniej musialam zamknac temat „ moich komorek” w glowie. Potem bylo juz z gorki❤️Powodzenia.
@annemarie no właśnie nic mi poza starościa dolega . Za późno dorosłam do projekt matka - wszystko ok - my z tych ona może on może , a razem nie mogą - ot cała tajemnica. Własnie dlatego mysle o dk bo szanse małe z moim peselem ,

reklama
Do góry