reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki muszę się Was poradzić. Tyle tu Was i tyle też histori , a każda inna. Zastanawiam się czy podchodzić jeszcze raz do invitro ze swoich jaj czy od razu z dawczyni? Jestem juz stara baba 42 lata prawie. Jesli chodzi o finanse to i tak trza brać kredyt ihahihahihah. Tylko kwota bedzie inna. Z jednej strony chciała bym spróbować na swoich jajach - może sie tym razem uda , a z drugiej strony czy nie szkoda czasu -peselu nie oszukam ( nie mam problemu z dk) . Rozmawiałam z moją m@łżowiną na ten temat ,on zaakceptuje każdą moja decyzję, siorki i mama tez mi kibicują - teściów nie informujemy ,bo by nie zrozumieliśmy im bociany dzieci przyniosły . Kurcze normalnie dylemat- co radzicie tylko szczere bądźcie kochane

reklama
Dziewczyny boje się bo od rana tak jak pisałam temperatura dopochwowa 37.7 i brzuch pobolewa mnie jak na okres . Czy biorąc luteinę i duphaston miesiączka może przyjść normalnie ? Tak się boje ...

My podchodzimy do ivf w Bialymstoku. Mieszkamy w Londynie, jest tu wiele prywatnych Polskich przychodni. Będę musiała poszukać opinii do którego lekarza się udać... na wizytę seruszkową itd. Bo na NHS nie traktują ciąży do 12 tygodnia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A u Kogo się leczycie?

Dziewczyny jak to jest z tymi lekami po transferze, już w ciąży. Teraz mam niezłego stresa bo my mieszkamy w uk i nawet nie chce myslec jakie ceny tych leków są u nas... czy lekarz może wypisać recepte na całą ciąże żeby kupić to wszystko "na zapas" czy co jakiś czas trzeba robic badania i wtedy on dopasowuje dawkę? Dodam że do in vitro podchodzimy w Polsce

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Mi wypisali lekow tyle ile bylo potrzeba nie mialam problemu z tym. I na lotnisku tez nie bylo problemu tylko do zastrzykow bralam z kliniki zaswiadczenie w dwoch jezykach ze musze brac.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

No niestety heparyna nie jest refundowana, chyba że się ma znajomego lekarza, któremu się chce kombinować, lub wskazania od hematologa.
To zależy od lekarza. Są tacy co znajda podstawę do refundacji a są tacy ze nie. Powiem więcej, w pierwszej klinice miałam wypisywany clexane clexane od razu na refundację i to przed transferem jeszcze. A dostałam ja bo sama poprosiłam argumentując ze mam żylaki i krew w dolnych granicach normy jeśli dzie o krzepliwość...

Dziolchy help. Jitro musze wykonac dla Pasnika badanie test IMK i CBA i wlasnie sie dowiedzialam ze w miim Alabie tego nie robia!!dobrze ze mnie cos tknelo i sprawdzilam. Dajcie znak gdzie mozna to wykonac w Wawie??? Z gory dzieki

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
a nie masz np synevo?

reklama
Niestety zeby miec refundacje na heparyne to musisz miec problem z krzepliwoscia czy inne konkretne wskazania medyczne poparte wynikami. Ja mam chyba tez z ostroznosci i sie na refundacje nie lapie:/
To bardzo zależy ja sobie lekarz interpretuje. W pierwszej klinice dostałam receptę z refundacja na dzień dobry przed transferem. A heparyna była w ogóle dlatego ze sama o nią poprosiłam. Jakieś tam wskazania mam ale nie od hematologa i nie badałam żadnych mutacji. Myślałam ze się lekarz pomylił ale nie, w kolejnych transferach tak samo zapisał... (dr. R. Z warszawskiej kliniki „I...med”..

Do góry