reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
hmmm ja tez jestem w Invicta i w sumie ostatnio nie mialam zadnych badan a wczesniejszy transfer byl rok wczesniej a wiec nie mysle ze lekarze trzymaja sie odgornych zasad!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jestem w Invicta Wrocław i tam akurat trzymają się ściśle harmonogramu.... Zawsze mówi że maja takie odgórnie rozporządzeń. A Ty w jakim mieście jesteś?

@Mruch a co tam u Ciebie?? Rodzinka poinformowana? Pewno dalej sie byczysz na nartach w Twoim wypadku bez nart:)
Wczoraj wróciłam z nart, było bosko, dużo śniegu i słońca, moja córka śmiga na nartach jak stara narciara [emoji1].

Niestety jeszcze nie nadrobiłam zaległości i nie wiem czy mi się uda[emoji22].

Co u mnie, zaczęły się duże mdłości, ale dzielna jestem i oddycham głęboko.
W piątek kolejna wizyta. Mam nadzieję że wszystko jest jak ok. Co ja mówię - pewna jestem że wszystko będzie super i ok [emoji1]

Sent from my VTR-L29 using Forum BabyBoom mobile app

Nie kochana, podchodzac do transferu z dawczynia dostajesz zastrzyk na wyciszenie pracy jajnikow i znajdujesz sie w stanie tzw. sztucznej menopauzy, trwa to do okolo 6 tyg , w miedzyczasie bierzesz antybaby pille i w odpowiednim momencie odstawiasz je , zeby wywolac okres ( w tym samym czasie z dawczynia)zaczynacie razem cykl , ty sztuczny z estradiolem ona hormonami. Wszystko musi byc tak zgrane zeby od momentu jej punkcji , twoje endo bylo okolo 10 mm grube. Zgranie tego wszystkiego graniczy z cudem ale jest to mozliwe❤️

Faktycznie to skomplikowane, ale przecież zawsze można zamrozić zarodki i w kolejnym cyklu zrobić krio na spokojnie. A zgrać punkcję swoją i dawczyni żeby razem zapładniać to by już z cudem graniczyło. Faktycznie głupi pomysł:D

Agniecha, w niektórych klinikach jest opcja zapładniania komórek nasieniem męża i dawcy 50/50%. Może jest tez opcja, żeby komórki były 50/50 twoje i dawczyni? Jeśli byłaby taka opcja to na Twoim miejscu będąc chyba bym taka opcję wybrała :)
Jest to jakis ppmysl tylko tu juz nie jest tak prosto jak z dawca nasienia bo musisz placic za 2 programy jeden dla siebie jeden dla dawczyni. I to nie jest juz kwota 500-700 zl jak z dawca

reklama
Ciotka zakochana po uszy:). Dorotka już ciotkę ,,ochrzciła,,- zwymiotowała się na mnie . Wracając do adopcji , to
zrezygnowaliśmy z katolickiego OA i idziemy na rozmowę i wypełnienie kwestionariusza do zwyklego. O leczeniu już nawet nie myślę. Choć w pt przypomialo mi się, że dziś bym była w 5 miesiącu:(.
Powiem tak , idziemy na wypełnienie kwestionariusza. Będą spisywać wszystkie dane. Jeżeli chodzi o dziecko, to jak dostaniemy, to od 4 roku życia. Takie prawo niepisane. Różnica nie może przekroczyć 40 lat. Wszystko okaże się w czwartek .
Iwo no to daj znać w czwartek, 4 latek uroczy wiek chyba taki najfajniejszy wtedy wszystko szybko się dzieje aż samo dziecko jest zdziwione swoim rozwojem:wink: no i co tu dużo mówić goooowniane sprawy was ominą:rolleyes: będziesz fajną mamą:-) :)

Do góry