reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mi wypisali lekow tyle ile bylo potrzeba nie mialam problemu z tym. I na lotnisku tez nie bylo problemu tylko do zastrzykow bralam z kliniki zaswiadczenie w dwoch jezykach ze musze brac.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

My będziemy jechać samochodem ale na pewno lepiej miec zaswiadczenie jakby sprawdzali gdzies na granicy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety zeby miec refundacje na heparyne to musisz miec problem z krzepliwoscia czy inne konkretne wskazania medyczne poparte wynikami. Ja mam chyba tez z ostroznosci i sie na refundacje nie lapie:/
Tzn. Ja mam doplera z niedrożnością zastawek żyły na całej nodze i skierowanie na operacje zylakow. I zawsze w badaniach mam duża krzepliwość - tak w granicach normy.

W Novum refundacji nie dostałam ale się tego nawet nie spodziewałam. Ale wiem ze od serduszka coś tam mogą jeśli chcą lekarze znaleźć żeby wpisać do refundacji. A jak nie znajda to odwiedzę hematologa. Może dostane to wskazanie

Dziewczynki muszę się Was poradzić. Tyle tu Was i tyle też histori , a każda inna. Zastanawiam się czy podchodzić jeszcze raz do invitro ze swoich jaj czy od razu z dawczyni? Jestem juz stara baba 42 lata prawie. Jesli chodzi o finanse to i tak trza brać kredyt ihahihahihah. Tylko kwota bedzie inna. Z jednej strony chciała bym spróbować na swoich jajach - może sie tym razem uda , a z drugiej strony czy nie szkoda czasu -peselu nie oszukam ( nie mam problemu z dk) . Rozmawiałam z moją m@łżowiną na ten temat ,on zaakceptuje każdą moja decyzję, siorki i mama tez mi kibicują - teściów nie informujemy ,bo by nie zrozumieliśmy im bociany dzieci przyniosły . Kurcze normalnie dylemat- co radzicie tylko szczere bądźcie kochane
Agniecha, w niektórych klinikach jest opcja zapładniania komórek nasieniem męża i dawcy 50/50%. Może jest tez opcja, żeby komórki były 50/50 twoje i dawczyni? Jeśli byłaby taka opcja to na Twoim miejscu będąc chyba bym taka opcję wybrała :)

Dziewczyny boje się bo od rana tak jak pisałam temperatura dopochwowa 37.7 i brzuch pobolewa mnie jak na okres . Czy biorąc luteinę i duphaston miesiączka może przyjść normalnie ? Tak się boje ...
Temp ciała zawsze jest podwyższona w drugiej fazie cyklu. Te 37,7 to dosc wysoko, nie jesteś czasem przeziębiona? Wszelkiego rodzaju bóle jak i ich brak nie są żadnymi objawami - niektóre je mają, niektóre nie. Nie katuj się, idź na tą betę bo do środy sfiksujesz ;)

reklama
Do góry