reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mi wypisali lekow tyle ile bylo potrzeba nie mialam problemu z tym. I na lotnisku tez nie bylo problemu tylko do zastrzykow bralam z kliniki zaswiadczenie w dwoch jezykach ze musze brac.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

My będziemy jechać samochodem ale na pewno lepiej miec zaswiadczenie jakby sprawdzali gdzies na granicy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety zeby miec refundacje na heparyne to musisz miec problem z krzepliwoscia czy inne konkretne wskazania medyczne poparte wynikami. Ja mam chyba tez z ostroznosci i sie na refundacje nie lapie:/
Tzn. Ja mam doplera z niedrożnością zastawek żyły na całej nodze i skierowanie na operacje zylakow. I zawsze w badaniach mam duża krzepliwość - tak w granicach normy.

W Novum refundacji nie dostałam ale się tego nawet nie spodziewałam. Ale wiem ze od serduszka coś tam mogą jeśli chcą lekarze znaleźć żeby wpisać do refundacji. A jak nie znajda to odwiedzę hematologa. Może dostane to wskazanie

Dziewczynki muszę się Was poradzić. Tyle tu Was i tyle też histori , a każda inna. Zastanawiam się czy podchodzić jeszcze raz do invitro ze swoich jaj czy od razu z dawczyni? Jestem juz stara baba 42 lata prawie. Jesli chodzi o finanse to i tak trza brać kredyt ihahihahihah. Tylko kwota bedzie inna. Z jednej strony chciała bym spróbować na swoich jajach - może sie tym razem uda , a z drugiej strony czy nie szkoda czasu -peselu nie oszukam ( nie mam problemu z dk) . Rozmawiałam z moją m@łżowiną na ten temat ,on zaakceptuje każdą moja decyzję, siorki i mama tez mi kibicują - teściów nie informujemy ,bo by nie zrozumieliśmy im bociany dzieci przyniosły . Kurcze normalnie dylemat- co radzicie tylko szczere bądźcie kochane
Agniecha, w niektórych klinikach jest opcja zapładniania komórek nasieniem męża i dawcy 50/50%. Może jest tez opcja, żeby komórki były 50/50 twoje i dawczyni? Jeśli byłaby taka opcja to na Twoim miejscu będąc chyba bym taka opcję wybrała :)

Dziewczyny boje się bo od rana tak jak pisałam temperatura dopochwowa 37.7 i brzuch pobolewa mnie jak na okres . Czy biorąc luteinę i duphaston miesiączka może przyjść normalnie ? Tak się boje ...
Temp ciała zawsze jest podwyższona w drugiej fazie cyklu. Te 37,7 to dosc wysoko, nie jesteś czasem przeziębiona? Wszelkiego rodzaju bóle jak i ich brak nie są żadnymi objawami - niektóre je mają, niektóre nie. Nie katuj się, idź na tą betę bo do środy sfiksujesz ;)

reklama
Do góry