reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jak to jest z tymi lekami po transferze, już w ciąży. Teraz mam niezłego stresa bo my mieszkamy w uk i nawet nie chce myslec jakie ceny tych leków są u nas... czy lekarz może wypisać recepte na całą ciąże żeby kupić to wszystko "na zapas" czy co jakiś czas trzeba robic badania i wtedy on dopasowuje dawkę? Dodam że do in vitro podchodzimy w Polsce

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Na całą ciążę raczej nikt ci nie wypisze recepty od razu. Może wywołamy @Sol @kredka82 albo @evulek111 - one się leczyły w PL/Czechach a mieszkają w UK, niech się wypowiedza jak to u nich z tymi lekami było :)

reklama
Dziewczyny jak to jest z tymi lekami po transferze, już w ciąży. Teraz mam niezłego stresa bo my mieszkamy w uk i nawet nie chce myslec jakie ceny tych leków są u nas... czy lekarz może wypisać recepte na całą ciąże żeby kupić to wszystko "na zapas" czy co jakiś czas trzeba robic badania i wtedy on dopasowuje dawkę? Dodam że do in vitro podchodzimy w Polsce

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Popros lekarza zeby wypisal Ci wiecej lekow. Ja w klinice zeszlam ok 11 tc ze wszystkich lekow, teraz mi gin dal duphaston znow ale to chyba przez ostroznosc

Hej dziewczyny mam problem byłam w sobotę i u lekarza pierwszego kontaktu dostałam antybiotyk mam kaszel i katar i ogólnie jestem osłabiona ledwo mówię i mam jakąś biala plamę w gardle taką jak by rana i nie qiem czy iść do pracy na 13 czy iść do lekarza swojego po l4 w czwartek mam Ginekologa i nie wiwm co robić czuje sie kiepsko pomocy co byście zrobiły???

Hej dziewczyny . Mam pytanie . Wczoraj po 22 zauważyłam nie wielkie krwawienie ... mysle dostałam ale takie prawdziwe krwawienie zaczęło się dopiero dziś . Pytanie teraz od kiedy liczyć pierwszy dzień cyklu , od wczoraj czy od dziś ?? Jest to dla mnie ważne bo muszę zacząć się ostrzykiwac od drugiego dnia cyklu . Pomóżcie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Od dziś.wczoraj była już pozna noc i dopiero okres ruszal

Czyli nie trzeba brac lekow przez cala ciaze? Od czego to zalezy... troche sie zalamalam

Ty się kochana niczym nie załamuj. Jeszcze masz dużo czasu. Wszystko jakoś ogarniesz. Może masz tu w PL kogoś kto mógłby ci odbierać i wykupować recepty i wysyłać leki? Od lekarza zawsze bierz recepty na dłuższy okres czasu, żebyś miała mały zapas leków w domu. Tu na wątku dziewczyny nieraz się ratują wysyłając sobie jakieś leki, będzie dobrze, ogarniesz to bez problemu :)

Hej dziewczyny mam problem byłam w sobotę i u lekarza pierwszego kontaktu dostałam antybiotyk mam kaszel i katar i ogólnie jestem osłabiona ledwo mówię i mam jakąś biala plamę w gardle taką jak by rana i nie qiem czy iść do pracy na 13 czy iść do lekarza swojego po l4 w czwartek mam Ginekologa i nie wiwm co robić czuje sie kiepsko pomocy co byście zrobiły???
A ty już jesteś na lekach do crio? Jeśli tak, to przedzwoń do gina i powiedz jaki antybiotyk bierzesz, czy nie trzeba będzie znów transferu przełożyć :/

Idz na l4

Ty się kochana niczym nie załamuj. Jeszcze masz dużo czasu. Wszystko jakoś ogarniesz. Może masz tu w PL kogoś kto mógłby ci odbierać i wykupować recepty i wysyłać leki? Od lekarza zawsze bierz recepty na dłuższy okres czasu, żebyś miała mały zapas leków w domu. Tu na wątku dziewczyny nieraz się ratują wysyłając sobie jakieś leki, będzie dobrze, ogarniesz to bez problemu :)

Teściowa zawsze może odebrać recepte, wykupic lek i przesłać. Ja po prostu lubie miec wszystko zaplanowane bo inaczej mnie nosi i na niczym nie mogę się skupić. Przerażają mnie też ceny tych leków... nasz lekarz nic o tym nie wspomniał. Muszę się z nim umówić na konsultacje telefoniczna... chciałam zgromadzić więcej pytań i wtedy zadzwonić ale chyba zadzwonie szybciej

reklama
Teściowa zawsze może odebrać recepte, wykupic lek i przesłać. Ja po prostu lubie miec wszystko zaplanowane bo inaczej mnie nosi i na niczym nie mogę się skupić. Przerażają mnie też ceny tych leków... nasz lekarz nic o tym nie wspomniał. Muszę się z nim umówić na konsultacje telefoniczna... chciałam zgromadzić więcej pytań i wtedy zadzwonić ale chyba zadzwonie szybciej

Czyli jeden problem masz z głowy :) Cenami póki co się nie przejmuj, różne leki różnie kosztują, trzeba tak 1000-2000zł miesięcznie liczyć, ale myślę, że to w większości przypadków sprawa drugorzędna. Na to zawsze skądś wyskrobiesz, choćby spod ziemi. Póki co - niech się uda zajść :*

Do góry